onsdag 5 januari 2011

Sunt!


Har ni något nyårslöfte? Jag har verkligen som mål att få bort några kilon till. Denna gång tar jag hjälp av LCHF, vilket passar mig bra! Inga krångliga ingredienser och inga lättprodukter. Jag handlar så mycket som möjligt KRAV-märkt och vill inte stoppa i mig en massa tillsatser i onödan. Det svåraste är frukosten tycker jag. Nu har jag beställt en bok som jag väntar på. Kanske har någon bra förslag på frukost eller nåt när man blir sugen? Det jag saknar mest är smågodis, det andra kan jag vara utan. Någon mer som kör LCHF?

Kram M

30 kommentarer:

  1. Hej!

    Jag kör också LCHF och det är absolut den bästa dieten för mig. Jag mår såå bra av den och min kropp fungerar mycket bättre. När suget sätter in brukar jag knapra på några mandlar. På helgen unnar jag mig någon ruta 86% choklad och ibland tar jag lite hallon och grädde. Hoppas det går bra för dig! Det finns massor av bra sidor på nätet!

    /Ulrika

    SvaraRadera
  2. Hej!

    Vad duktig du är! Just nu är det lite jobbigt med motivationen för min del, får skärpa mig helt enkelt. Hoppas arbetet med övervåningen går bra och att du får en fin dag!

    Kram Jenny

    SvaraRadera
  3. Hej jag försöker också.. tycker också att frukosten är svårast, bacon och äggröra i all ära men fjärde dagen är det tufft att få ner.. På helgen unnar jag mig grovt bröd, pasta, godis m.m så jag kör inte riktigt enligt boken...
    Ska också ut och jaga frukostrecept nu. Ha en bra dag! Mvh Ida

    SvaraRadera
  4. jag kör på LCHF men precis som du är det frukost och godis som är jobbigt. och BRÖD...

    vad är det för bok du beställt?

    Terése

    SvaraRadera
  5. Jag har under hösten tagit bort 10 kilo med LCHF:)
    En perfekt diet tycker jag, då jag har fått bort sötsuget.

    Nu under julen har jag dock inte varit benhård, utan unnat mig lite godis och risgrynsgröt...men från igår kör jag som vanligt igen:)

    Kan rekomendera att du hittar massor av recept om du googlar. Sen finns det ju flera lchf bloggar man kan hitta.

    Till frukost äter jag lite turkisk yogurt med linfrön och en liten klick hallon, eller kokta ägg med en baconskiva. Oftast. Ibland blir det lite vaniljyogurt och två tomater.

    Som mellis när jag är sugen blir det oftast hallon och grädde.

    Till lunch blir det olika. Egentligen vad som helst. Ibland avokado med räkröra, eller stekt svamp med kyckling tex.

    Enda nackdelen med kosten är att jag blitt hård i magen. Det löser jag med linfrön, lite cocosfett i kaffet och att se till att få i mig tillräckligt med fett.

    Hoppas det går bra för dig:)
    Kram Susanne

    SvaraRadera
  6. Har också nyligen börjat med LCHF för att försöka få bukt med min krångliga mage (sen om jag tappar några kilon är ju det en extra bonus :)
    Frukost förslag:
    * Äggröra, fetaost & tomat
    * Turkisk yoghurt (10%) med linfrön & solroskärnor
    * Omelett med brieost och granatäpple
    * En tunn bit Finn-Crisp bröd med mycket pålägg
    * Kokta ägg mosat med smör el majonnäs, finhackad gräslök, salt & peppar
    Äter du fisk? Så fall:
    * En burk makrill och ett kokt ägg
    * Avokado, gravad lax & créme fraiche.

    Lycka till!
    /Therese.

    SvaraRadera
  7. Hej, vad roligt att du provar med LCHF! Min sambo som lider av Crohns har börjat äta mer enligt LCHF och jag hänger på för att få en jämnare blodsockernivå. Det känns mycket rätt och sunt! Annika Dahlqvists blogg och böcker är förstås himla bra tips. Till frukost äter vi fil eller yoghurt, bär och nötter, ägg etc. Lycka till!
    Kram, Josefine

    SvaraRadera
  8. Jag måste också tappa några kilon har jag bestämt... igen! =) Men jag äter mindre måltider, mindre socker och rör mig mer.. Jag vet inte riktigt om LCHF.. jag är inte så insatt, men jag tänker bara.. att kan allt detta fett verkligen vara bra att stoppa igen ådrorna med?!? Ja som sagt jag vet inte...
    Vilken ljus och härlig bild du har i din header!

