torsdag 30 augusti 2012

Mera väldoft

Hej!

Tack för era skönhetstips! Jag tycker att det är så smidigt att kunna ta det man har hemma, dessutom vet man precis vad man stoppar i också!

Jag köpte en massa kryddväxter i våras och de har etablerat sig bra i en pallkrage (förutom basilikan som dog). Jag brukar låta handen svepa genom bladen för att sedan insupa den uppiggande doften av bland annat pepparmynta. Kanske inte den mest använda örten (vad ska man egentligen ha den till?) men den doftar något helt ljuvligt!

Jag plockar in några blandade kvistar örter och har bredvid spisen. Nära till hands.



Ha en fin kväll!

Kram M

10 kommentarer:

  1. Läckra bilder! Zinkkrukan är så fin.

    Kramis/Heléne

    SvaraRadera
  2. Åh har också en massa pepparmynta i rabatten. Du får torka den, finhacka den och blanda med socker. Då får du ett jättegott socker till efterätter. Strö över jordgubbar, kladdkaka eller varför inte i kaffet? Annars torka och du har ett gott te att dricka efter maten. God andedräkt och bra för matsmältningen.

    SvaraRadera
  3. Åh det är underbart att ha färska krydder på bänken i köket. Zinkkrukan var super snygg var har du köpt den? Ha en mysig kväll/Theres

    SvaraRadera
  4. Pepparmynta: Oumbärlig i den underbart fräscha drinken Mohito :)

    SvaraRadera
  5. Det är verkligen härligt med färska örter!

    Ha nu en mysig kväll,

    Kram Johanna

    SvaraRadera
  6. Jag håller med dig, pepparmynta luktar underbart, så man vill ha det bara för att...
    Therese hade ju kanonbra tips, måste prova...
    Har också så svårt att få basilika att överleva!

    Kram
    Petronella

    SvaraRadera
  7. Hej finaste!

    Vad härligt det låter! Våra kryddväxter vissnade någongång mitt i sommaren och det enda som blev kvar var just mynta :). Vår variant på Mojito passar det bra till ;). Jordgubbar, mynta, sockerlag och sprite. Och om man vill, lite "priit" :).

    Önskar dig en fin helg vännen!

    Kram Jes

    SvaraRadera
  8. Jag har några olika myntasorter i rabatten, satte dom mest för att fylla ut i rabatten fort, men oxå för att göra mohijto, googla för recept, finns flera olika varianter tex med jordgubbar eller hallon...kram Caroline

    SvaraRadera
  9. Både smidigt och snyggt att ha färska örter vid spisen! Ser att du har fått bra tips om vad du kan ha pepparmyntan till, själv har jag citronmeliss som växer som ogräs och vad gör man med detta? Visst dekorerar men lite med detta ibland men till det går det ju inte åt några mängder..

    Trevlig helg! /malin

    SvaraRadera
  10. Färska örter är underbara att ha i köket. Både fina och doftar gott. Fina bilder! Kram Kicki

    SvaraRadera