söndag 1 november 2009

Bröllopsplaner...


Hej!

Hoppas ni alla har en skön söndag! Jag har precis avslutat ett riktigt tufft pass med storstädning! Känslan efteråt är oslagbar! Hela hemmet doftar nytvättat och såpa, mmmmm!

Vi smider redan planer för sommaren här hemma! Vi ska nämligen gifta oss! Hjälp vad mycket det är att tänka över och planera. Stort eller litet, enkelt eller påkostat? Det enda jag med säkerhet vet är att brudbuketten ska innehålla ljuva pioner!

Jag hittade en så fin liten bok att skriva ner allt som har med bröllopet att göra hos butiken Furutorp. Kom gärna med tips och råd! Jag skulle vilja ha en riktigt romantisk men enkel brudklänning.

Jag kunde bara inte motstå de ljuvliga kläderna på KappAhl ur kollektionen Vintage Stories till Thea. Visst är de helt underbara? De får lilla gumman ha i jul, har jag tur kommer kanske en vårkollektion också som kan passa till bröllop? :)

Kram M

42 kommentarer:

  1. Åh så kul med bröllop!!!! Vilken rolig tid ni har framför er! Toppen att skriva ner allt på ett samlat ställe, så kul att läsa efteråt!! Lycka till med allt, och du... lyssna på er själva och era önskemål, då blir det bäst!!!
    Kram

    SvaraRadera
  2. Vad kul med bröllop! Ni väntar en fantastisk dag!
    Lycka till!!!

    SvaraRadera
  3. Stort grattis! Va roligt för er. Och va kul med en speciell bok att skriva ner allting i. Tänk vilket minne att spara och kunna läsa om många år. Kram

    SvaraRadera
  4. GRATTIS!!!

    Vad kul med bröllop.

    Kram
    Malin

    SvaraRadera
  5. Jag köpte min brudklänning på landybridal.com massor med olika känningar för en billig peng enligt mej och figursydd. Rekommenderar dom varmt.
    Lycka till och grattis! =)
    /Tezz

    SvaraRadera
  6. Visst är det speciellt att planera sitt eget bröllop. Om jag kunde backa klockan så hade jag sytt mig nåt liknande som Vita by Milo har, kolla in deras klänningar på nätet. Såå vackra...

    SvaraRadera
  7. Åh vad kul med bröllop, kul att få planera och drömma i höstmörkret!
    Ha en fin dag!
    Kramis/LenaS

    SvaraRadera
  8. Grattis! Vad roligt med bröllop i sommar! Du har en tid med mycket rolig planering framför dig. Jag har tyvärr inga tips på bröllopsklänningar att ge men har sett att flera väljer att köpa en vanlig vit klänning som egentligen inte är någon brudklänning. Det tycker jag är fint.

    Kramar

    SvaraRadera
  9. Gud vad kul att ni ska gifta er, men visst är det MASSOR av planering innan det är klart...

    KappAhls vintage-kollektion var superfin, både för barn och för vuxna. Apropå bröllop så såg jag en bedårande gammelrosa klänning i kollektionen till mig som skulle passa perfekt att ha som gäst på ett bröllop...

    SvaraRadera
  10. Åh vad roligt! Vi hade ett jättelitet precis lagomt för oss underbart bröllop med ceremonin under ett blommande körsbärsträd i vår hästhage.

    Mitt bästa tips är att göra precis som NI vill ha det. Det är er dag - inte era släktingars eller era vänners. Eller det är iallafall min inställning. Jag tycker det är så tråkigt när man hör om par som är besvikna över sitt bröllop eller helt slutkörda innan dagen ens har kommit. Gör det som passar er! Det kommer säkert bli en fantastisk dag!

    Stor kram M

    SvaraRadera
  11. Va roligt med bröllop. Grattis hoppas ni får en toppen dag när ni väl kommer så långt. Jo kapphals till barn va ju jätte söta lite synd att de inte fanns till små killar med.

    kramizzar

    SvaraRadera
  12. Ååååh, vad kul för er!!!!
    Grattis!!
    Det måste kännas stort!
    Oj, vad mycket att planera och tänka på! Och vad spännande!!!
    ÅÅÅÅÅÅH! säger jag bara.....
    Jag som inte ens är förlovad...
    Lycka till med allt!
    Kram Sari

    SvaraRadera
  13. Stort grattis, underbart! Ett tips, jag köpte min klänning på Noa Noa, ljuvliga klänningar om du inte vill ha den klassiska brudklänningen utan kunna använda den efteråt och ha nåt enklare.

    kram Mia

    SvaraRadera
  14. Ett stort grattis till er! Jag tycker själv att ett trädgårdsbröllop är jättemysigt (om man inte vill ha ett jättestort bröllop)

    Vad fin KappAhls vintage-kollektion var! Den måste jag kika närmre på :) Ha en fin söndagkväll! Kramar Emilia

    SvaraRadera
  15. Man får gratulera i förskott då!!
    Och ja det finns väldigt mycket att planera när det gäller bröllop men samtidigt är det väldigt roligt. Jag vet för jag har nästan precis gift mig, närmare bestämt 3 månader sen idag!!

