söndag 22 januari 2012

Som på konditori!

Godkväll!

Hoppas att ni haft en skön helg! Det har vi och den gick på tok för fort tycker jag! Idag har vi hunnit med både bullbak och lek ute i snön och solskenet! Visst märks det att det är ett annat ljus på väg!? Helt underbart, jag längtar så mycket efter våren!



För en tid sedan hittade jag en bok på loppis, konditori Vetekatten. En mängd recept som verkade spännande. Idag blev det bullar á la Vetekatten. Denna bulldeg skulle göras i två steg, en så kallad raskdeg och en bortgörning. Nya termer för mig. Dessutom skulle alla ingredienser vägas istället för att mätas upp. Degen skulle knådas ordentligt med riktigt mycket kardemumma. Resultatet blev en sådan elastisk deg att den nästan inte gick att kavla ut :-)



Bullarna blev riktigt bra faktiskt! Jag valde en vaniljfyllning denna gång och gjorde snurror. Dessvärre verkar inte boken gå att få tag på längre om nu någon blev sugen. Men om någon önskar kan jag skriva receptet!

Ha en fin kväll!

Kram M

15 kommentarer:

  1. Yes box, dela gärna med dej av receptet :D Fastän de inte är gräddade än på bild så ser den himla goda ut :D Givetvis blir jag sugen på att baka dessa själv nu :)

    SvaraRadera
  2. Så fina bullar! Här har vi bakat saffransskorpor :-)

    Kram Isabelle

    SvaraRadera
  3. Åh jag är väldigt nyfiken på detta recept! Du får mer än gärna dela med dig av den :D

    SvaraRadera
  4. Verkar vara ett spännande recept, som du gärna får dela med dig av :)

    SvaraRadera
  5. God kväll!

    Ser så Gott ut.
    Blev sigen att baka bullar.
    Kanske blir det av imorrrn ;)

    Ha en fin kväll och en bra start till den nya veckan!

    Kramar Sirpa

    SvaraRadera
  6. Hej Miriam !
    Konditori Vetekatten har jag
    varit och fikat på i huvudstaden.
    Jag vet inte om den finns kvar och så hade jag ingen aning om att det fanns en bok . Låter spännande .
    Vilket år är den tryckt?
    Hälsn.Lena

    SvaraRadera
  7. Mm gott med nybakta bullar...den härliga doften som sprider sig i hela huset...lovely!


    Kram Marina

    SvaraRadera
  8. Das sieht lecker aus. Backen ist auch eine schöne Sonntagsbeschäftigung im Winter.
    Liebe Grüße aus Dresden
    Rosalie

    SvaraRadera
  9. På våra resor till huvudstaden går vi alltid in på konditoriet med samma namn som boken...gammeldags och alldeles underbart! Prova räkmackorna är mitt tips det är de ljuvligaste som finns med massor av handskalade räkor på nybakt tekaka....
    Kram Anna V

    SvaraRadera
  10. Mmm, de låter riktigt goda! Det var längesen jag tog mig tid att baka bullar.
    Jag tror att boken finns att köpa på konditori Vetekatten ( Kungsgatan 55 i Sthlm ). Jag satt och bläddrade i den när vi var där i höstas och såg många fina recept.Eller också kanske de bara hade sitt eget blädderex låg framme... Ett för övrigt supermysigt ställe som är väl värt ett besök!
    Ha en fin start på nya veckan.
    Kram, Carina

    SvaraRadera
  11. Å härligt med bullbak då luktar det fantastiskt i huset!! och vårens ljust får gärna komma! fin blogg du har! kram/ E

    SvaraRadera
  12. Så skoj att prova nya recept. Dina bilder är så ljusa och fina, man får nästan lite vårkänslor bara av att titta in här.. :) fast vi har precis fått vår första snö som ligger kvar och jag tycker det är lite mysigt det med måste jag erkänna.
    Kram Anna

    SvaraRadera
  13. Nydelig blogg og vakre bilder! Eit inspirerande hem :)

    Ha ein fin tysdag!

    SvaraRadera
  14. skriv gärna recept på bullarna här :)

    SvaraRadera
  15. Wow häftigt recept. Jag är stockholmare och har njutit många gånger på konditori vetekatten : ) dina bullar ser fantastiskt fina ut : ) kram Sofia

    SvaraRadera