fredag 31 december 2010

2010

Jag vill önska er alla ett riktigt gott nytt år! 

Jag sammanfattar året 2010 genom en bild per månad. Vad fort tiden går och så mycket som hinner hända på ett år och inte minst så fantastiskt det är att se årstiderna skifta!

Det största som hänt detta år är utbyggnaden av vårt hus med en våning till, ny fasad och en större brokvist. Klicka här för att läsa om bygget!

Vi ses nästa år! Kram M


JANUARI
Längtan efter vår i form av nya stövlar!


FEBRUARI
Mycket loppis blev det och mårbackasticklingarna flyttar in.


MARS
En bricka för en femma blev vit och fick ett nytt liv.


APRIL
Jag firar 30 år och köket får en vårlig blå ton.


MAJ
Morsdag firas med hallonpaj med lemoncurd och en bukett från trädgården.


JUNI
Underbara midsommar med kaffe i trädgården.


JULI
Vi gifter oss!


AUGUSTI
Jag syltar och lägger in.


SEPTEMBER
Vår röda vinbärsbuske gav en hel del saft.


OKTOBER
Jag börjar sticka! Höstens finaste tröja skulle det bli, men det blir nog vårens istället!


NOVEMBER
I slutet av mörka november får julen flytta in.


DECEMBER
Jag planerar julens dukning med duk och servetter i linne.

torsdag 30 december 2010

Liten halltitt


Vårt hem består av loppisfynd, auktionsfynd, något nyköpt och en hel del lånat/fått!


Skoställa Tuva från Mio


Barnens hörna med krokar och gammal stol från min gammelmormor


Självklart måste även lillasyster ha en ryggsäck nu när hon börjar dagis


Naturligt vacker patina


Jag har sparat alla blad i kalendern, just nu sitter december i ramen

Hej!

Hur har ni det dessa sista dagar på detta år? Jag känner mig förväntansfull och full av energi inför nästa år, det kommer bli ett intressant år!

Här hemma börjar hallen verkligen att ta form, fortfarande återstår en hel del målning. Vi har fått låna en så vacker skänk från mina svärföräldrar. Där finns gott om plats för mössor, vantar, tröjor, täckbyxor och barnens jackor. Frågan är om den ska målas eller inte. Vad tycker ni? Den är vitmålad nu med naturlig patina som jag gillar, men färgen har börjat gulna...

Skostället hittade jag på MIO. Jag håller på att bygga en egen hatthylla där ankarkrokarna från vår platsbyggda garderob som vi fick lov att riva kan komma till användning igen.

Kram M

P.s är ni sugna på lite REA spana här! 
Eller klicka på länkarna till trevliga nätbutiker längre ner på min sida. De flesta har REA nu! D.s 

söndag 26 december 2010

God fortsättning!


Mina kompisar på brokvisten kommer från mormor så de är riktigt gamla


Frostbitet uthus


Julprydda grindar


 Aningens översnöad :-)


Eldkorgen är verkligen mysig att sätta fyr på på kvällen!


Vi har tagit en tur med sparken idag, ett riktigt motionspass på oplogade vägar!
Sparken är av modellen Laknässpark.

Hej vänner och tack för era julhälsningar!

Hoppas ni har haft det riktigt bra och kanske fått en och annan trevlig klapp!

Vi har haft det riktigt mysigt och det känns att man börjar komma in i ledighetslunket med lite senare kvällar, mysiga filmer och mysbyxor! Tyvärr verkar inte våra barn gilla idén med sovmorgon så vi vaknar runt sextiden varje morgon, men men det får man ta! Som tur är har de fått en massa roligt att leka med. Albins favorit är nog en verktygslåda med Pettsson & Findus med "riktiga" verktyg!

Kram M

fredag 24 december 2010



En riktigt fröjdefull jul önskar jag er!


Julgran 2010

torsdag 23 december 2010

Snart...


Enkel vit jul på skänken

Nu är vi nära! Maten är inhandlad, klapparna inslagna. Det som återstår är att ta in granen och klä den, jag tänkte även försöka få till några juldekorationer á la Ernst. Så jag kikar bara in här en snabbis och önskar er en härlig vintrig, snöig & solig dag! Vi ses senare i julstöket!

Kram M

tisdag 21 december 2010

Mumsigt!


 Underbara Rocky Roads i sötaste loppisfyndade burkarna


Förkläde till vår husmor, dvs mig!

Tack snälla, snälla ni för kommentarerna om mina julstrumpor!

Rocky Road är helt klart farligt gott! Jag kan inte tänka mig ett godare julgodis! Dock kör jag min egna variant med Marabou mjölkchoklad då jag inte är så förtjust i mörk. Har ni mot all förmodan missat att göra detta i år så finns ju fortfarande chansen, receptet hittar ni här. Det bästa är att man kan trixa lite själv med receptet, jag älskar Dumle så det fick lite mer sådant, sedan köpte jag färdig nötmix i påse.

Gottet fick hamna i mina fina loppisfyndade burkar! Från samma runda kom även detta söta "husmors" förkläde med hem, det är ett sådant i midjemodell och känns lite sött och vårligt.

Kram M

måndag 20 december 2010

Julstrumpor


Barnens julstrumpor som ska fyllas med överraskningar på julaftons morgon


Jag valde att dekorera med en liten söt spets. Sedan "kviltade" jag lite.

Hej!

Jag känner mig full av energi! Så skönt efter några mörka och tunga månader! Denna vecka ska vigas åt pyssel & pynt, bakning & städning. En massa mys också förstås, för på fredag är det julafton!

Första pysslet skapades igår kväll och nu på förmiddagen, nämligen två julstrumpor till barnen. Jag hade gärna köpt originalen från GreenGate men tyckte de var på tok för dyra. Därför köpte jag två kökshanddukar istället, lite vadd och några fina band. Mönstret ritade jag upp på bakplåtspapper. Det var riktigt kul att sy dessa, lite lagom med utmaning sådär!

