söndag 26 september 2010

Den bästa...

... vännen av dem alla har jag! Tack för att du finns och har funnits för mig i 24 år! Du är bäst! ♥

Igår hade vi en galet rolig men smått hysterisk kväll när vi försökte skapa en tavelvägg hemma hos henne. Många skratt blev det, resultatet känns riktigt bra! Nu är jag själv sugen på att sätta igång, det gäller bara att välja ut vilka bilder som vi vill ha och sedan försöka hitta lite fina ramar!

Idag bjuder jag er på bilder av M och hennes familj som jag fick äran att fota i slutet av sommaren, vackert! Självklart får ni även se det färdiga resultatet. Jag tycker att M verkligen lyckats med blandningen svart/vitt & färg, samt nya och loppisfyndade ramar! Till historien bör även nämnas att M:s kära make hade fullt upp i natt, några av våra , hmmm, en aning provisoriska upphängningsanordningar (tejpade) höll tydligen inte måttet bokstavligt talat. Inte mindre än fem tavlor föll i golvet, men men, ikväll när jag var där för att fota satt de åter uppe! Bra jobbat D! Ditt ögonmått är för övrigt super! ;-)

Kram M


 Lite blandade bilder. Att fota barn är verkligen en utmaning!


Fotoväggen hos min vän M.



fredag 24 september 2010

Eftertraktat!

Hej bloggvänner!

Hur har ni det där ute  i höstvädret? Härligt med fredag tycker jag! Den enda egentliga fördelen med att leva i denna sågspånsterror, sovrumslösa för tillfället, är att vi numera har sängen i vardagsrummet med fri tillgång till TV! Åh vad det är mysigt att krypa ner på kvällen och se några trevliga program som till exempel Idol, Arga Snickaren eller Halv åtta hos mig. Jag vet att jag borde stå ute och måla brokvist istället, men burr vad kallt det är.
  
Jag vet att fler än jag blivit besvikna på IKEA och att attraktiva saker helt plötsligt utgår... Jag blev i alla fall glad när min syster tipsade om dessa fina vinglas som finns hos Rusta just nu för 9,90. Tidigare fanns likadana hos IKEA "pokal" så för den som inte hann med där, passa på nu!

Kram M


tisdag 21 september 2010

Lekrum

Hej vänner!

Nu lever vi mitt i det, byggkaoset! Ni som varit där känner kanske igen er i sågspån i strumporna, sågspån i sängen, sågspån i huvudet tror jag snart! Som grädde på moset har jag blivit hes och Albin vägrade dagis idag, så man kan nog säga att dagen inte har varit så där superduper! Dessutom drar det kallt lite varstans! Tycker faktiskt lite synd om mig själv idag... Hoppas morgondagen blir bättre!

En ny vägg börjar ta form i vårt gamla sovrum. Rummet kommer att bli mindre och dörren kommer att flyttas till höger sida istället för vänster. Detta rum kommer att bli barnens lekrum! Och vet ni, ÄNTLIGEN ska jag få inreda ett barnrum! Ska bli så kul även om det är väldigt litet. Min loppisfyndade hylla (som jag ännu inte visat er) ska få vara där, den blir nog bra förvaring.

Kram M


Känner ni igen vårt gamla sovrum? 
Dörröppningen till det nya rummet blir till höger.
Överst i bild skymtar ni öppningen där trappen kommer att gå upp,
vi har ändrat något från ritningarna.


Här ser man den gamla dörröppningen och vår hall som kommer
att bli större. Känns lite ledsamt att riva det som vi byggde upp för
två år sedan, men det blir nog bra när det blir färdigt.


Här kommer trappen att svänga och gå upp, det blir en L-trapp.
Murstocken och stenarna som sticker ut 
kommer vi att behålla
och putsa.


lördag 18 september 2010

Farväl sovrum...

Jag känner mig aningens sentimental idag... Vi ska flytta ur våra saker ur hall och sovrum idag, väggen däremellan ska rivas på måndag så snart kommer vi att leva i ett riktigt byggkaos. Sovrumslösa för en tid. Jag vet att det nya kommer att bli bra, men usch, förändringar är jobbiga även om de är av det positiva slaget!

Vi hade tänkt att köpa en vit 2-sits Ektorp bäddsoffa från IKEA, men se det gick inte då den utgått. Man kan verkligen bli besviken på IKEA. Så om någon därute (Dalarna) har en sådan till övers, kontakta oss gärna på mail: jordgubbarmedmjolk@yahoo.se

Här kommer lite bilder på vårt snart före detta sovrum! 