    Ha en bra dag.

    Kram Dessie

    SvaraRadera
  9. Frukosttips: turkisk eller grekisk yoghurt med pumpakärnor, solroskärnor, linfrön, hackade nötter eller mandlar och lite, lite varm honung som ringlas över. Gott tycker jag!

    SvaraRadera
  10. Åh duktiga du!! Jag kör just nu Camebridgemetoden i två veckor för att komma igång lite, sen går jag över till LCHF. Har tappat 4 kg nu och hoppas på ett par till denna veckan innan jag börjar med mat igen(Hemmaarbete har tyvärr satt sina spår :-( )

    Bra att få lite tips här ovan :-).

    Kram, Anette

    P.s Tyvärr ska jag inte på Formex denna gång...

    SvaraRadera
  11. Har kört lchf i perioder, fick göra ett uppehåll när jag väntade lill tjejen men har kört sedan dess. Älskar det! Till frukost har jag just nu ägg/bacon muffins med keso och en 3% yoghurt med hemmagjord müsli. kram kram

    SvaraRadera
  12. Hej!

    God fortsättning på 2011 :)
    LCHF har jag aldrig provat allt fett skulle få mig att må illa, brukar köra på den hederliga gamla GI metoden fast en något modifierad egen variant.. Inget bröd, ris, pasta etc utan istället en massa rotfrukter och grönsaker och protein från kött, fisk, ägg, ost o mejeriprodukter.. Till frukost brukar jag äta äggröra el omelett, avokado o tomat, ibland filmjölk och lite solrosfrön.. Egentligen är det bara fantasin som sätter gränser men jag håller absolut med någon som skrev ovan att det är otroligt tröttsamt med ägg varje dag, till slut står det en upp i halsen :) Att man kan längta så otroligt efter bröd!! Annars så mår jag otroligt bra av GI kosten o magen mår jättebra oxå!
    Ska bli jättespännande att se hur ovanvåningen blir när allt är klart o va roligt med "piffet" sedan..
    Kram J.S <3

    SvaraRadera
  13. skulle verkligen behöva det, är en riktig sucker för kolhydrater...

    SvaraRadera
  14. Jag har oxå precis börjat med LCHF! Till frukost äter jag äggröra + korv/bacon/lax eller liknande. Även avocado ibland! Håller mig mätt ända fram till lunch! Hoppas på resultat bara :) Dela gärna med dig av lite recept här i bloggen! Kram

    SvaraRadera
  15. Jag är med:) Jag tycker också att morgonmålet är svårast. Jag äter ägg, ägg och mera ägg. snart kommer jag att bli en höna o värpa ägg ;)Så jag skulle också behöva tips. Annars passar denna diet mig utmärkt!
    Lycka till!!!
    Kram, Daniela

    SvaraRadera
  16. Min man bakar bröd åt mig, gjort på fiberhusk,ägg, nötter ost och nåt annat... Vi hittade reseptet på en LCHF-sida men han har gjort om det lite för min mage tålde inte linfröna som skulle vara med. Brödet funkar bra som frukost och blir jättegott i brödrosten. Till det tar jag en smootie på turkisk joughurt och 4-5hallon (kör det i mixern) Fräscht o gott!Turkisk joughurt med keso och mosade hallon är också gott och mättar länge! (bär ska man ju inte frossa i, men hallon innehåller lite mindre kolhydrater än andra bär) Nån sade att nötter är gott i joughurten också, och solrosfrön, ska nog testa det nån dag.
    Kokt ägg som man mosar ihop med keso kan vara gott också, om man gillar ägg..

    Själv gick jag ner ca 4 kilo i höstas med LCHF, men borde gå ner mera. Jag gillar väl rödvin och mörk choklad lite för mycket ;) Men jag mår bra i magen av LCHF så jag fortsätter även om vikten inte precis rasar...
    -Kamomilla-

    P.S Jag kan nog fråga mannen om reseptet på brödet, maila mig om du vill ha det! han brukar göra två bröd i taget och vi fryser der i påsar med fyra skivor/påse. Min mail:
    tidlosating@gmail.com

    SvaraRadera
  17. Ja, förresten, ibland blötlägger jag halloumiskovor över natten (de är för saltiga annars) och steker dem på morgonen. Jättegott!!
    Jag undviker superfett som tex bacon, tycker det funkar ok utan det..

