torsdag 28 maj 2009

Sommar i köket


Härliga sommaren är snart här, eller? Idag regnar det och är riktigt tråkigt. Vi är inne och städar, nåt jag tycker att jag gör från morgon till kväll egentligen. Just nu existerar ingen egentid, barnen, huset och trädgården tar all min tid. Jag är otroligt lycklig samtidigt som jag är obeskrivligt trött. Jag längtar efter att få några minuter till att fixa lite här hemma eller blogga - det gör mig glad! Men för tillfället är tillfällena få. Nog på klagandet!

I köket har jag riktig sommarkänsla! En doft av nyplockade syrener sprider sig tillsammans med vackra Mårbackapelargoner. Somriga förkläden från GreenGate och Bruka hänger på handsmidda spikar.

Jag återkommer med fler somriga köksbilder och änglapållar!

Kram M

fredag 22 maj 2009

Änglapållar




Hej vänner!

Idag har vi städat ur vårt uthus! Inga direkta fynd har vi hittat utan mest en massa gammalt bråte. Vilken skön känsla det är när man får rensa, kasta och organisera! Jag har nämligen en dröm, i uthuset finns en gammal del med pärslpont på väggar och tak och en eldstad, därinne skulle jag vilja ha en liten butik! Kanske en dag så...

För den som är intresserad finns nu tre stycken Änglapållar i mellan storleken (17 cm) att köpa! En pålle kostar 300 kr + frakt 36 kr. Är du intresserad maila mig: jordgubbarmedmjolk@yahoo.se. Först till kvarn gäller!

Kram M

onsdag 20 maj 2009

Sommarens enklaste smulpaj


Nya boken Sommarens söta bjuder på många härliga recept och massor av frestande och inspirerande bilder. Jag fullkomligt älskar trevliga kok- och bakböcker. Jag är ju svensklärare, men skönlitteraturen får ligga på hyllan ett tag, böcker med bilder är roligare att läsa på kvällarna! :D

Sommarens enklaste smulpaj är ett recept som redan blivit en favorit, havregrynen gör pajen lite knaprig. Jag använder så mycket det går ekologiska produkter och alltid riktigt smör. Det finns inga genvägar för ett gott resultat. Att använda gårdens egen rabarber känns underbart! Den fina vågen är en gåva från min kära svägerska, tack för den!

Kram M

tisdag 19 maj 2009

REA - tips!




Bilder: Russinnet

Vad kul att ni gillar vår grill! Jag kan rapportera att det grillade fick mycket väl godkänt! Till helgen ska vi grilla tonfisk, det är ett hett tips, mycket gott!

Idag vill jag tipsa om REA hos Russinnet. Halva priset på alla barnkläder - missa inte det!

Kram M

lördag 16 maj 2009

Invigning!


Man får passa på att blogga när möjligheten ges! Just nu sover vår lilla prinsessa och jag passar på att diska, tvätta, vika tvätt, plocka, skörda rabarber och blogga! Det är tur man är kvinna :D

Ikväll ska vi inviga vår nya grill! Vår första grill, för det blir första sommaren med hus - helt ljuvligt! Finaste grillen kommer från Weber, och vi ville (naturligtvis?) ha den i benvitt istället för svart. Nu får vi bara hoppas att den är lika bra som den är snygg, fast det kanske beror mer på kocken?!

Kram M

torsdag 14 maj 2009

Ny garderob sökes!!






Efter två graviditeter kan man nog säga att min kropp har förändrats en hel del! Just nu befinner jag mig i ett mellanstadium då mammakläderna inte känns direkt lockande men mina ickegravidkläder passar dessvärre inte alls. Därför behöver jag massor av fina nya kläder! Tunika och leggings blir nog favoriter i sommar! Nya snygga Converse känns lite lagom till denna outfit!

Kanske har ni tips om snygga kläder? Tror jag ska spana in KappAhls Vintagekollektion som många bloggare tipsat om!

Jo, visst fyndade vi i lördags, får återkomma om det om några lager med färg!

Kram M

fredag 8 maj 2009



Hej! Kikar in för att önska er alla en trevlig helg! Allt går bra här hemma, jag har nog världens snällaste barn! :-) Imorgon ska jag och min kära syster göra något riktigt roligt och förhoppningsvis fyndar vi rejält! Återkommer om detta! Ser verkligen framemot morgondagen!

Kram M

(Jag ligger verkligen efter med mailen, hoppas ni har överseende med detta!)

tisdag 5 maj 2009

Svea Choklad



Livet flyter på riktigt bra just nu! Jag trodde faktiskt att det skulle vara så mycket jobbigare att vara tvåbarnsmor, men hittills har det flutit på riktigt bra. På fredag blir det eldprov, ensam med två barn, men det ska nog ordna sig!

I Leilas nya tidning spanade jag in en fin plåtburk. Det visade sig att mamma hade en sådan i sin källare och jag har fått låna den! Tycker den passar så fint ovanpå SMEGen. Just nu innehåller den sonens burkar med lera, men till sommarens kalas kanske den får ett innehåll av nybakade chokladmuffins!

Ha en bra dag!

Kram M

söndag 3 maj 2009

Tack!! ♥


Tusen tack för alla gratulationer, presenter och blommor! Jag blir alldeles rörd av era kommentarer! Tiden rusar iväg när man har en liten. Thea är helt underbar, sover och äter och myser med oss. Visst är det en omställning att behöva gå upp på natten igen men det är värt all möda! Jag försöker att passa på att njuta nu, både av våren och min familj!

Hoppas ni alla får en fin vårdag!

Kram M