Rabarberkaka med vaniljsås
Ingredienser 8-10 bitar
3 ägg
2 dl strösocker
1 krm salt
3 – 4 bittermandlar
250 g Arla Köket Kesella kvarg
1 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
3 dl rabarber i skivor
florsocker
5 dl Kelda vaniljsås
Gör så här
Sätt ugnen på 200°. Vispa ägg, socker och salt pösigt. Riv bittermandeln. Rör ner mandel och kvarg. Blanda mjöl och bakpulver och rör ner det i äggsmeten.Häll smeten i en smord, bröad form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Strö över rabarbern. Grädda i nedre delen av ugnen 30 – 35 min. Låt kakan svalna. Sikta över florsocker.Vispa vaniljsåsen lätt och servera till.
Helt underbar! Kram M
Vilken ljuvlig kaka du bakat - den måste jag testa för här hemma växer det rabarber så det knakar må jag säga. Och detta recept ser verkligen smarrigt ut. Tack för att du delar med dig !
SvaraRaderaUnderbara foton också !
Kram Kram
Carina
Det låter gott det ska jag också pröva!
SvaraRaderaVad vackert och vad gott det ser ut ..nu blev jag plötsligt sugen på att baka i värmen..
SvaraRaderaHa en skön helg./Maria
Och jag vart frestad igen...och la ut en direktlänk hos mig.
SvaraRaderaOm det är OK!!!?
Susanne
Vilket fint fat, nu är det dags att göra rabarberkaka till helgen.
SvaraRaderaMumma, måste testa den! Jättefint fat också =)
SvaraRaderaDen kakan får man ta att prova. Låter jättegott. Vackert fat!
SvaraRaderaHa en trevlig helg.
Kram Marie
Jättevacker kaka o vilket snyggt fat!
SvaraRaderaÅÅhh..den kakan måste jag baka..vi bryr oss inte om bikinin(i år heller)..vackert fat och bra att ha ett stort så att en tårta kan få plats..vilka fina foton du visar från Uthuset..jag har hittat bloggen In my carport för ett tag sen..mycket fin..Kram
SvaraRaderaMums! Tack för receptet! Gillar också Mateus saker..vill ha!! Kram
SvaraRaderafor ett vakkert fat du har fått tak i...den kaken så virkelig god ut=)
SvaraRaderaVilket fint fat!! Ett sådant skulle jag också vilja ha! Tack för receptet också.
SvaraRaderaDin blogg är toppen!
Underbart fat! Vill ha... :)
SvaraRaderaHa en skön dag!
Jättefint fat och på det fina fatet en smaskig kaka! :-) Ett sk guldläge! :-) Må gott!
SvaraRaderaHej!!
SvaraRaderaVilket underbart fat!!
Tack för tipset om rabarberkaka! Det måste jag testa någon dag!!
Måste bara säga att jag älskar din sida! Så mycket härligt som visas upp...inte minst från ditt och din systers hem!
Gillar själv den lantliga stilen o kommer inreda mitt framtida hus på det viset!! :-D
Kram Emma
Å for en vakker kake og ikke minst et nydelig fat!!! Kan skjønne du er helt forelsket i hans verker, det er jo underbart :)
SvaraRaderaMønsteret var så nydelig. Bildet var jo som tatt ut av ei nydelig kakebok gumman, mums :)
Takk for oppskrift og kos deg med kake og deilig sommervær, kram ;)
mm vilken underbar kaka och fatet är jättefint! har själv suktat efter dom ett tag nu men har inte råd :( hoppas du haaft en mysig helg, kram!!
SvaraRaderaTack för ett gott recpet och såna ljuvliga bilder!!! Matteusporslinet är så vackert och du hade dekorerat så fint med blomman på!! Mari.
SvaraRaderaVerkligen superfint fat och kakan såg underbart god ut :) Ha en riktigt härlig söndag! KRAM
SvaraRaderaMmmmm...vad det ser gott ut.Tack för receptet....kul att prova nåt nytt ibland.
SvaraRaderaVackert fat som passar bra både till jordgubbstårtor och rabarberkakor =)
Ha en skön eftermiddag!Kram!
Mateus har verkligen superfina saker!..smarrig kaka och fin blomma på! :)
SvaraRaderanam nam, den kaka såg helt utrolig fristende ut:)
SvaraRaderaDu har en underbart vacker blogg!!! Bara jag hade så snyggt hemma här i Finland... Jag måste pröva på det här receptet på sommaren, låter så otroligt läckert...
SvaraRadera