söndag 9 september 2007

Utifrånperspektiv

Något av det mysigaste jag vet är mörka höstkvällar. En promenad i skymningen, klar luft, doften av jord, löv som faller från träden - som poesi! Jag ÄLSKAR att smygkika in hos folk. Jag glor inte, jag kikar lagom mycket för att se hur folk har det inne i stugvärmen. Det ser alltid så varmt och mysigt ut tycker jag. Lite tända ljus, mat och kanske något bra TV program. Idag får ni kika in hos mig med ett utifrånperspektiv, visst ser det lite mysigt ut med de tända ljusen?!


Jag efterlyser fler bloggare att bjuda på utifrånperspektiv!


Kram M (en smygkikare)

41 kommentarer:

  1. Åhå fanken, det måste jag fundera på om jag kan bjuda på : ) Kul idé!!

    Själv smygtittar jag tydligen inte om man får tro min sambo, jag är tydligen den typen som GLOOOR. Jag tror dock inte det själv. Hrm...

    Ha en skön kväll. Kram!

    SvaraRadera
  2. Ha, ha... jag är heller inte speciellt diskret. Får vara glad om jag inte går in i något när huvudet snurrar likt en ugglas.
    Rolig idé!

    SvaraRadera
  3. Att ta en promenad en mörk höstkväll och kika in hos folk är väl bland det roligaste som finns. Synd att vi bor så långt ifrån varandra annars kunde vi smygkikat ihop, hihi.

    Vad mysigt det ser ut hos dig, ska se om inte jag också kan ta lite bilder utifrån. Bra idé!

    Ha en bra vecka. Kram Marie

    SvaraRadera
  4. Det är kul att tjuvkika!!! ;-) Fint har ni det!

    Kram!

    SvaraRadera
  5. Hei!
    For en genial ide'!!!
    Så koselig det var inne med deg da...
    Ønsker deg en fortreffelig uke.

    SvaraRadera
  6. Vilken kul idé! Hundägare som jag är gillar jag också att smygkika! Kvällspromenaderna var (säger var för nu bor vi ju på landet) min favoritpromis för då ser man bättre in... Usch, det låter otrevligt men jag kikar i all välmening faktiskt! Framför allt runt jul var det så kul att se hur folk hade arrangerat i sina fönster! Det fanns alltid vissa hus som jag särskilt gärna gick förbi. Ska nog nappa på din idé!!!
    Ha en skön måndag! Kraaam!

    SvaraRadera
  7. Men glömde ju att säga att det ser jättemysigt inne hos er!!! Ljust och fräscht men ändå ombonat och mysigt! Blev lite glad över att det finns fler som mig att jag helt glömde kommentera det... Kram igen!

    SvaraRadera
  8. Perfekt idé, ska se om jag hinner med lite sådana foton att visa!

    SvaraRadera
  9. Hej

    Nu har jag med hittat hit :-) försökte maila dig men det gick inte :-( Vill nämligen ha köpa ett hjärta av dig!!!
    Måste med säga att du har en väldigt fin blogg och mycket fina bilder,fortsätt så!!
    Har själv samma still fast lite inslag av marin med!! Gubben är ifrån dalarna så det blir nog en änglapålle med sen :-)
    Och ang faatigmanssilver och hjärtan på tråd så kan man aldrig få för mycket av det...lika så kuddar!!!! vackra ord på svenska är ju vacker,kärlek,stillhet,drömmar,evighet,älskling...min mail är bonnelykke1@hotmail.com

    Mvh Linda

    SvaraRadera
  10. Kul med legalt tjuvkik! Tack, det ser trevligt och inbjudande ut!
    Ibland måste jag byta varv på min kvällsrunda, så inte jag ska få ont bara i vänster sida av nacken;)
    Ha en bra vecka!

    Dalkullan

    SvaraRadera
  11. MEN vad konstigt! I gårkväll när det var mörkt och jag stod ute i kylan och drog barnvagnen för vår lille son somnar i den så bra, fick jag samma idé i huvudet. Att fota utifrån och in genom fönstret. Och sen idag när jag gör ett besök här så har du gjort ett sådan inlägg = ). Vad komiskt!

    Jag ska absolut göra ett. Kommer på bloggen inom kort!

