tisdag 3 november 2009

Handgjort


Tack snälla ni för alla tips angående vårt bröllop!

Virka är en riktigt rolig höstsyssla! Jag passade på i somras att köpa en färdig förpackning från Frosta då en butik hade utförsäljning. Det passar bra nu att sitta och pyssla med vid nattning, jag kan ju inte direkt påstå att jag har mycket annan tid till övers. Min vän Lena visade en underbar matta från Frosta Design, man kan även köpa färdigt från dem om man inte vill virka själv!

Den fina stången hängde i vårt uthus. Den har säkerligen hängt ovanför en spis i vårt hus för många år sedan. Vi har letat efter en lämplig plats för den men inte hittat någon. Till slut kapade vi den något och satte den på en skåpgavel, det blev riktigt bra!

Kram M


28 kommentarer:

  1. Det finns verkligen mycket skoj att virka. Dina grytlappar är fin-fina. Smart placering på stången.
    Kram

    SvaraRadera
  2. Hej!

    Vilka fina grytlappar, det får nog bli mitt nästa projekt. De flesta jag har sett är med mängder av färger men dessa var så stiliga i sin enkelhet. Tack för tipset!

    SvaraRadera
  3. Mysiga grytlappar önskar jag kunde
    kram sara

    SvaraRadera
  4. Så utrolig fine ;) Så flink du er ;)

    Klemmer fra meg ;)

    SvaraRadera
  5. Superfina...och vad bra det blev med stången! :)

    SvaraRadera
  6. Så kul med bröllop!!! Jag hjälpte min syster med sitt bröllop i somras. Bilder finns på min sida. Jag hjälpte till med stylingen av partytältet, det blev jättebra. Kolla gärna in under bröllop på min sida = ) om du vill ha lite inspiration. Dukar från IKEA blev vita lakan, vita filtar från JYSK till alla gäster 15 kr st. Det finns mycket fint och billigt att styla med, här blandades det med saker från olika prisklasser.

    Kram L-L

    SvaraRadera
  7. Superfina grytlappar! Såg Lenas matta också, den var helt underbar! *vill ha*
    Blev ju jättebra med stången på skåpgaveln! :)

    SvaraRadera
  8. vilka fina grytlappat va duktig du e jag skulle inte fixa att virka om de så gällde mitt liv.

    kramizzar

    SvaraRadera
  9. vilka fina grytlappat va duktig du e jag skulle inte fixa att virka om de så gällde mitt liv.

    kramizzar

    SvaraRadera
  10. Hei hei!

    Takk for at du deler så flotte bilder fra ditt hjem!! Jeg synes at bloggen din er fantastisk flott!!Jeg gleder meg til hvert eneste innlegg her..;)

    Døren til skafferiet, det flotte smeg - kjøleskapet i samme nyanse, - alle detaljer som passer til,- du er bare kjempeflink! Bare en ting som ikke er så bra, og det er at jeg blir helt oppslukt av disse bildene, å kunne forandret på alt mulig i mitt hus når jeg ser dette....;)

    Klem fra Sylvia

    SvaraRadera
  11. vilka undebara grytlappar..så fina!!! önskar att jag kunde jag med..:)

    kramar elin

    SvaraRadera
  12. Vilka fina grytlappar du virkat!Jag gillar också att virka. Håller på att virka olika djur just nu.
    Kram Sanna

    SvaraRadera
  13. Vilken prydnad på stången. Frosta har väldigt fina grejer att virka. Föll handlöst för en liten virkad "burk" men ångrade mig i sista stund. Det skall man inte göra. Jag ångrar allt för ofta det jag inte gjorde snarare än det jag gjort... Gillar också idén med att återanvända lakansväv till virk"tråden" som blivit Frostas "grej" om jag förstått det hela rätt.

