torsdag 30 augusti 2012

Mera väldoft

Hej!

Tack för era skönhetstips! Jag tycker att det är så smidigt att kunna ta det man har hemma, dessutom vet man precis vad man stoppar i också!

Jag köpte en massa kryddväxter i våras och de har etablerat sig bra i en pallkrage (förutom basilikan som dog). Jag brukar låta handen svepa genom bladen för att sedan insupa den uppiggande doften av bland annat pepparmynta. Kanske inte den mest använda örten (vad ska man egentligen ha den till?) men den doftar något helt ljuvligt!

Jag plockar in några blandade kvistar örter och har bredvid spisen. Nära till hands.



Ha en fin kväll!

Kram M

måndag 27 augusti 2012

Väldoft!

I senaste numret av Lantliv fanns det ett recept på en skön sockerskrubb. Jag har använt den nu några gånger och huden blir alldeles len och väldoftande efteråt!


Receptet är enkelt: blanda 2 dl socker med 1 dl olivolja, 2 msk honung, finhacka lavendel och/eller rosmarin och blanda i, färdigt! Jag tog mycket örter för det doftar så underbart!

Prova! 
Har du något bra tips på liknande skönhetsvård med produkter som finns hemma så lämna gärna en hälsning!

Kram M

söndag 26 augusti 2012

Iband är det ok att luras!

Hej!

Hoppas att ni haft en skön helg!

Vi har mest varit inne idag då regnskurarna avlöst varandra. Men det har varit en skön dag! Lite tvätt och dammsugning har vi hunnit med. Dessvärre lovade jag nog för mycket igår, då det regnat så mycket så väntar jag lite med lekstugebilderna, istället får ni se dagens middag, baguetter med svamp!



Vi bestämde oss för att ta en tur i blåbärsskogen nu på eftermiddagen när regnet slutat strila en stund. En liten förhoppning hade vi om härligt gula kantareller. Men efter en stund öppnade himlen sig igen och vi skyndade tillbaka till bilen och vidare till affären. Där inhandlades både kantareller och champinjoner, de lade vi sedan i svampkorgen och pappan i huset blev minst sagt imponerad. Både barnen höll god min, men sedan berättade vi vår hemlighet!

Gott var det i alla fall!

Kram M

lördag 25 augusti 2012

Loppisfynd!

Dagen idag bjöd på en loppisrunda i en by utanför Falun. Där hade jag turen att fynda två söta stolar från IKEA för 30 kr styck! Det ska vara billigt på loppis! Och tur hade jag verkligen för tjejen bredvid mig funderade först på dem men avstod! Diverse smått och gott hittade vi också till lekstugan i form av små köksredskap och mat. Vi samlar på oss!

De blir perfekta i lekstugan målade i en annan kulör. När jag och barnen underhöll oss på annat håll fortsatte R med lekstugebygget. Visar er imorgon vad som hänt sedan sist!

Ha en skön kväll!

Kram M


fredag 24 augusti 2012

Skön helg!

Oj, vart tog denna vecka vägen? Skönt i alla fall att helgen är här igen! Vi skickar en liten helg-hälsning härifrån vår gård!

Kram M


fredag 17 augusti 2012

Vila

Godmorgon! Åh vad jag ser fram emot helgen efter denna veckas intensiva schema. Jag ska passa på att vila och bara göra sådant som jag gillar. Enkla saker som att bläddra i några tidningar, äta något gott, kanske se en bra film och bara sitta en stund och titta på våra kycklingar! Eventuellt blir det ett dopp också om vädret visar sig från sin bästa sida!


Massor av inspiration i form av tidningar. Sängbordet fick också ljust grå färg i somras. Den söta skylten köpte jag hos Ylva Skarp för någon vecka sedan. Väckarklocka från GreenGate.


Sjöutsikt från sovrumsfönstret! Ser ni att skänken nu fått knoppar!


En liten vinkel. Dörren till vänster att blivande badrum, mitten är klädkammaren och dörren till höger leder ut i allrummet. Spegel från IKEA med en söt liten ljusslinga. 
Mysigt fårskinn på golvet.


Enkla vita sängkläder i linne är favoriterna. Sänglampor från House Doctor (finns tyvärr inte längre). Taklampa i tunn bomull från min butik, påfyllt igår!

Ha en skön helg och tack för att du kikar in här!

Kram Miriam

torsdag 16 augusti 2012

Inspiration!

