torsdag 31 januari 2008

Änglapålle till bröllop

Änglapållefamiljen utökas succesivt! Tusen tack till er alla som beställt mina alster, det är så roligt att de får pryda era hem! Ibland får jag även se dem på bild i någon annans blogg, jätteskoj!

Jag har haft en tanke på en pålle som bröllopspresent. När jag sedan fick en förfrågan på just detta var det bara att sätta igång! Bröllopsänglapållen har ett mycket vackert vitt sidenband med blomsterbroderier runt halsen. På etiketten väljer man själv vilken text man vill ha.


Denna Änglapålle kostar 320 kr + frakt (44 kr). Den är 21 cm stor. Vid intresse för någon av mina Änglapållar eller Hjärtegryn kan ni maila mig.

Snart kommer även en liten nyhet!

Kram M

tisdag 29 januari 2008

Inte bara för mormor

Sankt Paulian förknippar åtminstone jag en smula med mormödrar. Har alltid gillat blomman men den har kännts lite småfånig på något vis. Är väl fortfarande inte så förtjust i den lila sorten utan hellre den VITA, suprise, suprise!

Aldrig har väl mormorsstilen varit mer inne? Ni vet virkat, mormorsrutor, pelargoner, småkakor, hembakta bullar och saft. Och så Sankt Paulian då, som hittat hem till mig!

Ni får hålla utkik efter nästa nummer av tidningen Lantliv. Min blogg är nämligen månadens bloggtips i tidningen! Så otroligt roligt och hedrande!

Kram M

söndag 27 januari 2008

Rosa och vitt i vardagsrummet

Mina fina sidenkuddar från Linum har ni redan sett. Dem visade jag innan jul, när vårkänslorna började visa sig. Veckkuddarna i vitt linnetyg från Himla sydde jag faktiskt dan före julafton, jag hade så otroligt mycket energi då så jag är själv förvånad!


Den gamla spånkorgen har stått nere i vårt förråd länge, länge. Nu fick den komma upp i dagens ljus och med hjälp av vit färg så blev det en helt ny korg! Den får nu agera garnförvaring. Jag började för över ett år sedan att virka mormorsrutor som ska bli en bebispläd. Det enda som återstår är egentligen att fästa trådarna och sy ihop rutotna, men har man många projekt så finns tiden aldrig!

Till sist, ny lampfot från Clas Ohlssons (den medföljande svarta lampskärmen hamnade i soporna) och en vit plisserad lampskärm från en lokal inredningsbutik fick ta plats, gillar dem jättemycket!


Denna vecka har faktiskt förgyllts med lite sol, så skönt! Vi håller tummarna för fint väder nästa vecka, mer sol - mindre mulet!

Kram M

torsdag 24 januari 2008

Korintkakor

Fick finbesök idag av svägerskan och den lille nyfödde. Så liten, liten. Bjöd på nybakta korintkakor, suveränt lätta att göra och med få ingredienser. Istället för korinter använde jag ekologiska russin från Saltå Kvarn som har ett trevligt sortiment med snygg design! De är lite ljusare i färgen och inte så söta och det bästa, innehåller inget konserveringsmedel!

Jag gjorde dem hälften så små som de brukar vara. Bjuder man på små kakor så kan gästerna med gott samvete äta flera, smart va?! Det gäller även för värdinnor som tänker på figuren! :-D



Tårtpapper är lite underskattat tycker jag, i alla fall härhemma. Det ska bli ändring på det!

Kram M

onsdag 23 januari 2008

Skötplatsen

Även om sonen börjar bli aningen för stor för ett skötbord ville vi ändå ha ett sådant i badrummet. Det fick bli det billigaste man kan tänka sig, Sniglar från IKEA som vitmålades. Skynken för att dölja vad som finns i korgarna på hyllan syddes av ett beigerandigt tyg från Nyblom och Kollén. En riktigt favorit som även blivit till kuddar i sonens säng (fast då i ljusblå- randigt).


Tusen tack för alla kommentarer om badrummet, vad glad jag blir! Det är så roligt att kunna visa att det går att göra mycket med lite medel! På önskelistan står dock en Vipp, soptunna. Men det får nog bli senare!

Korgarna under skötbordet kommer från Coop, bilmobilen från danska Sebra och mjukdjuret från Kalilkå.

Nu ska jag hasta i väg på mamma- barn träff! Ska besvara era frågor lite senare!

Kram M

måndag 21 januari 2008

Badrummet

Så äntligen! Efter tre och ett halvt års väntan så är äntligen badrummet renoverat! Förut var det aprikosa mönstrade väggar och hemska detaljer som badrumskåpet som dominerade. Nu är det vitt, vitt, vitt och så fräscht!

Budget, budget blev det. Färgen gick på 1000 kronor, inredningen på cirka 1500 kr (IKEA). Förbandslådan som snälla Wiveka hjälpte till att köpa gick även den på några hundralappar fast den följer med vid flytt! :-) Vi sålde badkaret för 1000 kr så det blev inte alls en dyr historia. Den stora frågan är bara: Hur kunde vi vänta så länge?

Idag får ni se den hemska sanningen, japp så här såg det ut före. Observera att tapeten innan varit rosa, det är nikotinet som färgat den gul, usch, usch!




Och så efterbilderna, varsågoda! Fler bilder på sköthörnan i badrummet kommer senare i veckan.



