torsdag 10 april 2008

Maja

Vi älskar böcker i vår familj! Kan kanske ha en anknytning till att vi båda är svensklärare. Att få sjunka in i en annan värld genom att läsa en bok är facinerande och kan tillämpas vart man än befinner sig. På bussen brukade jag lyssna på talböcker, kanske inte riktigt lika mysigt som det skrivna ordet men ändock.

Vår son följer givetvis sin mors spår och är redan vid endast 1,5 års ålder en riktig BOKMAL! Från morgon till kväll bär han omkring på sina små böcker med en önskan om att vi ska läsa högt för honom, vilket vi naturligtvis gör! Sedan är det klart att man som förälder kan styra lite i bokvalet. Jag gillar vackra lite gammeldags böcker som böckerna om Maja av Lena Andersson. Trevliga små texter och fina bilder som man faktiskt kan använda som inpiration, det gör både mor och son lyckliga!



Kram M

42 kommentarer:

  1. För några veckor sedan så var jag hemma hos min pappa och gick igenom mina gamla saker. Då hittade jag alla böcker jag hade när jag var lite och däribland fans Majas lilla gröna. Kommer i håg att jag läse den mkt.
    Kram Jenny

    SvaraRadera
  2. Maja böckerna gillade mina barn oxå när dom var små. Så fina bilder i dom oxå.
    Kram Mamma C

    SvaraRadera
  3. Kan bara hålla med dig, Maja-böckerna är verkligen mysiga, vackra bilder i härliga färger och fina texter.
    Ha det så bra.
    Kram/Marita

    SvaraRadera
  4. Gillar med Majaböckerna, härliga bilder man blir glad av!
    Blev även glad av bilderna från Lenas hem, underbara verkligen och så himla roligt tycker jag som bor i en 70-tals tråkvilla, att allt går att försköna :-D

    Ha en toppendag!
    Kram Sofie

    PS. Det blev an K.Aid därifrån! Tack för hjälpen :-)

    SvaraRadera
  5. Hej!
    Vad kul att du har med Maja böckerna. Älskar dom själv och har även använt dom mycket i mitt lärarjobb, då vi arbetar mycket med bokstäver. Sångerna brukar vi sjunga på avslutningarna. Härligt somriga och vackra melodier. Har själv numer en liten Maja, antar att jag fick inspirationen till namnet där. Gissa vad Maja får för böcker? Den ena utav dem om alfabetetet inhandlade jag på bokrean i år.(Såsmåningom kan vi få användning av den)

    Ha en bra dag Mvh./Helene

    Ps. Jag har länkat hit till dig, fin blogg du har!DS.

    SvaraRadera
  6. Vet inte om jag skrivit till dig tidigare, men supermysig sida!

    SvaraRadera
  7. Hei:) Mine barn og jeg elsker Majas alafabet... Det har vært starten på leselysten... Fin blog du har:) jeg har linked den fra min side.. Med venlig hilsen Hege Evensen

    SvaraRadera
  8. Hej
    Vilken nostaliggrej. Jag kommer från Helsingborg och där ligger ju som bekant Sofiero. Här har Maja sin alldeles egen trädgård, som är helt underbar. Där har mina stora barn varit mycket och upptäckt
    Kram Malin

    SvaraRadera
  9. de är så fina de där Maja böckerna...
    kram

    SvaraRadera
  10. Söta böcker. Pettson är ju kul också, jag gillade alltid (och tycker fortfarande om :) alla detaljerna, de där små figurerna. Vad mysigt att få plocka fram alla gamla favoriter och läsa för en liten knatte...

    SvaraRadera
  11. Håller med att en god bok kan göra gott. Dock är jag väl ingen bokmal kanske. Men läsning blir det varje kväll innan sömnen tillträder.

    Kramis Lila

    SvaraRadera
  12. Halloj igen. Tänkte bara säga vad ROLIGT att du är så "het" på bloggkollen. Var inne på sextiotalsvillan och såg att du hade 4:e plats..

    Kramis Lila

    SvaraRadera
  13. De böckerna är så mysiga, fina bilder! Ha det bra.
    Sara

    SvaraRadera
  14. Här är en till som fullkomligt älskar majas böcker!Och sagoböcker överlag också. Min son gillar också när mamma eller pappa läser och ser gärna att vi läser ofta (läs. hela tiden). Roligt att man kan smitta av sej intresset för böcker på barnen :-D De ger så himla mycket kunskap åt de små trollen :-)
    Gillar dina sommarbilder också!

    SvaraRadera
  15. Hej!
    Javisst är de fina Maja-böckerna! Tycker också om dem. Hehe, sonen tog försiktigt Hjärtegrynet i sina händer i morse och sa "så mjukt och gosigt det är, Mamma!" sen la han försiktigt bort det på nattduksbordet :) Ha en trevlig kväll!
    Kram, Susanne

    SvaraRadera
  16. Hej gulliga svägerskan! Vad kul att du gjorde ett inlägg om Maja böcker. Jag har precis köpt tre böcker om Maja till lilla F. Så mysiga! KRAM N

    SvaraRadera
  17. Kan bara hålla med - böcker är underbart! Lilla Maja är sagolik & Lena Anderssons figurer är favoriter här med! Har du förresten sett spelet jag visade för ett tag sedan? Det är supergulligt!

