fredag 31 augusti 2007

Änglapållen


Har länge haft en idé att göra något med en dalahäst. Någonting i vitt, med vajer och pärlor. Efter några olika pållar har nu Änglapållen fötts! En vit häst med vingar av glas(pärlor). Pållen är 21 cm hög, alltså en rätt stor häst. Varsågod, lite bilder på pållen!


Om någon vill beställa en pålle så kostar de 260 + frakt. Mailadress finns på höger sida!


Hoppas ni alla får en underbar helg! Själv ska vi på två födelsedagskalas, skoj!


Kram M

onsdag 29 augusti 2007

Hemma hos Lena - entrén

Jag tog ju som bekant väldigt mycket bilder hemma hos Lena, så några fler visningar blir det! Idag när det verkligen känns som höst ute, vilket är underbart i sig, så visar jag lite härligt blommiga bilder från Lenas entré. Gamla trämöbler, zink, glas och naturligtvis ljuva blommor skapar en härligt välkomnande gammeldags känsla. Visst är skärmväggen vacker, ett vitt tyg med monogram på. Lena har gjort den själv och den skärmar av och dämpar solen lite, en bra idé!

Här kommer lite bilder att inspireras av till nästa sommar, det tänker i alla fall jag göra!


Kram M

måndag 27 augusti 2007

Några ideér för en liten slant

När man har en liten budget som vi hade hemma hos Johnny får man använda fantasin desto mer! Sånt älskar jag, oftast brukar ideérna flöda fram under dessa omständigheter vilket är tur! Visst, missförstå mig inte, jag ÄLSKAR att shoppa loss med den stora plånboken också. Men som föräldraledig ser jag den plånboken alltmer sällan, då är det bra att ha en påhittig hjärna, hihi!

Tänkte dela med mig av några budgettips från Johnnys kök, varsågoda!

1. Shoppa på loppisar, secondhand eller liknande, oftast mycket billigt och man kan göra STORA fynd. Ska i nästkommande tips visa vad vi fyndade.


2. Vi hittade en fin bricka i silverfärg, till den köpte vi några skålar som används som ljuslyktor. De behöver absolut inte se likadana ut, det är snarare vackrare med olika former men samma material tycker jag.


3. Två gamla glasburkar kan lätt göras om till ljusförvaring. I mitt kök har jag STORA, i Johnnys valde vi några mindre för att inte riskera att Johnny får frukosttallriken full av värmeljus då hyllan kanske inte tar hem priset som den mest stabila.


4. Etiketter. Kan man egentligen få för många? De är ju bara så fina tycker jag. Teckensnitten kan variera. Till Johnnys kök blev de lite mindre romantiska än de jag valde till mitt kök.


5. Vi piffade upp Johnnys köksbord som hade en glasskiva med en engelsk morgontidning. Vi rivde ur sidor och placerad omlott lite hullerombuller under skivan, på så sätt har man alltid nåt att läsa till kaffet. Skulle du tröttna på artiklarna kan du ju bara byta ut till nya sidor, billigt och bra.

6. Satsa på några få färger. Vi valde SVART & VITT med några få gröna inslag. Enkelt och fräscht!


Kram M

lördag 25 augusti 2007

Köksstyling hos Johnny

Ni som är lika inredningstokiga som jag känner säkert igen er i detta! Vart jag än går tänker jag inredning. Jag inreder vänterummet på BVC, cafét eller kompisens lägenhet i fantasin (sorry, that's me). Kan bara inte låta bli! Det är tur man omger sig med lika tokiga kompisar. Min bästa vän Madeleine alias Smultron på strå är precis som jag. Så då är det inte så konstigt att saker och ting blir som de blir, ni ska snart förstå vad jag menar.

Småbarnsmammor som jag och min vän behöver ibland komma ut! I veckan besökte vi en gammal klasskompis, Johnny, som för övrigt är bror med min svägerska. Vi grillade marsmallows över stearinljus och åt aftereightpäron med grädde, en riktig helkväll alltså för trötta föräldrar (vi åkte hem vid nio tiden). Vi kunde ju bara inte låta bli, vi såg så många möjligheter med Johnnys lägenhet, köket har en så bra grund i VITT. Efter att vi entusiastiskt delat med oss av våra ideér som bara flödade fram tyckte Johnny att vi skulle få en chans, vi fick 500 kr att handla för - toppen!

Idag har vi shoppat, målat, städat och INRETT! Vi hade så roligt och Johnny blev jättenöjd! Här är några förebilder och så naturligtvis många efter!

Före, tvärr hann vi ta ner de blå gardinerna och den betsade hyllan med träfigurer och annat, ni får tänka er detta!


Efter


Ha en fortsatt trevlig helg! Kram M

onsdag 22 augusti 2007

Hemma hos Lena - vardagsrummet

Igår firade vi med champagne och chokladdoppade jordgubbar här hemma, 50000 strecket var ju passerat! Hihi, nja kanske inte riktigt då, det blev faktiskt fiskgratäng och djungelvrål, småbarnslivet är inte riktigt så glamoröst! Men glad var jag! Tänk att så många vill besöka min blogg, så roligt! Tusen tusen tack till er alla!
Nu ska jag inte hålla er på sträckbänken längre, idag får ni kika in hos Lena igen och hennes mysiga vardagsrum med sjöutsikt, det är det inte mycket som kan slå! Lenas brickbord är verkligen fint tycker jag och notera även den vackra tapeten som Lena har satt som fond vid matsalsdelen, den kommer från Boråstapeter. Stora medaljonger i vitt och lite silver som ändrar färg och glans efter väder och vind, väldigt fin. Stora murgrönor på båge känns så rätt tycker jag, det enkla är det bästa! Den gamla kaminen är ett containerfynd, den används till ljuslykta. På ljuskronan över matbordet har Lena lindat Eucalyptusblad som doftar. Vi finner även i detta rum lite konstverk från Skarp. Sen är Lena så otroligt duktig på det där lilla extra, som dekorationen på bordet, det är det som gör det hela!


Kram M