torsdag 7 februari 2008

Den bistra sanningen

Om jag ska vara helt ärlig så var väl den frysta sushin ingen riktig höjdare, den såg bättre ut än vad den smakade, kan tänka mig att färsk är tusen gånger bättre. Min vän Emma har lovat att bjuda på hemlagad någon gång, du är för snäll du Emma!

Har varit lite deppig på sista tiden, huslängtan är otroligt stor just nu! Vi hittade ett hus som vi skulle kunna tänka oss, stort och gammalt. Jag förälskade mig i huset på utsidan men när jag kom in gick mina drömmar i kras... Huset hade inte den själ jag hoppats på, den rätta känslan infann sig aldrig. Jag kunde inte se mig själv stå där med penseln i handen och måla. Tyvärr. Hur mycket jag än ville så gick det inte. Så nu fortsätter sökandet....

En bukett tulpaner kan verkligen pigga upp, det enklaste är oftast det bästa. 10 gräddvita tulpaner placerades ut på tre olika ställen i vårt hem, verkligen budget. Tänk lite annorlunda, en bukett tulpaner behöver inte vara en bukett. En ensam tulpan är också vacker.


Kram M

31 kommentarer:

  1. Alltid vackra bilder... Ja tulpaner - både i bukett eller ensam - är härligt!

    SvaraRadera
  2. Ja men visst är det så - att huset måste ha själ för att man ska köpa det :D

    SvaraRadera
  3. Hej!
    Det kommer säkert dyka upp ett hus när du minst anar det. det är ju så det brukar vara av någon anledning... men det ska ju kännas rätt och då är det värt att vänta :)
    Så fint att du placerat ut tulpanerna. Då kan mn njuta av de dubbelt upp :)
    Hoppas du får en bra dag!
    Kram.

    SvaraRadera
  4. Det har du rätt i med tulpanerna. Man sätter oftas ner hela buketten i en vas. Men det där var ju riktigt tjusigt.

    SvaraRadera
  5. Visst är det en härlig tid nu med tulpaner. De är så vackra.
    Allt som sker har oftast en mening... Ert hus kommer så småningom, var så säker...
    Ha en härlig dag!
    Kram Paula

    SvaraRadera
  6. Känner igen känslan, med det kommer - erat hus finns där ute! Så var det för oss i alla fall. Men lilla du, du kan inte jämför frusen sushi med färsk, gud det borde vara förbjudet att sälja frysdisken i affärer. Desstuom så måste man ge det mer än en chans innan man fattar tycke eller inte.

    SvaraRadera
  7. Själv är jag ingen husmänniska, men har följt med som smakråd när mina kompisar letat hus (jag är en sådan där som krälar upp på vinden och kollar bjälklaget ungefär! Det går inte att gömma något för mig..). Och man får titta på många hus innan man hittar ett slott... Men det är bara att inte ge upp!!!

    SvaraRadera
  8. Vackra tulpaner och ljuvliga bilder! Tråkigt att huset inte kändes rätt, tids nog hittar du DITT hus, var så säker: ) Mari.

    SvaraRadera
  9. Halkade in på din sida när jag sökte på "kökslampor" på google till vår studentlya. Än har jag nog långt till ett eget hus, men oj så jag längtar till att bli lite äldre och lite rikare så jag på allvar kan sätta mina husdrömmar i liv! Verkar vara en bra inspirationsblogg du har! Återkommer definitivt!

    SvaraRadera
  10. Vet hur det känns...sitter oxå och väntar på att det där huset med stort H skall dyka upp. Och de få gånger det gör det så skjuter priset i höjden så att det är bara att glömma. Huset måste ju kännas rätt direkt.

    Ha en bra kväll iallafall!/Linda

    SvaraRadera
  11. Tulpaner är alltid fint, oavsett om det är i grupp eller enskilt. Speciellt denna tid på året då man längtar efter våren.

    Ha det så bra!
    Kram Ulli

    SvaraRadera
  12. Hej! Du ska se att snart nog hittar ni huset som ni drömmer om, den som söker finner heter det ju :)
    Fina tulpaner du köpt!
    Jag gillar eran blåa tapet, den är så fin.

    Kram B

    SvaraRadera
  13. Tulpaner är vackra och visst är det så, att ensamma blommor är vackra. Jag läste i en inredningstidning om en dam som tyckte om glesa buketter allra mest. Då får man njuta av blommorna var för sig. :-)

    Jag hoppas och tror att ni snart kommer hitta erat hus!

    Kram!

    SvaraRadera
  14. oh så fina, jag är tulpanoman...
    håll ut tills slut står du i ett hus somm andas er familj! kram lotten

    SvaraRadera
  15. Så fine bilder du viser!! :) Det skal føles "riktig" når man kjøper seg hus - lykke til videre med letingen - plutselig dukker nok det perfekte huset opp!!!

    SvaraRadera
  16. Åh vad trist med huset.
    Men ni hittar säkert något som känns bra, ge det lite tid bara.
    Ni ska ju förhoppningsvis bo där väldigt länge, så det gäller att det känns rätt!