    Ha en fin kväll!
    Cathrin

    SvaraRadera
  14. Vilken prydnad på stången. Frosta har väldigt fina grejer att virka. Föll handlöst för en liten virkad "burk" men ångrade mig i sista stund. Det skall man inte göra. Jag ångrar allt för ofta det jag inte gjorde snarare än det jag gjort... Gillar också idén med att återanvända lakansväv till virk"tråden" som blivit Frostas "grej" om jag förstått det hela rätt.

    Ha en fin kväll!
    Cathrin

    SvaraRadera
  15. Ha ha, perfekt! Nu löste du precis ett litet köksproblem hemma hos oss! Har saknat ett ställe att hänga kökshanddukar och förkläden på, men kortsidan av köksskåpen är en klart outnyttjad yta. Att jag inte kommit på det själv... Men tack för tipset!

    Virkade mattor är ju superfina, speciellt runda... Är inte så mycket för handarbete själv men min svärmor är tokig i det så jag funderar på att ge henne en uppgift :)

    SvaraRadera
  16. Grattis till det stundande bröllopet! Jag vet, det är HUR mycket som helst att göra.. :) Men så roligt! Pioner är jättefint! Tycker att du ska ha dem kompakta i en rundbunden bukett med fint grönt och kanske dek. till. (Pärlor eller små prismor kan man ha på silvertråd, eller bara som de är..) I love! Har gjort några brudbuketter med pioner och bara snyggt grönt som manschett. Lycka till med all planering, håller koll! :) Ha en bra vecka - kram E

    SvaraRadera
  17. Men så roligt med brölopp, vilket underbart roligt planerade och fixande låt romantiken flöda fritt så kommer det att bli din/eran bästa dag. Så söta grytapparna var oxå.
    Kram på dig/Ingela.

    SvaraRadera
  18. Perfekt! Både stången och att virka vid nattning!! Så fina!!
    Kram

    SvaraRadera
  19. Jättefina!!
    Jag är sugen på Frosta design, har inte provat nåt från dem. Jag såg en liten vit väska med hantag, som såg himla fin ut, den vill jag testa!
    Kram Anna

    SvaraRadera
  20. Åh, jag som precis tänkte fråga var du fått tag på stången... Inte nån mer i gömmorna som ni vill bli av med ;) Väldigt snyggt hur som helst!

    Kram Terese

    SvaraRadera
  21. Vad fina!! Jag önskar att jag kunde virka efter mönster.
    Stången blev jättefin där du satt upp den!
    Ha det bra!
    Sari

    SvaraRadera
  22. Där passar stången perfekt!
    Grytlapparna är riktigt vintrigt vita och mysiga!

    Och stort grattis till kommande bröllop! Kan tänka mig att mycket kretsar runt det nu...

    Trevlig helg!/ Mariette

    SvaraRadera
  23. Så fint i ditt kök och vilka vackra grytlappar du har virkat duktiga människa! Så spännade med bröllop til sommaren och ditt val av pioner i buketten var ett mycket bra val! Mari.

    SvaraRadera
  24. Tack för en fin, inspirerande blogg!

    SvaraRadera
  25. Hei!
    Så fine grytekluter! SKulle ha likt å kunne lage slike selv! Jeg kjøper meg nye titt og ofte! Synes ikke jeg får de helt rene etter at de blir godt brukt :)
    Var lurt å sette denne stangen på enden av kjøkkenskapet, da blir jo plassen utnyttet godt også!
    Ønsker deg en god helg!
    klem Beth

    SvaraRadera
  26. Den som ändå hade tålamod att lära sig virka....... fina var dom ialla fall. Gillar stången med, jag har själv en variant på skåpskanten men den är inte hälften så fin. Kram Ulrika

    SvaraRadera
  27. Den som ändå hade tålamod att lära sig virka....... fina var dom ialla fall. Gillar stången med, jag har själv en variant på skåpskanten men den är inte hälften så fin. Kram Ulrika

    SvaraRadera