söndag 29 juni 2008

Butiktips - Dalarna! Del 2

Hemma igen efter en intensiv shoppingtur i Stockholm! Där träffades ett gäng glada tjejer som jag träffat genom ett forum. Vi har aldrig träffats tidigare så lite pirrigt var det allt. Men hela gänget var jättetrevligt och vi är redan ett gäng vänner! All shopping visar jag senare, men det blev en hel del fina kassar från bland annat Bruka, Vita Hem och Syster Lycklig.

Idag fortsätter jag tipsa om fina butiker i Dalarna!
  • Lantliv - Leksand. Trevlig lantlig och vit inredningsbutik som är rätt välbesökt av mig. Märken som GreenGate och Lexington, Mateus och Bruka. De har även mycket fina tyger. Nu även webbutik.

Bild lånad från Lantliv

  • Skarp Kalligrafi - Hjortnäs. Jag ääääälskar Ylvas underbara brädor. Vill ha fler! Har många av hennes skapelser, en riktig favorit är sonens dopbräda, helt underbar!

Bild lånad från Skarp Kalligrafi

  • Furutorp - Rättvik. Trevlig inredningsbutik med ett stort utbud och bra priser! Ägarinnan Lisa har deignat mormorsmattan som jag har i min hall. Butiken håller för tillfället på att bygga till två rum. Många trevliga märken.

Bild lånad från Furutorp

  • Detalj - Vikarbyn. Fräsch butik med fina märken som Bloomingville, Lisbeth Dahl och GreenGate. Ägarna har setts vid ett flertal tillfällen visa upp sina hem i inredningstidningar. Inredningsdetaljer blandas med blommor.

Bild lånad från Detalj

Kram M

tisdag 24 juni 2008

Glassigt!

Underbart glassig ljust turkos är Åsa Klockars keramik. Jag är lite småkär i den just nu och planen är att samla på mig lite fin handgjord keramik att pryda mitt kommande kök med. Är väldigt sugen på en lite bullig gräddkanna utan handtag som troligtvis blir nästa inköp. Keramiken fann jag i Bönhuset i Söderås i Dalarna. Till och med den vita keramiken bleknade i den ljust turkosas sällskap. En liten skål och en vitlöksriv fick följa med hem.

I kökssoffan snappar kuddarna från GreenGate och trevliga Elsas Hem upp den blekblå färgen - härligt! Elsas har förresten sommar-REA på ett antal produkter, så passa på nu!


Husplaneringen går framåt! Snart hoppas jag ha något att bjuda på!

Kram M

lördag 21 juni 2008

Jordgubbstårta



Igår blev det traditionellt midsommarfirande med majstångsresning, fiolmusik och sill! Jättemysigt! Jo just det, det traditionella midsommarvädret infann sig också, regn och sol om vartannat, men så ska det vara!

Jag bakade en marängtårta med jordgubbar såklart! Receptet (klicka på länken) är hämtat från Leila, och tårtan heter egentligen chokladpavlova. En riktigt favorit som kan varieras i det oändliga. Igår fick den även dekoration av några rosor.

Ha en fortsatt trevlig helg!

Kram M

torsdag 19 juni 2008

Midsommar!


Tusen tack för alla gratulationer till huset! Det börjar så smått att sjunka in att vi faktiskt snart bor i hus! Vi planerar & planerar. Det mesta är färdigt i huvudet frågan är bara hur det blir i praktiken! Det är underbart att få inreda helt nytt och flera rum på samma gång! Om några veckor får vi troligtvis nyckeln och kan börja! Jag lovar att hålla er uppdaterade med bilder!

Trevlig midsommar vänner!!!

Kram M

måndag 9 juni 2008

Äntligen - HUS!!!

Äntligen har dagen vi så länge väntat på kommit!
Vi ska köpa hus!!!

Det kommer bli en otroligt rolig sommar/höst med mängder av renovering (jag ser verkligen fram emot det)! Det mesta behöver göras om och ni kan nog gissa er till hur tankarna snurrar på i mitt huvud! Hoppas ni vill följa med oss på vår livs resa!

Vi ses vänner!!

Kram en mycket lycklig M