Kram M
Många har frågat efter namnet på färgen. Till väggarna och taket använde vi: Alcro, tät halvblank, Täckfärg våtrum. Bruten med lite grått. Till golvet: Alcro Lokal golvfärg. Också bruten med lite grått.

söndag 20 januari 2008

I tryck

Missa inte Aftonbladet Söndag idag! I bilagan kan man se bilder från min bästa väns fina hem! Sidan 58-61. Hon har även en egen blogg, Smultron på strå.

Mina Änglapållar och ett Hjärtegryn fastnade också på bild, så roligt! Och ja, det är jag som sitter och dricker kaffe med Madeleine i soffan, så nu vet ni hur jag ser ut!

Kram M

lördag 19 januari 2008

Lite shopping!

Tog en tur till staden idag med min syster, mamma och systerdotter. Vädret varierade mellan snö och regn och frågan är vilken årstid vi egentligen befinner oss i!

Affärerna ger inte heller något direkt svar på den frågan, julartiklar blandas med några få vårliga detaljer - jag hade önskat mer av det sistnämnda, men som sagt jag brukar vara rätt tidig med årstiderna.

Har länge önskat mig dessa fina mått från Lisbeth Dahl. Fina nyttoprylor gör vardagen lite roligare, tänk er att mäta upp socker eller mjölk med dessa. Även denna fina ram från densamme inhandlades. Ett fotografi på sonen ska få pryda den, gillar prickarna!

Cult-design har en del guldkorn även om det är aningen för modernt för mig. Denna nappförvaring var en nyhet. Krukan har fyra olika motiv och jag gillar sidan med apan bäst! Nu kanske vi äntligen kan få lite koll på våra nappar (sonens :D).



Imorgon ska de sista detaljerna komma på plats i badrummet, är så nöjd!

Kram M

onsdag 16 januari 2008

Klädfynd


Färgen torkar fortfarande i badrummet och symaskinens hjul spinner vidare, så tills dess lite annat!

Odd Molly i all ära, men lägger man hellre pengarna på inredning (som jag) så kan H&M vara ett hett alternativ! Man får dessutom riktigt mycket kläder för pengarna och det behövdes verkligen efter mina rensartag! Garderoben ekade tomt efter att fyra kassar rensats ut!

Här är några av mina favoriter!

Klicka på bilderna för länk.


Jag fick en påpekan i kommentarerna till barnhörnan om ljusslingan. Vill varna andra om att ljusslingor kan vara riktigt farliga! Nu sover aldrig sonen i närheten av denna då jag alltid skjuter hans säng intill vår *vill vara nära*. Tänk på att vara försiktiga!

Kram M

måndag 14 januari 2008

Etikett: Badrum

Hur man kan röka är för mig en gåta. Hur man dessutom kan röka inomhus är en ännu större.

När vi köpte vår lägenhet för tre och ett halvt år sedan var den riktigt rökskadad, av cigarettrök. Tänk er nikotingula (orangea) väggar, golv och tak. Lägenheten fick lov att målas med spärrgrund innan vi kunde tapetsera. Skåp och garderober fick tvättas med målartvätt för att bli rena. När vi äntligen var färdiga med målning och tapetseringen var det dags för golvet. Hemska plastmattor revs ut och trägolvet blottades. Det slipades och lackades. Efter det var vi trötta, otroligt trötta på renovering så badrummet glömdes av. Nja inte glömdes dock, det fanns där som en mörk otäck nikotingul skugga. Tills nu!

Väggarna har målats fyra gånger med vit färg, endast bruten med några droppar grått. Golvet ska målas ikväll. ALLT jag hade på inköpslistan till IKEA fanns! Ja ni läste rätt, tur!

Idag bjuder jag på en hemsk förebild och ett smakprov på utgången! Mer kommer i veckan!

Före

Efter


Kram M

söndag 13 januari 2008

Barnhörnan

Bor man trångt så får man försöka göra det bästa av situationen. Jag är lite allergisk mot för mycket saker, tycker de stjäl för mycket energi. Vita väggar ger utrymme för egna tankar och funderingar. I barnhörnan i sovrummet samsas den fina barnsängen Kili från danska Sebra, två hyllor med böcker, mjukdjur och doppresenter. Sänghimmeln med vimplar som jag sytt själv och en ljusslinga för den som är rädd för mörker.

Sen får vi inte glömma Mr Bunny som ännu inte fått några kläder, de fina mjukdjuren från danska Maileg, japp jag gillar danskt! Pläden med mormorsrutor har min gammelmormor stickat, färgerna passar perfekt ihop med vimplarna. Sängkläder och spjälskydd från Lexington Baby.



Nu är badrumsrenoveringen i full gång! Mer om det nästa vecka!

Kram M

torsdag 10 januari 2008

Mycket på gång!

Det har hänt en hel del just nu! Spännande saker som jag kommer berätta mer om längre fram! Det som ligger närmast på vår lista just nu är en badrumsrenovering! Vårt minimala badrum är verkligen i behov av renovering, det är så hemskt så jag tror inte ens att det fastnar på några förebilder! Vi får se. Det blir budget, budget. Tanken och förhoppningen är ju att vi till hösten har sålt vår lägenhet och bor i hus!

Tänk vitt, vitt & vitt så förstår ni nog vart jag är på väg! Den hemska aprikosa våtrumstapeten ska förvandlas till ljust och fräscht, nya detaljer som badrumsskåp, handdukar och toalettpappershållare. Ska bli så spännande!

Jag bjuder på en sista bild på mina vita amaryllisar. Ljuslyktan/vasen är gjord av en sillburk! Tyckte formen var så fin!

Kram M