tisdag 29 juni 2010

Pardörr

Hej!

Vad roligt att ni gillade skåpet lika mycket som jag! Och visst var huset jag länkade till bara så charmigt, tack Malin för din kommentar och ditt mail!

Idag har vi varit och spanat in vår pardörr som vi beställt! Ååååh vad fin den var, jag blev verkligen kär i den. Vi har valt att lägga en del pengar på den, vi drar hellre ner på något annat. Dörren kommer från Allmoge Snickerier i Leksand och är tillverkad enligt gammal tradition. Den är så gedigen, ingen plast där inte. Vi valde att även ha överljus. Visst är den helt underbar?

 Kram M


Utsidan


Insida


Detaljbild

måndag 28 juni 2010

Medicinskåp


Jag kunde bara inte låta bli att slå till, när jag på en lokal loppis hittade detta gamla medicinskåp! Det kändes så nätt och sött, jag gillade speciellt den gröna färgen som var kvar. Det kommer att få vara precis som det är! Troligtvis blir det förvaring i vårt badrum på andra våningen, tänk er fluffiga handdukar och vackra parfymflaskor & tvålar. Eller varför inte som linneförvaring i vårt kommande sovrum?

Ikväll har jag gjort något fantastisk roligt, nämligen gått på husvisning bara som inspiration! Dvs jag är inte intresserad utav ett köp. Spana HÄR så förstår ni varför...

Kram M

lördag 26 juni 2010

Midsommarfika

Idag har det firats ordentligt här i vår by. Vi bor nämligen granne med majstången! Vi bjöd släkten på fika i vår trädgård, det blev bland annat morotscupcakes och Norrlandskaka. Jag och min syster har haft en liten vinprovning inför bröllopet, efter det tog vi en riktigt sommarpromenad och nu har vi landat i sofforna, trötta och nöjda efter en mysig midsommar!

Kram M


Mysigt med fika under äppelträdet. Sittdynor från Jysk 25 kr/st, 
sänghimmel Russinnet, blommiga kuddar Au Maison.


Morotscupcakes efter Leilas recept, Norrlandskaka - måste provas!!


Fika med nytt och gammalt porslin, spillkum med sockerbitar från lokal keramiker, 
mjölkkanna Cath Kidston, lattemuggar GreenGate, skedar och glasburk arvegods.


Utsikt från vår brokvist.

fredag 25 juni 2010

Midsommarkrans

Varje år gör jag min egen krans på midsommarafton, så även i år. Jag använder det som finns tillgängligt i naturen - naturen är oslagbart vacker! I år blev det vildros, daggkåpa, vit midsommarblomster och en blå växt jag ej kan namnet på. blommorna plockades på ängen bakom vårt hus, verkligen närodlat! Här kan ni se tidigare kransar: 2009, 2007.

Hoppas ni alla får en riktigt ljuvlig midsommmar!

Kram M


2010 års midsommarkrans


En riktig midsommaräng med klassiska regnmoln


Midsommarklänning med spets matchas med mannens stövlar vid blomplockningen


Vårt hus i midsommarskrud? För er som undrat om timrets vara eller icke vara så är svaret, 
nej det ska väck. Huset får en enhetlig liggande/stående panel!

onsdag 23 juni 2010

Byggdag 10

Det blir mycket fokus på vårt bygge just nu av förklarliga skäl! Vi hinner inte tänka på så mycket annat för tillfället! Vi är inne på dag 10 och det har verkligen hänt saker nu. Man kan verkligen få en aning om hur vårt hus kommer se ut, och det känns mycket bra! Nu ligger det nya taket över både den äldre och den nyare delen av huset. På bilden ser ni den nyare och där blir skillnaden verkligen stor, där kommer barnen att få sina rum!

Kram M


Taktassarna och hörn med fiskbensmönster


Vårt tvåvåningshus!

tisdag 22 juni 2010

Takborttagning

Hej!

Igår hände det en hel del här! Taket togs bort med hjälp av en lyftkran och nya takstolar och en början på ett tak kom på plats! Man kan nu få en aning om hur vårt framtida hus kommer att se ut - häftigt! Det går verkligen undan med bygget just nu vilket känns sååå skönt!