Hoppas alla får en fin lördag!

Kram M


torsdag 16 september 2010

Detaljer, detaljer & detaljer!

Hej!

Har ni provat att baka thékakorna nu? Jag tror jag ska göra en ny omgång i helgen, de var verkligen så saftiga och goda och lättbakade!

Vi har många detaljer att ta ställning till. Det kan vara saker som materialval på utsidan av väggen vid pardörren (det blir pärlspont), raka eller rundade knän på stuprören (det blir raka), fönstrens höjd och planering osv. Jag är ingen impulsiv tjej när det kommer till sådana val. Jag kan impulsköpa vackra inredningsdetaljer och möbler (köpte nyss en bokhylla på loppis för 175 kr) men detaljerna på huset måste tänkas igenom noga för att helheten ska bli rätt! Inte alltid det lättaste!

På ovanvåningen har det inte hänt så mycket sedan sist, men murstocken har blivit putsat och fönstrens placering har blivit uppreglad. Ni får se en liten glimt av det idag! Visar även lite brokvist.

Kram M

  
Nyputsad murstock.
Jag står och fotar i vårt blivande sovrum, tänk råspont, vitt golv..


Barnens rum, känns aningens avlägset trots att vi är rätt nära nu.


Så här såg brokvisten ut den 5/9.


Så här ser den ut idag. Halvfärdig men den harmoniserar bra med huset redan.
Teglet är nästan färdiglagt och det som återstår är målning och åter målning.



tisdag 14 september 2010

Thékakor

Hej på kvällskvisten!

Jag har precis kommit in efter att ha gått en powerwalk! Riktigt skönt! Men burr vad kallt det var i början, blåsigt och regnigt, riktigt höstligt faktiskt - precis som jag gillar det!

Tidigare idag bakade jag thékakor och de blev så goda att jag åt en och annan själv! Mina blev kanske aningens höga för att kallas för kakor men vad gör det, doften av nybakat är helt fantastisk! Detta recept måste ni prova!


Kram M

(Jag ligger efter med mailen, ska ta tag i och svara alla söta imorgon!
Många som vill ha mått så jag får greppa tumstocken!)


Köksstök, inte lika städat som vid fotningen igår ;-)


Jäsning pågår, kökshanddukarna är loppisfynd


Färdigt! Små tjockisar! 



måndag 13 september 2010

Kvällssol i köket

Hej vänner!

Tack snälla, snälla, snälla ni för era kommentarer i förra inlägget! Det var verkligen intressant att läsa vad "brokvist" kallas där ni bor! Tack även för allt beröm! Ni är bara för goa!

Jag har fotat lite kök nu på kvällskvisten när höstsolen strålade in genom fönstren. Man får passa på att njuta av kvällssolen nu, det blir mörkt tidigare och tidigare varje kväll... Lite nytt från GreenGate har hittat hem till oss, igen! Tack Elsas Hem för en suverän service!

Nu ska jag krypa ner under filten och se dagens avsnitt av mitt favoritprogram Hem till gården! Otippat kanske? Men faktum är att jag följt serien i många år!

Kram M


Kök från Ikea, spis från SMEG, barnstolar STOKKE, köksbordet har min svärfar byggt


Loppisfynd blandas med nytt! Vitmålade spånkorg från loppis, radio från Tivoli Audio, 
stång med krokar fynd från vårt uthus, kökshandduk GreenGate


Kökshandduk, diskmedel, diskborste och sockerströare "Millie" från GreenGate/Elsas Hem


Kylskåp SMEG, griffeltavla loppisfynd och förvaringspåse GreenGate

torsdag 9 september 2010

Lite mera

...brokvist! Intressant att någon påpekade att det kanske är ett dialektalt ord! Vad säger ni runt om i landet? Vad kallar ni det som jag kallar brokvist?

Det växer fram, timme för timme. Jag tror att brokvisten kommer att bli min riktiga favorit"detalj" på huset! (Taktassarna är också en solklar favorit.) Den känns riktigt stor! Nästan lite som ett tempel just nu utan spjälorna på plats. 4 x 2 meter, plats för en liten sittgrupp (självklart redan inhandlad) och plats för barnvagnen under tak.

Fortsättning följer...

Kram M


Lite snickarglädje och en list på plats!


Vilken röra!!   


