söndag 3 februari 2008

Varsdagsporslin och sushi

Bor man på landet så är möjligheterna ibland en aning begränsade. Det vimlar inte direkt av inredningsbutiker, nöjen och restauranger här. Hämtmaten sträcker sig på sin höjd till försvenskad kinamat, ni vet ris med friterade räkor och sötsursås. Så därför är det kanske inte så konstigt att vi aldrig tidigare provat sushi!

Jag älskar verkligen stället vi bor på. Lugnet, naturen och lagomheten. Och faktiskt har sushin också letat sig hit i våra kyl- och frysdiskar. Säkerligen inte i närheten med den färska varan men ändå rätt exotiskt för oss!



Vårt fina vardagsporslin från IKEA 365 är en riktig favorit. Det är enkelt, vackert och stilrent. Och jag slås ännu en gång av vad fint det är med VITT!


Kram M

23 kommentarer:

  1. Hej!
    Måste erkänna att jag heller aldrig har testat sushi....
    Stilrent, enkelt och snyggt porslin.
    Kram!

    SvaraRadera
  2. Åh, sushi! Så sugen jag blev! Det är ju helt underbart. Än så länge bor ju jag i stan och kan äta det när jag vill. Något jag säkert kommer sakna på landet, men det är det värt! Håller med om det där med porslin, vitt funkar alltid och är alltid snyggt! Länkar till dig, hoppas det är ok?!/Terese

    SvaraRadera
  3. Mm sushi, min syrra är så duktig på att göra sushi så det får jag då och då fast jag oxå bor på landet ;) Hoppas ni haft en mysig helg kramkram madde

    SvaraRadera
  4. Första gången jag köpte sushi tyckte jag att det var sädär. Andra gången ok . Den tredje gången tyckte jag att det var riktigt, riktigt gott. Nu kan jag äta det varje dag, det är sååå gott.
    Men det är skillnad på sushi och sushi, det lovar jag dig. Hur tyckte du att det smakade då?

    SvaraRadera
  5. Å jag älskar sushi - nu blev jag lite natta-mat-sugen hi hi ;) Hoppas ni gillade det!?!

    Vilket härligt porslin!

    Önskar dig en jättefin vecka, Kram Jes

    SvaraRadera
  6. Det var bara något år sedan jag provade sushi jag med. Jag tyckte det var enormt gott första gången så det blev sushi många gånger på rad där ett tag. Sedan åt vi ute en gång...smakade sisådär...och sedan gjorde jag misstaget att köpa någon fryst variant som totalt pajade hela upplevelsen. Smakade verkligen inte bra, samtidigt som det ändå påminde om sushi, så jag blev jättebesviken och känt den där smaken av den varje gång jag ätit sushi efter det. Trist.

    Vitt porslin är så vackert. Har också 365+

    Kram Bea

    SvaraRadera
  7. Det var för mig som det var för Frank och jag faktiskt. Nu älskar jag sushi! Antingen att jag gör eget hemma (det godaste men mest tidskrävande) eller köper take-away. Jag bara undrar över en sak - den där fantastiskt fina boxen du har på fotot - var kan man få tag på en sådan?? Skriv gärna ett inlägg på min nedlagda blogg så får jag svaret i brevlådan min.

    SvaraRadera
  8. Du fick väl adressen? blog.zaffron.se...

    SvaraRadera
  9. Vilka härliga sushifoton!!! Du är så driftig med både foton och pyssel och dina änglapållar är verkligen fina!!! Mari.

    SvaraRadera
  10. Håller med, enkel och stilrent!

    SvaraRadera
  11. Mmmmm sushi!
    Det äter jag säkert en gång i veckan till lunch.
    Inne i Sthlm city finns det ju en massa sushi ställen att välja på. :-)

    Kram Johanna

    SvaraRadera
  12. Åååå vad gott, så sugen jag blev på sushi nu :-)

    Mpste bara komnetar din sina bröllopspålle oxå...

    Kanske du har en doppålle oxå, eller nått man kan beställa?

    Kram
    Katarina

    SvaraRadera
  13. hallå där! har aldrig heler testat sushi, har aldrig varit direkt sugen...vissa blir som betagna bara man säger sushi så det är kanske värt att prova. jag bor en lite bit utanför stockholm, åker nästan aldrig dit in...det ska väl vara typ årstiden som är mysigt annars handlar jag mest från mysiga närbutiker. jag skulle mycket hellre bo som du. kram lotten

    SvaraRadera
  14. hallå där! har aldrig heler testat sushi, har aldrig varit direkt sugen...vissa blir som betagna bara man säger sushi så det är kanske värt att prova. jag bor en lite bit utanför stockholm, åker nästan aldrig dit in...det ska väl vara typ årstiden som är mysigt annars handlar jag mest från mysiga närbutiker. jag skulle mycket hellre bo som du. kram lotten

    SvaraRadera
  15. Sushi är så snyggt så jag skulle verkligen önska att jag kunde tycka om det.. men nej...

    SvaraRadera
  16. Det har jag prövat efter så himla mycket prat från vänner och bekanta..Men det var inte någon favorit !!!
    Men det är ju alltid kul att pröva på något nytt!!//marinasblogg.se

    SvaraRadera
  17. Hei du! Jeg oppdaget nettopp bloggen din - så fin :-) Det hadde vært SUPERT med noen innspill fra svensker med god smak på den nye bloggen min. Firmaet mitt har nettopp fått de første forhandlerne i Sverige, og jeg er spent på responsen fra dere i nabolandet.
    Ha en super kveld :-)
    Ingrid

    SvaraRadera
  18. Det är så underbart gott med sushi, dessvärre är utbudet här som hos er, inte så värst exotiskt :)
    Så det är bara till att kocka hemma när det handlar om såna maträtter.
    Du har en otroligt mysig blogg och jag fullständigt svämmar över av inspiration. Ha en mysig måndagkväll / Jennie

    SvaraRadera
  19. Du är inte ensam, har aldrig provat sushi heller :) Jättefint porslin! Ikea har mycket fint porslin tycker jag :) Ha en bra vecka!

    SvaraRadera
  20. Här finns inte heller risken att lyxa till sig så där spontant. Ska det ske så får det planeras ordentligt. Men visst längtar man ibland tillbaka till storstaden.
    Ditt porslin gillar jag - verkligen stilrent! Förstår att du njuter av det.
    Kram Randi

    SvaraRadera
  21. Åh, nu blev jag sugen på sushi! Men för min del håller jag mig till "fuskvarianterna": Jag äter inte rå fisk, utan beställer alltid en "niobitars med avokado och rullar". Avokadosushi är farligt gott!

    SvaraRadera
  22. Kikar in & ser vad du har för dig :)

    Önskar dig den bästa av tisdagar! Kram Jes

    SvaraRadera
  23. själv åt jag sushi för första gången för kanske... ja, det blir nästan 20 år sedan. Låter som om jag är lastgammal ju, hahaha! Är blott 29 år ändå :-)
    Sushi måste oftast ätas flera gånger innan man uppskattar det. Jag har aldrig provat fryst eller från kyldisk, endast färsk.
    Så, hur er sushi smakade har jag ingen aning om :-)
    Vad tyckte ni?

    SvaraRadera