    SvaraRadera
  18. Så fint ni kommer att få. Så kul att få följa er resa!

    Skönt med egna rum, våra fick förra året så nu har alla tre var sitt. Det är inte så lätt i gamla hus.

    Min sambo har börja med LCHF och tycker det går bra (han har precis börjat). Min mamma är en eldsjäl för denna metoden och har sänkt sitt insulin och blodtrycksmediciner. Jag som jobbar innom vården är det helt klart intressant.

    Lycka till Kram Anna

    SvaraRadera
  19. Hej så fint hem du har så mycket inspiration ha en fin dag kram Tina

    SvaraRadera
  20. jag kör på en fuskisvariant där jag undviker vetemjöl och socker. men fruktsocker och juice går bra. får se om jag kan få bort 3 kg i vår så blir jag tacksam.. lycka till! och va bra med alla goda, smarta förslag på mat! jag tackar och tar emot!! :)
    /ninna

    SvaraRadera
  21. http//:www.himmelska.blogg.se5 januari 2011 kl. 21:32

    Javisst har jag avlagt ett nyårslöfte.
    Inget godis och kakor. Försöka gå promenader.
    Jag vill ha bort min mage, annars är jag helt nöjd.
    Hjälper inte detta får jag göra något annat.

    SvaraRadera
  22. Tror inte på olika typer av dieter. Ät en vettig och varierad kost och motionera, samt försök att minska stressen. Kroppen behöver kolhydrater, men rätt sorts såklart. Även om man går ner i vikt och stabiliserar blodsockret så tror jag inte det är så bra i längden. Tror däremot inte på light eller fettfria produkter, utan man bör nog äta så naturligt som möjligt utan en massa tillsatser. Delar av GI och LCHF är kanon, men som helhet = NEJ TACK!

    SvaraRadera
  23. Nä, tillsatser är svårt att vara utan... vi har köpt en bakmaskin (eller tre, OBH-norica suger! håller bara ett halvår... nu kör vi electrolux =) för att enkelt ha bra bröd hemma, kör ekologiskt mjöl och det blir supergott.

    Ang tillsatser i bröd så är det just margariner man bör akta sig för, dvs ospecat vegetabiliskt fett, det är oftast härdad fett (är bara svenska livsmedelsverket som gillar härdfetter, danmark tex har ju föprbjudit det...) De producenter som bakar på olja brukar vara bra på att speca det.

    Lycka till med ditt nyårslöfte, LCHF = väldigt mycket god mat! =)

    SvaraRadera
  24. Hej!

    Jag har aldrig hört talas om denna metod o ändå läser jag massor av artiklar som handlar om viktmiskning o dieter osv. Har missat det tydligen...

    Ingen nämner havregrynsgröt, är det inte tillåtet? Det är ju ofta rekommenderat i andra metoder. Mättande o nyttigt.

    Lycka till
    Mvh Helena.

    SvaraRadera
  25. Hej, hittade din blogg via boken, Lev Vackert.
    Har ett tips på frukost som jag börjat med nu.
    En smoothie, 1/2 dl blåbär, 1/2 dl hallon, 1 banan, 2 msk linfrön, sojamjölk med vaniljsmak, mixa och njut!
    Mättande och supersmarrigt.

    SvaraRadera
  26. Istället för smörgåsar brukar jag ta ett stort salladsblad, lite bregott, gurka, skinka & ost. Rulla ihop och mumsa! :)

    SvaraRadera
  27. Oopsies ett alternativ för bröd!

    http://myspysochpyssel.blogspot.com/2009/11/oopsies.html

    Lycka till med nyårslöftet!

    SvaraRadera
  28. har kört LCHF en vecka precis nu och jag känner mig så mycket piggare än förut. hoppas det funkar bra för dig med. Jag gör ett mandelbröd i micron till frukost som jag sen äter med smör, ost, skinka och gurka på, super gott!
    Receptet:
    1dl mandelmjöl
    1 ägg
    en klick smör
    salt.

    vispa ägget och smält smöret. blanda alla ingredienser i en djup talrik och sätt in den i micron på full effekt i 2 minuter, färdigt! Hinns med även en vardagsmorgon innan jobb/skola.

    SvaraRadera
  29. Hej!
    Jag gör smoothie varje morgon; vaniljyoghurt, blåbär, banan, apelsinjuice, nötter, yogibär med mixern. Jag är en storätare, men står mig länge på denna.
    Lycka till!
    Eva

    SvaraRadera