    Kram Jes ♥

    PS! Underbara bilder

    SvaraRadera
  18. Otroligt söta de där Maja-böckerna! Kul att barnen kan lära sig lite om trädgård också ;-). Vad kul det var att se Lenas hem i inlägget nedan också! Kommer ihåg när du visade det i din blogg förut, så otroligt fint och inspirerande. Kul att det är bara ett "vanigt" hus! Kram, Anette

    SvaraRadera
  19. underbara böcker, i min dotters klass hade de ett maja spel, min dotter sjöng en sång som heter ögonljus,så fint! kram lotten

    SvaraRadera
  20. Jag tycker jättemycket om att läsa Maja-böckerna för min lillasyster (som också är 1,5 år) - det är ju så härliga rim tycker jag! :)

    SvaraRadera
  21. Jag gilalr Maja böckerna och Linnea. fast att jag är närmre 30år och inga barna så ahr jag ändå en maja docka och en Linnea framme tillsammans med dessa böckerna!

    SvaraRadera
  22. Härligt med barnböcker.Lena anderson gör ju sååå fina bilder! Du har en väldigt trevlig blogg. Jag brukar vara här inne och kika.

    SvaraRadera
  23. Är också förtjust i Majaböckerna! Min ena dotter heter Maja så hon har genom alla år (4!) fått massa böcker, pussel och prylar med Maja. Skoj!

    Vet inte om jag lämnat spår hos dig tidigare, men jag måste säga att din blogg är fantastisk! Tack!

    Kram Camilla

    SvaraRadera
  24. Snygga bilder och kan inte göra annat än att hålla med. Maja och liknande såsom Astrid Lindgrens är ju helt klart finast! KRAM

    SvaraRadera
  25. Maja i Monets trädgård köpte jag till mej själv förra rean.

    SvaraRadera
  26. Älskar också dessa böcker..bilderna är så härliga!! Tips på en annan bok med söt historia och vackra bilder, är blomstergrisen. Köpte den när mina barn var alldeles för stora för den, men bilderna var ju bara såå fina! Nu kommer den snart till pass i alla fall! ;)

    SvaraRadera
  27. Tycker också jätte mycket om dessa böcker. Bilderna är underbara! Här är en förskollärare och det innebär också mycket bokläsning och en mängd böcker till barnen.
    Kram

    SvaraRadera
  28. ja dom böckerna är så mysiga och fina! har sparat en som sambon hade som liten. trevlig helg!
    Annelie

    SvaraRadera
  29. Jag håller med dej...böckerna om Maja är underbara.Läste dom för mina barn,när dom var små...och har använt dom mycket på mitt jobb(dagis)också.
    Ha en skön helg!
    Kram/Gunn

    SvaraRadera
  30. Ja, de där böckerna har jag också tillbringat massa tid tillsammans med. Tillhörde även mina favoriter.
    Kram Randi

    SvaraRadera
  31. Majas Alfabet...en riktig favorit när barnen var små. Dottern sjöng dagarna i änden dessa små visor. Själv älskade jag också Lenas böcker om Kotten :-)
    Underbara bilder du visar i varje inlägg. Du är en inspirerande fotograf
    /Sussie

    SvaraRadera
  32. O ja ... Majaböckerna är ju underbara!
    Och böcker över huvudtaget är ju underbara!
    Min son nu 17 introducerades i böckernas värld med Harry Potter ... sen var han också såld!
    Om du gillar rosor visar jag lite gammaldags rosor från min trädgård på min blogg ... välkommen!
    Kram Eva

    SvaraRadera
  33. Åh, jag kommer ihåg att Maja-böckerna var mina favoriter när jag var liten. De är faktiskt sparade till mina framtida barn, och eftersom jag själv är en riktig bokmal hoppas jag att även mina eventuella barn ska bli det.

    Ha en bra fortsättning på helgen!

    SvaraRadera
  34. Vilken härlig bok med vackra färger och mysiga bilder :-)
    Kram kram och grattis i efterskott, Malin

    SvaraRadera
  35. Visst är de underbara!

    Kram Maud

    SvaraRadera
  36. Ja, de böckerna är så härliga. Illustrationer som man kan titta på lääänge när man inte lärt sig läsa.

    Kram L

    SvaraRadera
  37. Böcker är ju helt underbara - och det finns ju så många härliga barnböcker! Ser verkligen fram emot att läsa för min lilla plutt. Än så länge hänger han ju inte med (snart 6 månader), men det blir en och annan liten saga ändå som t.ex. "Max potta".

    Hoppas din helg varit skön!

    Kram M

    PS Utlottning på min sida!

    SvaraRadera
  38. Jag måste hålla med dig att gamla böcker är sååå vackra...
    Underbar blogg du har måste fråga om jag får länka dig?
    På återseende
    //Siv

    SvaraRadera
  39. Sitter här och blir smått nostalgisk av att se bilderna ur era böcker! Gillade de där böckerna mycket skarpt som liten. INser nu vad som saknas i lillans bokhylla...

    Önskar dig en lugn och skön söndag!

    SvaraRadera
  40. vad bra med boktips till de små. min lilla flicka (14mån) älskar böcker, sitter och bläddrar och kollar på bilderna. Det intresset vill man ju odla, så tack för tipset

    SvaraRadera