Detaljbilder.

tisdag 7 september 2010

Brokvist

Godkväll bloggvänner!

Jag hade tänkt visa er hur vår brokvist växer fram tidigare idag men på grund av elektriker (idag igen!) så blir det först nu! Jag måste erkänna en sak.. JAG ÄR RÄTT TRÖTT PÅ HANTVERKARE JUST NU! De är både inne och ute vart man än går, de sågar och hamrar och borrar! MEN de gör ett fantastiskt arbete så de är förlåtna!

Vi har fått stolpar på plats på vårt nylagda brokvistgolv. Jag hade önskat lärk men det blev för dyrt, så det blev ett mellanting, impregnerad BRUN trall istället för den vanliga gröna. Den blir väl grå om nåt år ändå gissar jag, men det såg lite trevligare ut just nu med brun.

Idag får ni se hur spjälorna och snickarglädjen ser ut omålad. 

Ha en fin kväll! Jag ska se på Idol och äta glass från Ben & Jerry's, mmmm!

Kram M


Spjälorna

Snickarglädje


Brokvisten är på gång! Fönstret ovanför brokvisten har vi fått välja bort. Vi vill ha lertegel på taket istället för plåt och då fick det inte plats, men jag tror det blir bra ändå!


Stolparna har en fasning (ordval?) upptill

söndag 5 september 2010

Vinbärssaft

Söndagkväll! Idag har jag slitit hårt med våra röda vinbär. Först plockat och sedan kokat saft. Hela femton flaskor med röd god saft blev det, alltså värt all möda! Nu har jag städat upp i köket och ett gigantiskt diskberg! Ni skulle ha svimmat om jag visat bild på hur det sett ut där idag :-D

Imorgon fortsätter bygget av brokvisten, jag har fått se både spjälor och snickarglädjen på riktigt nu och jag tror det kommer bli så bra på plats! Längtar!

Ha en skön kväll!

Kram M



fredag 3 september 2010

Krönlist

Hej!

Kikar in en snabbis innan elektrikern bryter elen! Det ska dras nytt till vår övervåning och elcentralen nere måste flyttas. Ute pågår bygge av vår nya större brokvist (2 x 4 meter). Igår när de göt grunden så fick Albin sätta sin lilla hand som ett minne till eftervärlden, så sött!

Jag visar er hur det blev runt fönstren idag, foder och krönlist är på plats, enkelt men elegant!

Hoppas ni får en fin helg!

Kram M


Sötaste lilla handavtrycket i grunden till vår nya brokvist


Fönsterfoder och krönlist på plats på nedervåningen


torsdag 2 september 2010

September

Jag har en känsla av att september kommer att bli min månad. Förhoppningsvis ska en hel del hända med huset så vi verkligen kan se färdiga resultat denna månad. Jag kommer verkligen att försöka njuta av att vara föräldraledig, ta långa promenader och det bästa av allt, mysa i soffan med tända ljus, en mjuk filt och en kopp thé! Så välkommen september!

Gårdagens loppisfynd blev en gammal griffeltavla för 5 kr (man kan aldrig få för många!) och en otroligt vacker kökshandduk i linne för en tjuga. Den sistnämnda gör mig nästan lite sorgsen, tänk att någon lagt ner så mycket tid på den, broderat och sytt fast hälla, pressat den och sedan bara haft den i ett linneskåp, aldrig använd, för att sedan bli bortskänkt till välgörenhet. Nej vackra saker är till för att användas, inte för att ligga i skåp eller lådor!

Kram M


En vacker gammal linnehanduk och en gammal griffeltavla blev gårdagens loppisskörd.


Vackra detaljer.

onsdag 1 september 2010

Mikaela Willers

Jag är verkligen svag för vit handgjord keramik. Jag gillar det oregelbundna och unika med varje pjäs. Vi fick presentkort hos en lokal keramikfabrik som bland annat tillverkar keramiken till Westergaard & Kovacs. Denna gång föll dock mitt intresse på Mikaela Willers fantastiska keramik. Så ljuvlig, och visst känns den som en bröllopsservis?

Igår var trappfabriken här för att se hur vi vill ha trappen, vi har ändrat planen något. Det funkade bra! Det blir en 90 cm bred trapp med täckta trappsteg, vitmålad förstås och med ett vackert räcke till! Känns som om vi är så nära nu men ändå långt ifrån!

Kram M


Helt underbar keramik från Mikaela Willers. Vill ha mer!


Vitt tema på kökshyllorna just nu :-)