Kram M

lördag 18 december 2010

Trapp!


Hallen denna morgon - trapplös!


Hallen vid lunch - trappan på plats!


Vår vackra trappa är beställd hos ett lokalt snickeri. 
Den ska självklart bli vit och räcken ska på plats.

Det var verkligen enormt spännande att komma hem idag! I morse hade vi nämligen ingen trapp i huset, men det hade vi på eftermiddagen! Dagen har spenderats med barnen och min syster. Vi har avklarat ett loppisbesök, inhandlat en ny skohylla och träffat tomten till barnens förtjusning. Kan ni förstå hur nära jul vi är? Mycket återstår att avklara innan jag helt kan luta mig tillbaka! Det ska bli så mysigt!

Hallen ska förstås också göras färdig. En skänk ska få flytta in för förvaring av mössor och vantar. En hatthylla ska snickras ihop och det ska piffas en smula. Jag vill ha hallen välkomnande, organiserad och enkel!

Imorgon börjar golvläggningen på övervåningen! Det ska också bli så kul!
Vi har sannerligen en spännande tid framför oss!

Hoppas ni får en skön kväll!

Kram M

fredag 17 december 2010

Ljuvlig

 
Äntligen fredag!

I helgen ska det förhoppningsvis hända lite saker här hemma. Jag håller tummarna hårt hårt för att trappan äntligen ska komma på plats! Det är olidligt spännande! Vi har lagt färdigt golvet i vår nya större hall, tänk vad man kan uppskatta en sådan sak som att ha ett helt golv utan skruvhål eller saknade plankor.

Årets julklapp till mig själv blev ljuvligaste Odd Molly tunikan från Elsas Hem. Jag måste verkligen berömma dem för deras snabba leveranser och alltid trevliga bemötande!

Nu underhåller jag och barnen oss med lite Pettsson & Findus samt popcorn.
Snart är det fredagsmys!
Kram M

onsdag 15 december 2010

Sista chansen!

 
Hej!

Någon mer som har fullt upp nu innan jul, eller är det bara jag? :-) Igår inhandlades nästan alla julklappar, nu ska de bara slås in (bara och bara). Julkorten ska skickas iväg idag. Änglapållar ska tillverkas och packas. Och förhoppningsvis ska hallen bli något sånär färdig till jul då vi kommer fira här hemma! Plus lite julbak och gottebak så kan man nog säga att dagarna är fullbokade fram till julafton! Men då mina vänner ska jag ta jullov har jag tänkt och bara vara med familjen de sista dagarna av min föräldraledighet. I januari väntar nya äventyr...


Imorgon är sista dagen för att beställa en Änglapålle! Så passa på, sedan tar jag ledigt och inte emot fler beställningar på ett tag! För mer information, klicka här!

Kram M

lördag 11 december 2010

Sockerkringlor


Sockerkringlor med saffran. Brödkorg och kökshandduk från LillaTussilago.


Hej!
Hoppas ni har en skön lördag!

Här lyser flitens lampa som vanligt. Jag och Thea har varit hängiga i några dagar, därav min frånvaro. Vi är inte riktigt på topp ännu heller. Arbetet med hallen går framåt! Det ska bli så skönt när den är färdig så vi får lite förvaring för våra ytterkläder igen + slipper springa omkring i diverse byggnadsmaterial och verktyg.

Jag lovade er ju recept på mitt senaste bak. Så här kommer det! Jag adderade saffran till receptet för en juligare känsla! Mitt tips är, tänk stort när ni bakar för degen jäser, mycket!

Kram M


onsdag 8 december 2010

Linne



Vit linne duk med tillhörande linneservetter.


Gamla gafflar i silver efter mormor.





Vilken solig dag! Härligt men kallt!

Jag har en deg på jäsning, ett nytt recept som ska bli spännande att se hur det blir. Återkommer självklart med receptet om det smakar bra!

För en tid sedan beställde jag en vit stor duk i linne och tio vita linneservetter från HM. Jag har tänkt att duka med det till jul. Känslan av att använda en riktig tygservett går inte att jämföra med papper. Jag hoppas att dessa ska kunna hänga med oss i många år. Linne är ju ett sådant fantastiskt material!

Kram M

tisdag 7 december 2010

Gammalt


 Väggen är riven mellan hall och tidigare sovrum.


 Här i hörnet kommer trappen att börja. Dörren måste tyvärr hakas av.


Ingång till barnens lekrum och vardagsrum.
Här syns den gamla ytterväggen där ett fönster suttit. 


En rest från ett tidigare liv här i huset. Kanske minns min farfar som vuxit upp här dessa?

Nu doftar huset av Grummes citronsåpa och jag tar en liten paus i städningen. Vi har kommit en bit på väg i hallen nere. Fönstren har fått fönsterbänkar, panel har kommit upp och vi har rivit den gamla sovrumsväggen för att få en större hall. Tyvärr fick vi även lov att riva vår älskade platsbyggda garderob... Den får ingen lämplig plats i hallen längre utan får ersättas av hatthylla istället och en skänk.

Vårt hus är inte direkt rakt utan snarare motsatsen. Så det har fått bli en del speciallösningar, detta tar tid tyvärr men grundarbetet är så viktigt. Nästa steg är att sätta upp gips för den gamla ytterväggen. Sedan ska golvet läggas färdigt och panelen ska upp.

Kram M

(Jag har fått frågor om innehållet i barnens julkalendrar.
De innehåller: bondgårdsdjur, klistermärken, någon liten bok, reflexer, Dumleklubbor, små Kexchoklad, tuggummi.)