Jag älskar att planera, fundera och göra listor. Just nu funderar jag på hur Albins kalas ska ordnas, han fyller om två månader men jag vill vara ute i tid :) Barnkalaset får han själv bestämma temat på men släktkalaset vill jag ha på mitt sätt!

Jag suger just nu i mig härlig tårtinspiration i form av Lomelinos tårtor, en helt ljuvlig bok!

Hoppas att ni haft en skön dag!
Här ska bläddras vidare!

Kram M

tisdag 14 augusti 2012

Små stunder

Det gäller att ta vara på varje liten stund nu och njuta av solen och att man faktiskt kan sitta ute och äta. Vi åt kräftor på tu man hand i fredags och hade en riktigt skön kväll insvepta i filtar på brokvisten.

Jag gissar att det är många av er läsare som också återgått till arbete igen efter en skön ledighet precis som jag. Då känns dessa guldstunder än mer viktiga!


Denna sommar byggde vi även ett plank, ni skymtar det rakt fram i bild. Vi valde att fortsätta på samma tema som med staket, dvs smala rödmålade spjälor med en vit topp, men plankspjälorna blev högre. Vi blev jättenöjda med detta!

Ha en fin dag!

Kram M

söndag 12 augusti 2012

Tvättdag!

Godmorgon söndag!

I morgon börjar allvaret igen, arbete som lärare för mig och första dagen i skolan för Albin! Det är mycket som händer och det pirrar nog både i den ena och den andra magen här hemma. Nu gäller det att ha ordning på rutinerna igen. Idag väntar en stooor hög med tvätt på mig. Jag vågar nog inte chansa och hänga ut? Säkrare att hänga inne kanske.


I min lilla klädkammare har jag en tvättsäck från HM, taxen Betty håller kläderna sällskap.


Jag njuter av att varje dag kunna gå in och välja kläder, ordningen hålls än så länge!

Annars tänkte jag, barnen och mormor besöka Tusen trädgårdar idag, arrangemanget alltså :) På vår karta står Hildasholm i Leksand och Karfledstgården Sångs i Sjugare. Det blir säkert mycket trädgårdsinspiration!

Ha en fin söndag!

Kram M

fredag 10 augusti 2012

Miniatyr

Vi tog en liten åktur igår, sista dagen på sommarlovet. Solen värmde och livet kändes på topp! Idag känns det som om hösten helt plötsligt är här, jag hoppas att jag har fel. I natt har jag frusit under våra tunna sommartäcken så därför tog jag in våra fluffiga tjocka vintertäcken istället. Tittar man sig omkring ute så dignar både äppel- och plommonträden utav frukt. Det här är egentligen en härlig tid, sensommaren. Jag måste påminna mig om det även om jag känner mig en smula snuvad på riktig sommar!


Utanför lekstugan står en liten sittgrupp från Rusta!

Hoppas alla får en skön fredag, jag målar Änglapållar för glatta livet!

Kram M

torsdag 9 augusti 2012

Lekstuga del 3

Åh vad roligt det är att se något växa fram när man bygger! Vi har ingen ritning på lekstugan utan bygger lite på känsla och bestämmer en del detaljer under vägens gång. Själva helheten finns färdig i våra huvuden :) Nu har panelen börjat komma på och det ser mer och mer ut som ett litet hus. Dörren är på plats (ska vitmålas), pärlspont på den kommande lilla brokvisten och den vackra midjelisten. Jag förundras verkligen varje gång över hur vackert vitt och falurött är tillsammans.


Fortsättning följer...

Kram M

onsdag 8 augusti 2012

Så här blev det!

Någon kanske undrar hur det gick med målningen av de sex köksstolarna? De står nu allesammans i vårt kök på plats. Det är så skönt att ha stolar för alla gäster när de kommer och att slippa varna för en utav stolarna som var på väg att falla ihop (numera limmad).


Här utanför sågas och spikas det för fullt :) Jag tänkte knäppa kort imorgon och visa er hur arbetet med bygget fortskrider. På kvällen innan sovdags ligger jag och funderar på hur lekstugan ska inredas och jag tror att jag har kommit på något bra. Jag behöver bara inhandla lite färg först (och inte vitt denna gång)!

Kram M

tisdag 7 augusti 2012

Svartvinbärsjuice

Godmorgon tisdag!

Idag får jag besök av min älskade farfar! Det är inte ofta han är hit då han är gammal och lite skruttig, men idag ska han få inspektera våra ägor! Han är som ni kanske minns uppvuxen här på vår gård, ska bli spännande att höra vad han tycker om alla förändringar!