    Ett tips från mig som vi gjorde var att när vi bestämde oss för att gifta oss så ville vi inte fastna för mycket i planeringen. Så varje månad när det var den första fram till vårt bröllop så gjorde vi något speciellt tillsammans såsom gå på spa, resturangbesök eller bara sitta hemma o äta en god ostbricka med vin till. Det tyckte vi var en avslappning mitt i all planering.
    Om du vill ha fler tips får du mer än gärna höra av dig!

    Lycka till!!
    Kjamis Cattis

    SvaraRadera
  16. Vi gifte oss den 12:e september i år och vi hade ett enkelt borgerligt bröllop med middag för de närmaste hemma hos oss efteråt. Efter 17 år tillsammans och två barn, så tyckte vi att detta passade oss bäst. Som flera redan skrivit, så är det ju ni som ska bestämma vad som passar er bäst!:)
    Jag köpte en "Eva i Walla"-klänning som var benvit och som inte alls var en brudklänning egentligen, men jag ville ha en klänning som jag kan tänka mig att använda fler gånger.
    Lycka till med all planering, det är en del jobb, men värt allt när man väl står där den där dagen!:)
    Kram

    SvaraRadera
  17. Grattis!! Jag gift mig förra sommaren och det var ett underbart bröllop, blev precis som vi hade tänkt oss. Mitt tips är att vara nog med detaljerna, annars kan jag bara hålla med de andra att göra som ni vill och inte som andra. Nu vet inte jag vilket datum ni gifter er men när vi skulle gifta oss (12 juli) så fanns det inga pioner att få tag i, var för sent på året sa floristerna, till min förtvivlan.

    Lycka till med planeringen!!

    Kram Anna

    SvaraRadera
  18. Jag får gratulera, roligt att planera.
    Vi hade bröloppet i trädgården, det tycker jag va romantiskt.
    Kläderna på kappahl är oslagbara.
    kram / sara

    SvaraRadera
  19. Gratulerer med bryllup til sommeren. Holder med deg når det gjelder Peoner, det er de vakreste i hagen min.
    Fin blogg, jeg legger meg til som følger ;-)
    Camilla

    SvaraRadera
  20. ********** GRATTIS ************

    Vi går själva med samma planer :o)
    För oss säger budgeten att det blir ett litet bröllop men bara jag får gå gången ner är jag glad..*ler*

    Ha det! Kram Erika

    SvaraRadera
  21. Hej!
    Jag gifte mig sommaren 2008, det är en helt fantastiskt dag du har framför dig =)
    Vi gifte oss borgeligt och jag hade en enkel men romatiskt klänning, har den till salu nu så du får gärna kika på den om du vill =)
    Hör av dig i så fall.

    Grattis och lycka till =)

    MvH
    Kriztin

    SvaraRadera
  22. Så roligt att planera för bröllop!

    Nu var det ett atg sedan - men vi var mycket unga - suck...

    Vilken ljuvlig vintagelook - trodde det var till dig.

    Kika in till mig och tävla om en ljuvlig kyrkokandelaber!

    Kram Maud

    SvaraRadera
  23. Grattis! Vad härligt att få planera detta. Kan tipsa dig om en bröllopsblogg: http://www.snippetandink.blogspot.com/.
    Läser den ofta trots att jag inte är i bröllopstagen. Visar riktiga bröllop, tips, inspirationsbilder...

    SvaraRadera
  24. Grattis vännen! Å vad roligt med bröllop!!! Vilken härlig planeringstid ni har framför er :)

    Vintageserien hos Kappahl är ljuvlig - dock saknade jag fina pojkkläder...

    Kram Jes ♥

    SvaraRadera
  25. Hej! åh vad roligt med bröllop stort grattis, vilken fin bok att skriva ned all planering i...roligt att ha kvar som minne. Underbara kläder till Thea du köpt...måste nog tta en titt på kappahl tror jag :) kram

    SvaraRadera
  26. Så underbart med bröllop. Grattis. Åh jag skulle lätt vilja gifta mig igen eller förnya löftena blir det ju då, för maken vill jag allt behålla.

    Jag säger som många andra redan gjort - följ era hjärtan och gör dagen så som ni vill ha den. Annars kommer ni nog bli grymt besvikna i efterhand.

    Jag köpte faktiskt mina klänningar via ebay - ja jag hade 2, vi vigde oss 2 gånger på samma dag och då ville jag ha olika klänningar. Ebay var riktigt billigt och dom sydde efter mina mått. har för mig att jag fick 2 riktiga brudklänningar för under 3000 med underkjol och allt.