    Ha en bra vecka!
    Kramar

    SvaraRadera
  12. Haha..ja jag känner mig som en "peeping Tom" när jag är ute och går i mörkret. Hör tyvärr till typen som verkligen kan glo in hos folk. Vissa måste jag gå förbi flera gånger för att kika igen....
    Hoppas ingen ser mig bara...och jag är INTE intresserad av vad människorna gör, utan enbart av inrednigen!!!
    Usch...detta låter ju fruktansvärt! Tur att jag inte är ute och går så ofta på kvällarna..hihi!

    Ska verkligen göra så jag med. Ta kort utifrån:-)

    Susanne

    SvaraRadera
  13. jättekul ide`.
    Och visst går man och kikar in i folks hus när man är ute och går det liksom hör till.

    Ska också försöka ta någon bild utifrån... Ha det gott // Maria

    SvaraRadera
  14. Åhh, det är bland det bästa med hösten.... att gå kvällspromenader och kika in i husen omkring ;-) Vilken kul idé..... skall fundera lite så kommer kanske ett utifrån-perpektiv från mig med!

    SvaraRadera
  15. Hej igen, jag försöker lägga in en bild överst på bloggen, en med mitt bloggnamn i. Kan dock inte lista ut hur jag skall göra...har du möjlighet att vägleda mig? Förstår fullt ut om du inte har möjlighet. Det går utmärkt att säga nej, tyvärr : )

    Ha en bra dag!

    SvaraRadera
  16. Gör du pållarna helt själv från grunden?

    //KRAM

    SvaraRadera
  17. Hej! Det är kirrat med bilden. HOppas du inte har hunnit börja svara...tack ändå :)

    /A.

    SvaraRadera
  18. =) jag är nog också en smygtittare =) men jag håller med dig, är så himla kul och man kan få många idee´r.
    /Linda

    SvaraRadera
  19. Haha, här kommer en till smygtittare. Det är bra att huva på jackan under vinterpromenaderna, för då syns det inte lika tydligt när man kikar!

    SvaraRadera
  20. Vilka fina bilder! jga hör till samma skara om du...är jag ute och promenerar på kvällen kikar jag gärna in i fönster jag passerar - inte för att se VAD de gör utan HUR de bor och inreder...Alltid kan man inspireras! Ha en skön kväll! Kram!

    SvaraRadera
  21. Kul idé! Jag ska försöka nappa på den. Hoppas bara jag når upp till fönstren, så det kan bli några vettiga kort. Så länge (tills jag fotat utifrån), så får du gärna gå in och kolla lite inifrån om du vill.
    Välkommen!
    P.S. Har länkat till din blogg på min sida. Hoppas det är OK? D.S.
    Hälsn.
    Kajsa
    Himmelpannkaka

    SvaraRadera
  22. Vilken rolig idé, det måste göras här någongång. Och jag erkänner - är precis likadan. Kikar in där det ser fint ut i fönstrena. Finns de hus som man extra gärna tar svängen förbi när man tar kvällsrundan =) Kram / Mia

    SvaraRadera
  23. Är man inte nyfiken får man inte reda på något.
    Har hört att i holland tycker endel att våra svenska hem ser ut som skyltfönster för någotmöbelvaruhus eftersom de är så öppna och insynsoskyddade. Hellre det än fula syntetspetsgardiner eller fönsterluckor...

    SvaraRadera
  24. Jag tycker också att det är så mysigt att gå på promenad en mörk höst/vinterkväll och småglutta in i mysiga fönster :)

    Verkar som om jag inte är något som helst undantag *S*

    Ha det!
    Kram.

    SvaraRadera
  25. Här har du en till tjuvkikare det är ett rent nöje faktiskt men inget jag brukar berätta högt, men nu ser ju att jag inte är ensam.
    Härligt med vissa favorit hus man har där man kan fantisera och se vad det är för personer som bor där , likaså är jag arbetsskadad och kan inte låta bli och titta på alla hus som jag går förbi och det inte ser så trevigt ut det kliar i mitt inredarhjärta. Kan erkänna också att jag tittar på hemnet för att se hur det ser ut hemma hos folk det är som "melodifestivlen" man kan komentera och skratta.
    Usch nu låter man väl skruvad.
    Kram Ella