I helgen plockade jag av den gamla svartvinbärsbusken. Det resulterade i några liter bär och jag valde att prova att göra juice. Ett superenkelt recept där man även använder blad och inte alls så mycket socker. Här hittar ni receptet. Jag fick dela upp i omgångar då jag inte har en tillräckligt stor kastrull, men det funkar det också! Sedan fryste jag ner juicen i pet-flaskor, så det blev inga vackra färdig-bilder :)

Kram M

måndag 6 augusti 2012

Lavendeldrömmar

Godmorgon!

Sista lediga veckan, känns en aning sorgset då sommaren aldrig riktigt kom på riktigt. I helgen har jag hunnit ta vara på några skatter från trädgården, bland annat lavendel som både doftar och smakar gott! I form av ljuvliga lavendeldrömmar. Receptet finner ni här!


Ha en fin måndag!

Kram M

söndag 5 augusti 2012

Vi har en vinnare...

... Matilda blev den lyckliga vinnaren av presentkortet i min butik!


Stort tack till er alla som deltog! Roligt att ni blev så många! 

Och återigen, tusen tusen tack för era snälla ord, dem ska jag leva länge på! ♥

Jag återkommer imorgon!

Kram M

lördag 4 augusti 2012

Ekologiskt

Att handla ekologiskt och gärna närproducerat är något som ligger mig varmt om hjärtat. Finns det ett ekologiskt alternativ när jag handlar väljer jag oftast det. Det kan vara allt ifrån frukt och grönsaker, till mjölk, ägg och andra mejeriprodukter, mjöler till hudvårdsprodukter. Vi försöker att undvika onödiga tillsatser så gott som det går.


Jag försöker att fylla vårt skafferi med så mycket ekologiskt som det går.

Mitt senaste ekologiska inköp är en skön hudlotion från svenska Estelle & Thild. En riktigt skön och krämig lotion och inte alls så där rinnig och kladdig som en del kan vara, fullproppad med en massa vårdande oljor.


Vårdande och vacker att ha framme!

Andra märken som jag gillar är Saltå Kvarn, Renée Voltaire och I love Eco som är Icas egna ekologiska sortiment till helt ok priser!


Dessa har jag ännu inte hunnit smaka,
 från vänster en färdigblandad chokladmix, maskrosthé och
 sist ett vitt thé med hallon. Förpackningarna är sååå fina!

Vilka favoriter har du?

Kram Miriam

fredag 3 augusti 2012

Lekstuga del 2

Arbetet med lekstugan fortskrider! Hela stommen är uppreglad och det finns plats för fönster och en dörr. Fönstren fanns redan i vårt uthus (gamla englas utan spröjsning) och vi kommer att göra om dem något samt sätta spröjs i dem så det blir lika som på vårt hus. Dörren ska jag också visa er, den har suttit på Hotell Persborg och den köpte vi på annons.


Vackert utskurna takfötter, lika som på vårt hus fast mindre såklart!


Vitmålad syll och ovanpå det en avrinningslist.

Taket är på, dvs råspont och takpapp, sedan ska vi även lägga på tvåkupigt gammalt taktegel. Syllen är grundmålad och på plats (längst ner på huset) och ovanpå den en avrinningslist i trä (istället för i plåt som på vårt hus). Nu väntar rödfärgning av den tvåfasiga panelen och den ska sedan ställas först stående och sedan liggandes på syllen med en midjelist emellan.

Har ni frågor går det bra att ställa dem i kommentarerna så lovar min man att besvara dem!

Kram M

torsdag 2 augusti 2012

Fjärilar

Från mitt hjärta, tack!!! Inte bara för att så många vill delta i min utlottning utan för era helt underbara kommentarer! Jag blir verkligen rörd och får massor av energi för fortsatt bloggande :-) Jag blir så glad för att så många har funnit inspiration från vårt arbete med vårt hem!



Min mamma har i dagarna loppis. Vi har gått igenom en hel del av hennes saker och rensat ut sådant som hon inte behöver. Det var på vippen att även dessa vackra tavlor med fjärilar skulle gå samma öde till mötes, men i sista sekund ångrade jag mig och tog med dem hem. När jag var liten hängde de uppe i vår hall och jag var alltid lika fascinerad utav att titta på dem. Nu får de hänga i Albins rum istället, dessa vackra fjärilar.

Ha en fin dag!

Kram M