Hoppas ni får en fin dag!
Kram M


Mönster på taktassar


Taket rivs med hjälp av en lyftkran


Vårt blivande allrum/hall... Jag gillar speciellt den fina gamla murstocken.


Takstolar på plats!

söndag 20 juni 2010

Grundlurad

Tjoho!

Igår kan man säga att jag blev GRUNDLURAD! Min familj och mina vänner lurade mig totalt och överraskade mig med möhippa! Vi var hembjudna till svärmor på lunch och efter en stund tågade en skara svartklädda tjejer in på gården för att röva med sig mig! Jag fick klä på mig en gammal brudklänning efter min släkting Astrid (hon som bott här på gården). Min syster hade smusslat ut den från vårt uthus. Tillsammans med lite mindre attraktiva smycken, en snygg skylt, en dryckesflaska med grön sliskig dryck och naturligtvis en slöja fick jag glatt sätta mig i en Amazon på väg mot okända äventyr, naturligtvis med ögonbindel!

Jag fick diverse roliga och lite lätt pinsamma uppdrag. Bla fick jag dreja (en vas och ett spillkum), spela fiol på scenen utanför Systembolaget, gjuta betong i form av rabarberblad och gå tipspromenad med frågor om mig själv!

Tack återigen till alla underbara tjejer som verkligen ansträngt sig så för min skull!

Kram M

torsdag 17 juni 2010

Sommarkök

Åh vad jag älskar sommar! (Trots att det är lite kyligt.) Jag som alltid varit en hösttjej ryser när jag tänker på mörka regniga höstkvällar. Nej mer sommar åt folket! Vi har en händelserik sommar framför oss med bla vårt bröllop. En del av dekorationen kommer vara gamla svagt grönfärgade flaskor, jag har börjat samla på mig ett gäng.

Att ha öppna hyllplan är både praktiskt och vackert, här möbleras det om mest hela tiden. Vårt vardagsporslin (vitt från IKEAs 365+ serie) får dock alltid stå kvar. Så smidigt att ha nära tillhands. Den fina bulliga kannan kommer från House Doctor. Idag visar jag lite somriga bilder från vårt kök!

Kram M


tisdag 15 juni 2010

Byggdag 6

Hej!

Här fortsätter nu bygget lite prövande. Vi inväntar nu att takstolarna ska bli färdiga. Just nu är det mest rivning som pågår, taket har blivit öppnat på båda sidor. Bygghögarna växer. Jag längtar efter nytt friskt trä men det dröjer nog en stund. Vi hoppas nu att vädergudarna är på vår sida annars kan det nog dröja ännu längre. Många detaljer ska bestämmas, vi har ritat en liten skiss på taktassar ungefär som dessa. Vi söker inspiration runt om på gårdarna för att se hur andra valt. Många val att ta ställning till! För att se allt om vår utbyggnad, klicka här!

Kram M


torsdag 10 juni 2010

Sommarvindar

Den allra vackraste tiden enligt mig är snart förbi. Mellan hägg och syren är så fin när äppelträden blommar och syren börjar dofta himmelskt. Jag passar på att njuta extra mycket just nu, tar djupa andetagen ute på gården och känner alla dofter. Jag försöker att gå ungefär en timme varje kväll, få lite tid själv att fundera och njuta av vår vackra omgivning!

Hoppas ni har det bra vänner!

Kram M


Lugn och ro i vårt vardagsrum.


Här inne får det gärna vara lite modernt! 
Ljuskronan ska få flytta till vårt badrum.


Sommarvindar och en doft av syren. 




onsdag 9 juni 2010

No 3

Vi kan skymta en viss ljusning just nu vad gäller bygget. Tack och lov! Livet kan verkligen vara en berg- och dalbana ibland. Tack för ert stöd och era kloka ord!

En rolig sak som jag lovade visa er förra veckan är min NYA Kitchen Aid. Japp ni läste rätt, jag är nu inne på maskin nummer tre av denna ädla vara. Man skulle kunna tro att jag är en bakoman som sliter dessa maskiner så, men jag tror nog min användning är rätt normal och i ärlighetens namn trodde jag nog att den skulle hålla en livstid. Nummer två gick med andra ord sönder (nummer ett sålde jag) och eftersom den inte gick att reparera så fick jag en ny likadan! Jag hade dessutom turen att vinna en ny visp (den rosa) hos gulliga Lotta för en tid sedan så nu ska här bli (andra) bullar och kakor!