    SvaraRadera
  26. Heisann,
    Ja, nå sitter jeg her midt i natten og blogger litt. Tenkte jeg skulle besøke deg å se hva du har funnet på i det siste. Så ser jeg slike fantastiske bilder fra ditt hjem, helt supre!! Ja, jeg mener, ditt kjøkken, ååå det er så vakkert!! Helt nydelig med både hvordan det er innredet og dekorert, drømmekjøkken :) Big smile...Ja, og så stemningsfullt det var i din stue..Jeg bare elsker ditt hjem! Ja, jeg er kjent for å være veldig entusiastisk, fniss..Likte så godt di artige innrammede oppskriftene, genial ide. Ja, jeg har nemlig selv alltid så vanskeligheter med å finne ut hva jeg skal henge opp. For flere uker siden kjøpte jeg to nye rammer, men tror du jeg har funnet ut noe å ramme inn enda? Nope..Håper alt er bra, og takk for besøk og inspirasjon! KLem fra Aina (",)

    SvaraRadera
  27. Vilken rolig idee den får jag prova i kväll om jag hinner. Ditt utifrånsperspektiv är jätte tjusigt. Jag lägger till dig på mina länkar om det är ok?

    SvaraRadera
  28. Jamen visst är det kul!
    Jag tycker också det är härligt att vara ute på en skän höstpromenad och gå förbi hus och se hur mysigt det ser ut.
    Kram Lallis

    SvaraRadera
  29. Hei, så koselig det ser ut når man ser inn til deg :-)
    Ønsker deg en fin dag :-)

    SvaraRadera
  30. Så fint!! När vi flyttat till hus ska jag också ta utifrånperspektiv...(annars får jag bokstavligen klättra på väggarna...;)Kram Veronica.

    SvaraRadera
  31. Ser supermysigt ut! Jag måste hålla med dig. Jag älskar också att titta in hos andra när det är mörkt :) Ha en skön tisdag! KRAM

    SvaraRadera
  32. wow for noen nydelige bilder av ditt hjem! Du har det så vakkert!

    SvaraRadera
  33. Men du så mysigt! jo...det är verkligen mysigt att en mörk höstkväll gå en promenad och titta hur fint det lyser hos folk. Kram

    SvaraRadera
  34. Ser supermysigt ut, kul idé med "utifrånperspektiv"...
    Måste bara säga allt du gör är så vackert, underbar Änglapålle, vackra kuddfodral, jättefin hissgardin bra idé att använda lakan :-) och skojig idé med recepttavlor!
    Tack för all inspiration! :-)
    Hoppas det är okej att jag länkar till dig på min nystartade lilla blogg?
    Kramar!

    SvaraRadera
  35. Hej
    Jo visst är det härligt med höst och jag bort på landet så jag måste åka intill stan för att smygkika, annars blir folk sura för att man klampar in trädgården...tror jag.
    Kul med levande text hos dig. Jag är ny bloggare och har länkat til din sida. Titta gärna in till mig.
    mvh
    Annmarie
    http://broarne.blogspot.com/

    SvaraRadera
  36. bor på treje våningen i en lägenhet så det kanske blir vissa problem :) (dock är det en sekelskifteslägenhet så jag är nöjd och glad) annars är det mysigt med utomhusperspektiv. fin blogg du har och så gillade jag änglapållen och funderar på var man kan hitta omålade dalahästar?

    SvaraRadera
  37. Håller med alla andra.....mysigt!
    *kram* /madelene

    SvaraRadera
  38. Jag gillar oxå att "fönstertitta" på kvällarna när man är ute och går..det ser så mysigt ut i alla fönster!..:)

    SvaraRadera
  39. Hihi..äntligen får jag veta att de är fler än jag som faktiskt tjuvkikar in hos andra för att se hur de har det och ev. så tar man efter av deras ideér :)
    Det är bara att gilla läget!
    Ni verkar ha det sååå mysigt hemma hos er, gillar verkligen din blogg!
    Trevlig helg!

    SvaraRadera
  40. Men du vad det såg mysigt ut utifrån :) Vilken kul idé!

    SvaraRadera
  41. Kul att höra att man inte är ensam!

    Hoppas fler hakar på!

    TACK!

    Kram M

    SvaraRadera