söndag 18 maj 2008

Butikstips - Dalarna! Del 1

Tusen tack för alla picknick - tips! Nu har jag massor av förslag till nästa gång! Helgen har varit absurd, en decimeter snö mötte oss under lördagen. Snöstorm! Körsbärsträdens vackra blommor täcktes av snö, träd knäcktes av den tunga belastningen! Men idag har vi snödropp igen, vår i repris!

Jag får ofta frågan om vilka butiker man inte ska missa när man besöker Dalarna och speciellt Siljansområdet där jag bor. Därför tänkte jag nu tipsa er om mina favoriter som man inte får missa!


  • Mig & Alice - Säter. En riktig favoritbutik. Vitt, vitt, vitt och helt underbara inredningsdetaljer! Barnavdelningen är helt fantastiskt och ägarinnan Melinda är supergullig. Den butiken får man inte missa!

Bilder: Mig & Alice

  • Norrgården - Borlänge. Jag och min syster upptäckte denna nyöppnade butik av en slump. Vi blev förälskade på en gång! Vitt såklart, men också inslag av svart. Gamla ommålade möbler blandas med hantverk som vackra krukor, tavlor och såklart Dalahästar. Änglapållarna säljs där vilket jag är mycket stolt över!


    Bilder: Norrgården

  • Gruvgatan 13 - Falun. En riktig inkörsport till den vita inredningen. Den första butiken som jag blev helt såld på och fortfarande är! Ett måste på listan!

Bilder: Gruvgatan 13

I veckan tipsar jag om fler butiker!

Kram M

23 kommentarer:

  1. Vilka bra tips. Blir sugen på en roadtrip upp till Dalarna. Jag pluggade i Falun så det vore kul att vandra i minnenas spår :-)

    SvaraRadera
  2. Hej!
    Tack för tipsen! de verkar underbara alla tre butikerna :)
    Kram!

    SvaraRadera
  3. Kul med butikstips - det verkar vara inspirerande butiker!

    Är du sugen på att tävla så kika in hos mig. Jag firar 10000 besökare snart och lottar då ut lite inredningsting bland er som lämnar kommentarer.

    Kram Maud

    SvaraRadera
  4. Synd att man bor så långt ifrån. Alla butiker verkar vara super mysiga.
    Kram mamma c

    SvaraRadera
  5. Åh tack!! Där var ju butikerna igen. Jag fick ju en jättefin lista av dig på fl och glömde kopiera den, letade och letade men kunde inte hitta den sen. Såå bra att jag fick så fina butikstips, så vi vet var vi ska åka på vår Dala-turné! Kram, Anette (FruPuffen) :-)

    SvaraRadera
  6. Toppenbra med tips ifall man skulle åka uppåt, tack så mycket!
    Ha en bra vecka
    Camilla

    SvaraRadera
  7. Fast jag bor i Borlänge har jag aldrig varit till Norrgården... skandal. Men Mig och Alice åker jag gärna till!

    Önskar dig en trevlig start på veckan! Och tack för en fin blogg.

    Kram Anna

    SvaraRadera
  8. Hej vännen,
    Men vad märkligt att ni haft snö... Känns ju lite suspekt mitt i våren, det förstår jag :)

    Vilka härliga butiktips!!! Gruvgatan 13 har jag beställt från på nätet, verkligen en favvo :)

    Önskar dig en superfin vecka!

    Kram kram /Jes ♥

    SvaraRadera
  9. Hej Vännen!
    Tack för alla tips det är alltid roligt.Mitt mål i sommar var ett besök hos Melinda på mig&alice,har beställt mycket av henne hon har fina saker.Vi har stuga utanför härnösand så då känns det inte lika långt för oss.
    Ha en bra vecka.
    Kramis Tess

    SvaraRadera
  10. Hej. Jag har letat och letat efter en font till en tavla jag ska göra åt min son, men jag har inte hittat rätt förens jag av en slump kom in på din blogg.
    Kan du vara vänlig och berätta vad fonten du har skrivit jordgubbar med mjölk i heter.

    Vänliga hälsningar Andreas

    g3ne7ic@hotmail.com

    SvaraRadera
  11. Ser ut som väldigt trevliga butiker, synd bara att man bor så långt borta.

    ha det bra!

    SvaraRadera
  12. Japp...det blir Norra Tyskland i mitten av juli och Dalarna i början av augusti som resmål.

    Så var det bestämt! :-)

    SvaraRadera
  13. tack för tipsen och de fina bilderna. Det blir en tur till dalarna i sommar!

    kram Liza

    SvaraRadera
  14. Nå er det jo så at jeg snart kommer hjemover og en tur til Dalarna har jeg lengtet etter et helt år nå. Så takk så mye for dine gode tips!!
    For noen herlige bilder..

    Aina

    SvaraRadera
  15. Jag såg i tidningen att det hade kommit över 20 centimeter snö uppe vid vår stuga i Bjurs. Knasigt värre. Nu åker vi inte upp till stugan förrän i augusti men då ska jag komma ihåg dina tips.

    Mitt tips till dig får bli Söderås missionshus, de har sommarbutik, cafe och världens godast fetaost. Om du inte har varit där får du ta och åka dit, bara takmålningarna är värda resan.

    SvaraRadera
  16. Tack för butiks tipsen! Vilka söta mini pållar i inlägget under!! : )

    Ha en bra vecka!
    Kram Maria

    SvaraRadera
  17. Kan inte annat än hålla med, Mig & Alice och Norrgården har jag tyvärr inte hunnit besöka men det verkar vara underbara butiken! Att Gruvgatan 13 är det vet jag, som extraanställd där; ) tack för fina tips! Mari.

    SvaraRadera
  18. Jag har faktiskt varken varit på mig&alice eller norrgården än. Gruvgatan är dock min stora favorit sen första gången jag klev in där!! Slott och koja är med himla härlig även om det är sällan jag tar mig till Mora!

    Hoppas ni mår bra, kram madde!

    SvaraRadera
  19. Tänkte tipsa om ett par fina butiker i Västerdalarna också - Hjärtats Rum i Dala-Järna och PreCent i Nås. Helt klart värt en utflykt!

    SvaraRadera
  20. Farliga butiker :)

    SvaraRadera
  21. Hej, åh vilka ljuvliga butiker! dit får jag försöka ta mig i sommar. Vill du ha lite tips om butiker i södra Dalarna så ta en titt in till mig.
    Kram Helene

    SvaraRadera
  22. Hej!

    Vilken fin blogg du har. Ville bara tipsa dig om min butik som jag öppnade sista april. Butiken heter Lilla Uthuset och ligger i nordanö ett litet samhälle utanför Avesta. Stilen är lantlig med vitt brunt och zink i trevlig gårdsmiljö då jag bedriver butiken på hemmaplan. Välkommen att besöka mig. Har öppet mån 11-19 tis-ons stängt. Tors 11-19 fre 11-18 lör-sön 11-15. Har även en blogg lillauthuset. Ha det bra.

    Kram Åsa

    SvaraRadera
  23. vilken bra idé att skriva ut favvobutiker! norrgården har jag min keramik på så den känner jag naturligtvis till och tokgillar och gruvgatan13 är så himla fin men jag besöker den alltför sällan. måste åka dit snart...man blir så sugen. men den i säter!!! varför har man aldrig hört talas om den???? tack för tipset, det måste jag kolla
    häslningar mariana

    SvaraRadera