Hoppas ni får en fin dag!

Kram M


tisdag 8 juni 2010

Komplikationer

Ja vad ska man säga... Saker verkar aldrig riktigt falla ut som man hoppats. Vi har stött på problem med bygget som vi just nu inte har någon riktig lösning på, bygget står med andra ord stilla... Jag vet inte vad jag helst vill göra just nu, kanske gråta av besvikelse och drömmar som krossats, skratta för att allt känns så löjligt eller bara bädda ner mig och ligga kvar tills allt löst sig av sig själv. Inspirationen känns väldigt frånvarande just nu...

Kram M


Kläder till midsommar! 
Min klänning från House Doctor och Theas från HM. Krans från Ett hus i vitt.

söndag 6 juni 2010

Loppis, igen!

Härligt slappa söndag!

Just nu känner jag att bloggen måste genomgå lite förändringar utseendemässigt. Hmmm funderar och testar så bli inte överraskade om den ändras hela tiden! Är inte direkt någon dataexpert så det tar sin lilla tid.

Igår blev det en loppisrunda igen! Inga stora fynd men det är bara så otroligt roligt att gå på loppis! I ärlighetens namn så slank det med en hel del saker till barnen, leksaker och kläder kan man köpa för nästan inga pengar alls. Jag hittade en fin plåtburk med näckrosor. Den blir nog fin att förvara nybakat i.

Kram M


Gammal turkos plåtask perfekt som kakförvaring


Glas kan man fynda för nästan inga pengar alls, dessa åtta vinglas kostade 40 kr


Loppisfyndade spel till barnen för regniga dagar

fredag 4 juni 2010

Mera Änglapållar


 Ännu mera Änglapållar! Nu i dop och bröllopstider känns det extra roligt att skapa pållar! Den vanliga Högtidspållen kostar 350 kr plus frakt 48 kr. En nyhet är att det nu även går att få en mellanpålle till högtid för 330 kr plus frakt 36 kr. Färgen är valfri, vit, svart, ljusrosa, ljusblå eller ljusgrå. Färger på band är vitt med vitt blommönster, rosa - eller blårutigt. Förslag på text kan vara Namn, födelsedatum och dopdatum eller namn, datum och bröllopsplats eller varför inte till student? Vid intresse maila mig: jordgubbarmedmjolk@yahoo.se

Hoppas alla får en trevlig helg!

Imorgon väntar en hel dag med .... loppis! Vad annat!?

Kram M

torsdag 3 juni 2010

Staket


Nu har verkligen bygget startat! Jag blev väckt av arbetarnas ljuva stämmor utanför vårt öppna sovrumsfönster i morse, underbart! Albin förmanar gubbarna att akta sig så de inte faller ner från byggnadsställningarna, så sött!

Vi har fortsatt med staketbygget, förra sommaren gjorde vi hela vägen längs vägen plus en grind och nu fortsätter vi in mot huset längs grannens (tyvärr ej vår) helt underbara syrenhäck. Ser ni, de börjar slå ut nu, det doftar helt underbart på vår gård!



Många har frågat om staketet så här kommer lite fakta: spjälorna är 1,10 höga och 4,5 breda. Vi har en spjälslängd emellan dem. Vi har använt jordankare för att förankra stolparna. Sedan är allt målat med äkta Falurödfärg och topparna är vitmålade med färg från Flügger. Nu hoppas jag att jag inte får bakläxa av min blivande man, byggtermer är inte min starka sida!



Kram M

tisdag 1 juni 2010

Byggdag 1

Äntligen! Efter att jag lämnat sonen på dagis och var på väg hem efter en promenad hör jag skramlande ljud från vår gård - byggarbetarna har anlänt! Ännu har ingen spik slagits i men lite byggställning har allt kommit upp, vilken härlig tid vi har framför oss! Detta var precis vad jag behövde, har känt mig riktigt nere ett tag. Dessutom fick jag ännu en glad nyhet idag, berättar mer om det senare!

Kram M