    Många varma kramar Linda

    SvaraRadera
  27. Åh vad kul att ni ska gifta er, jag skulle vilja gifta mig igen, med samma gubbe förstås:)

    Lycka till med bröllopsplanerna!

    Ha en fin dag
    Kram Gunilla i Singapore

    SvaraRadera
  28. Vad underbart med bröllop. Grattis!
    Verkligen sockersöta kläder.


    mvh
    johanna

    SvaraRadera
  29. Så kul med bröllop! Ta det lugnt bara och tappa inte bort meningen med det hela bland alla detaljer... En del är så hysteriska innan, att de är helt slut när det väl ska gå av stapeln. Det blir fint hur stort eller litet det än är, har jag märkt. Lycka till med allt! Kram, Tina

    SvaraRadera
  30. Åh jag får passa på att garttulera! Ja visst 17 är det mycket att planera och fixa inför en sån härlig fest/dag!
    Kul med en bok som hjälper till, det finns så otroligt mycket tips och idéer här på nätet också!
    Stort Lycka till!

    Härliga kläder du hittat, tror säkert att det kommer något till sommaren med! Kan ju alltid hoppas...!

    Trevlig dag! Kram Rockermom, Anneli

    SvaraRadera
  31. Nämen vad roligt att ni ska gifta er, GRATTIS!!! :) Det är det bästa man kan göra, gifte mig själv i somras. :) Så jag vet också hur mycket planering det ligger bakom... Men det är det värt i slutändan!
    Vintage Stories barnkollektion är helt ljuvlig, kunde inte låta bli att fingra på plaggen på KappAhl... Nästan så man önskade man hade en egen liten tös att köpa dessa underbara kläder till! :)

    SvaraRadera
  32. Vad roligt med bröllop, grattis! Det är roligt att planera :)

    Vi gifte oss vid vårt sommarhus på stranden - så ljuvligt!

    SvaraRadera
  33. Hej,
    gulligt namn på en fin blogg. KappAhls vintage story kollektion är verkligen fin jag har också tittat på koftan till min lilla tjej.

    Har tittat in tidigare lägger dig i min vita blogg lista om det är ok.

    SvaraRadera
  34. Åh, så roligt! Det är så jätteroligt att planera inför sitt bröllop. Jag och min man gifte oss för fem år sedan och jag minns tillbaks med glädje och roliga minnen all planering och alla kvällar vi satt och förberedde bröllopet. Har du frågor om vad som helst så svarar jag gärna! Vi gjorde all planering själva, det handlar mycket om att få ihop alla delar och att vara förberedd i tid så att det inte blir någon stress. Det skall vara en dag att minnas!
    Ha det gott! Anna-Karin
    livetharochnu-akh

    SvaraRadera
  35. Grattis, va kul.
    Kolla in den här sajten där du kan få din klänning uppsydd precis hur du vill. Kolla klänningen högst upp. En ljuv men enkel dröm.

    http://lillsessanbrud.dinstudio.se/gallery2_10_2.html

    Kram på dig
    Marit

    SvaraRadera
  36. Grattis, vad roligt med bröllop.

    Lycka till.

    Monica

    SvaraRadera
  37. Ohhhh vad kul! Då förstår man att det pirrar...
    Gillar den här sidan med mycket inspiration:http:
    //www.snippetandink.blogspot.com/
    Lycka till
    Anna

    SvaraRadera
  38. Grattis!! Vad kul med bröllopsplanering!! Är själv mitt uppe min egen planering, mycket att tänka på men gud vad det är roligt!! Pioner ska finnas i min bukett också.

    SvaraRadera
  39. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

    SvaraRadera
  40. Grattis till stundande bröllop:)

    Lite enkelt liv, men med tyllkjol vore kanske nått! Finns så mycket fint.
    Pioner är vackert..tänk knoppar och utslagna blandade:)

    Kram Susanne

    SvaraRadera
  41. Underbart att ha något så roligt att längta till och planera inför!
    Måste ta mig till KappAhl snart inser jag. "Alla" pratar om den där kollektionen och jag lyckligt ovetandes (eller min plånbok är ska jag säga)
    Kram
    Matilda K

    SvaraRadera
  42. Hej! Gifte mig för någon månad sedan och kan bara säga en sak. Gör klart det mesta långt innan bröllopet! Jag gjorde våra inbjudningskort, kyrkhäfte, bordsplaceringar och festhäfte själv, handkalligraferat må vackert papper med embossat mönster... Så otroligt roligt jag och min man hade!! Men jag satt oxå dagen innan bröllopet uppe till kl 3 för att alla som skulle hjälpa till bara försvann och jag var tidsoptemist.
    Har massa tips och ideer att dela med mig av. Du får gärna maila mig på rolandsson75@hotmail.com. Det är en helt underbar känsla att vara gift! Ett stort GRATTIS!!! Kram Åsa

    SvaraRadera