fredag 8 juni 2007

Rabarberkaka och nytt fat

Igår kunde jag inte motstå längre, har länge önskat mig porslin från Mateus, älskar deras vackra mönster och färger. Jag slog till på ett stort fat, tänkt att användas till sommarens jordgubbstårtor eller som igår till rabarberkaka! Receptet kommer från Arla, men det är Julia som har tipsat om denna underbara kaka med härlig smak av mandel och rabarber, dessutom är den helt utan margarin, kan ju vara bra att veta i dessa bikinitider! ;-)



Rabarberkaka med vaniljsås

Ingredienser 8-10 bitar

3 ägg
2 dl strösocker
1 krm salt
3 – 4 bittermandlar
250 g Arla Köket Kesella kvarg
1 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
3 dl rabarber i skivor
florsocker
5 dl Kelda vaniljsås


Gör så här
Sätt ugnen på 200°. Vispa ägg, socker och salt pösigt. Riv bittermandeln. Rör ner mandel och kvarg. Blanda mjöl och bakpulver och rör ner det i äggsmeten.Häll smeten i en smord, bröad form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Strö över rabarbern. Grädda i nedre delen av ugnen 30 – 35 min. Låt kakan svalna. Sikta över florsocker.Vispa vaniljsåsen lätt och servera till.




Helt underbar! Kram M

23 kommentarer:

  1. Vilken ljuvlig kaka du bakat - den måste jag testa för här hemma växer det rabarber så det knakar må jag säga. Och detta recept ser verkligen smarrigt ut. Tack för att du delar med dig !

    Underbara foton också !

    Kram Kram
    Carina

    SvaraRadera
  2. Det låter gott det ska jag också pröva!

    SvaraRadera
  3. Vad vackert och vad gott det ser ut ..nu blev jag plötsligt sugen på att baka i värmen..
    Ha en skön helg./Maria

    SvaraRadera
  4. Och jag vart frestad igen...och la ut en direktlänk hos mig.
    Om det är OK!!!?

    Susanne

    SvaraRadera
  5. Vilket fint fat, nu är det dags att göra rabarberkaka till helgen.

    SvaraRadera
  6. Mumma, måste testa den! Jättefint fat också =)

    SvaraRadera
  7. Den kakan får man ta att prova. Låter jättegott. Vackert fat!

    Ha en trevlig helg.
    Kram Marie

    SvaraRadera
  8. Jättevacker kaka o vilket snyggt fat!

    SvaraRadera
  9. ÅÅhh..den kakan måste jag baka..vi bryr oss inte om bikinin(i år heller)..vackert fat och bra att ha ett stort så att en tårta kan få plats..vilka fina foton du visar från Uthuset..jag har hittat bloggen In my carport för ett tag sen..mycket fin..Kram

    SvaraRadera
  10. Mums! Tack för receptet! Gillar också Mateus saker..vill ha!! Kram

    SvaraRadera
  11. for ett vakkert fat du har fått tak i...den kaken så virkelig god ut=)

    SvaraRadera
  12. Vilket fint fat!! Ett sådant skulle jag också vilja ha! Tack för receptet också.
    Din blogg är toppen!

    SvaraRadera
  13. Underbart fat! Vill ha... :)
    Ha en skön dag!

    SvaraRadera
  14. Jättefint fat och på det fina fatet en smaskig kaka! :-) Ett sk guldläge! :-) Må gott!

    SvaraRadera
  15. Hej!!

    Vilket underbart fat!!

    Tack för tipset om rabarberkaka! Det måste jag testa någon dag!!

    Måste bara säga att jag älskar din sida! Så mycket härligt som visas upp...inte minst från ditt och din systers hem!
    Gillar själv den lantliga stilen o kommer inreda mitt framtida hus på det viset!! :-D

    Kram Emma

    SvaraRadera
  16. Å for en vakker kake og ikke minst et nydelig fat!!! Kan skjønne du er helt forelsket i hans verker, det er jo underbart :)
    Mønsteret var så nydelig. Bildet var jo som tatt ut av ei nydelig kakebok gumman, mums :)
    Takk for oppskrift og kos deg med kake og deilig sommervær, kram ;)

    SvaraRadera
  17. mm vilken underbar kaka och fatet är jättefint! har själv suktat efter dom ett tag nu men har inte råd :( hoppas du haaft en mysig helg, kram!!

    SvaraRadera
  18. Tack för ett gott recpet och såna ljuvliga bilder!!! Matteusporslinet är så vackert och du hade dekorerat så fint med blomman på!! Mari.

    SvaraRadera
  19. Verkligen superfint fat och kakan såg underbart god ut :) Ha en riktigt härlig söndag! KRAM

    SvaraRadera
  20. Mmmmm...vad det ser gott ut.Tack för receptet....kul att prova nåt nytt ibland.
    Vackert fat som passar bra både till jordgubbstårtor och rabarberkakor =)
    Ha en skön eftermiddag!Kram!

    SvaraRadera
  21. Mateus har verkligen superfina saker!..smarrig kaka och fin blomma på! :)

    SvaraRadera
  22. nam nam, den kaka såg helt utrolig fristende ut:)

    SvaraRadera
  23. Du har en underbart vacker blogg!!! Bara jag hade så snyggt hemma här i Finland... Jag måste pröva på det här receptet på sommaren, låter så otroligt läckert...

    SvaraRadera