    Jättefina bilder!

    Ha en bra helg!

    Kram Johanna

    P.s Riktigt bra sushi är hur gott som helst. Är du i Sthlm något ska du prova det på East.

    SvaraRadera
  17. hej! när du minst anar det så finns drömhuset där, jag lovar! så var det för oss, vi hade gett upp men sen så hittade vi det. Inte där vi ville egentligen men det blev så bra till slut! Kram Sara

    SvaraRadera
  18. Fryt sushi..det låter "#¤%& konstigt det....får väl komma hem till mig annars ...I love making sushi!!!

    Åhh..så härligt med tulpaner....sååå Vååår då!!
    Får nog köpa lite i morgon!!!

    SvaraRadera
  19. Lycka till med husdrömmarna, tar tid, speciellt när det är så många som är intresserade av varje objekt...

    Kram Anna

    SvaraRadera
  20. haha, jag har också köpt just tre av dessa små vaser på ikea för att kunna ha en ensam tulpan i. Det är svårt att vara originell! :)

    SvaraRadera
  21. Så vackert....en tulpan i en vas är vackert.Men visst tänker man sig tulpaner i bukett....dags att tänka om.Och man får ju glädje av dom på flera ställen i hemmet om man delar upp buketten.
    Den som väntar på nåt gott......osv. "Ditt" hus dyker nog upp en vacker dag ska du se...jag kan förstå att du drömmer och längtar, speciellt nu när vi går mot vår och sommar igen.
    Ha en skön helg!
    Kram/Gunn

    SvaraRadera
  22. Ohhh nu blev jag tulpansugen... så vackert det blev, det där ska jag verkligen prova!!
    Du ska nog se ni hittar drömhuset..men jag vet.. när man ställt in sig på något..det är tungt..och man hinner planera så mycket i hjärnan..tapeter, gardiner..
    Ha en skön helg!!
    ska precis nu snart in till stan.. då ska jag absolut gå en vända på torget och köpa blommor!
    ha det allra bäst!!
    Kram A-C

    SvaraRadera
  23. Hej, vilka fina våriga bilder! Jag hoppas ni hittar ert drömhus snart! Och jag tror det är helt rätt att köra på magkänsla, man måste känna sig lycklig och glad när man är i ett hus, om det blir fel signaler från början så är det nog svårt att gilla det till 100% senare också. Typ samma sak som när man letade efter drömmannen, känns det inte rätt och säger klick så är det inte rätt person att dela livet med...

    Ha en bra helg!

    kram K

    SvaraRadera
  24. Jag förstår precis hur du menar. Fortsätt att leta. Huset vi bor i nu såg inte ut mycket för världen när vi såg annonsen. Den var inte så lockande heller, men jag envisades med att vi skulle åka och titta iallafall. Utsidan var jätteful, en djungel till tomt, men när jag steg in i hallen så var det någon som sa välkommen till mig. Atmosfären är så ljus och huset tycker om oss. Vi förvandlar eländet till ett slott. Du kommer att hitta ditt slott så småningom. Kika efter de där annonserna som inte verkar vara något..../linnea-maria

    SvaraRadera
  25. JÄTTE vackra bilder! =)

    SvaraRadera
  26. Första gången jag tittar in här och jag måste säga att du har en väldigt inspirerande blogg. Verkligen kul att se sig omkring här. Tråkigt att du inte fick den rätta känslan i huset. Men tids nog kommer ni hitta det ni söker. Jag drömmer också om hus, men det är inte riktigt aktuellt för oss ännu. Men drömma kan man alltid. =)

    Vill oxå säga att jag verkligen älskar tapeten som skymtar i bakgrunden på några av bilderna här. Underbar. =) Ha en skön kväll.

    SvaraRadera
  27. Glömde säga att dina änglapållar är hela underbara! =)

    SvaraRadera
  28. Hej!

    Fina pållar du gör!!!
    Undrar om vingarna sitter fast i hästen eller är de fastsurrade med tråd?
    Är sugen på att köpa en men hade tänkt ha den hängande i så fall.

    SvaraRadera
  29. Jättefina bilder och vackra tulpaner!

    Visst är det så att man måste få den rätta känslan för ett hus. Jag brukar alltid känna direkt när jag går ion i ett hus om det är "mitt".
    Det går fler tåg ska ni se :) Lycka till!

    Önskar dig en jättefin helg!

    Kramar Jes

    SvaraRadera
  30. Hej!

    Så vackert i sin enkelhet, ska definitivt köpa mig tulpaner idag =)

    Drömhuset kommer att komma, kanske inte i just den skepnad och vid det tillfälle som du väntar på, men det kommer! Det kan jag lova dig =)

    Hoppas ni får en underbar helg!

    Kram Nilla

    SvaraRadera
  31. vilken underbar färg på tulpanerna! jag älskar verkligen tulpaner, de är så fräscha och krispiga på något sätt!

    Ha en underbar lördag!

    Kram sara

    SvaraRadera