söndag 22 maj 2011

Trädgårdbestyr


Hej sköna söndag!

Åh vad många trädgårdsdrömmar jag har! Jag vet att vägen dit är fylld av arbete och många många timmar. Timmar som just nu inte finns... Jag tror jag ska börja att samla på mig ideér och inspiration i en bok eller pärm, så att när tiden kommer jag är redo! Har ni några bra böcker, bloggar eller andra sidor att rekommendera? Jag vill ha en gammaldags trädgård men helst inte för mycket att sköta! Är det ens möjligt? :-)

Visst är mina nya trädgårdsbyxor från Garden Girl snygga? De är en födelsedagspresent. De är riktigt sköna att bära måsta jag säga! Rekommenderas!

Kram M

17 kommentarer:

 1. Känner igen mej i det du skriver. Kan tipsa om boken Nybörjarens "lata" trädgård, mycket tips i den. Vi själva är inne på 3dje året nu med att fixa trädgården och är ej klara än.. Det tar tid att få det så fint man vill ha det ;)

  Ha en fin dag
  kramar L

  SvaraRadera
 2. Snygga! Jag köpte en trädgårds skrivbok på furutorp igår :) skriver upp varje år vad jag sätter i landet och lite hur det har växt :) kul att jämföra tycker jag!

  Missade eran hammock ( var så inne i att njuta av huset ;)) men det är riktigt skönt att slumra till i en sån en varm sommar dag ;)

  Förstår med fb, ja kikar ofta från mobilen för att det är så lätt men sällan från datorn! Om du är rädd för virus och så (tänkte på hemsidan) så får du skaffa Mac vid nästa dator. Då är det väll näst intill omöjligt att få virus.
  Vi har just bytt då min lilla vita dator kraschade!

  Kramar

  SvaraRadera
 3. Byxorna är riktigt snygga. Vill också ha :) Det gör en säkert ännu mer laddad för trädgårdsarbete hihi.

  Hmm den här boken "Drömmen om en vit trädgård" kanske vore nåt för dig. Annars kan jag varmt rekommendera "Vår trädgårdsbok". Den är som en bibel i trädgården. Finns allt möjligt och en massa tips. Bra att veta vilka växter som trivs vart osv. Sen finns det en uppsjö av tidningar om trädgårdar nu som du säkert kan finna massa inspiration ifrån. Lycka till!

  Kram Josefin

  SvaraRadera
 4. Vad bar med ett par riktiga arbetsbyxor- att de är snygga gör ju det hela bara roligare. Ha en fin dag/ Johanna

  SvaraRadera
 5. Jag gillar mina med..jag håller min trädgård ruffsig:)
  Kram Lotta

  SvaraRadera
 6. Vilka fina byxor!

  Själv är jag en novis vad gäller trädgård. Men jag tycker att man får pröva sig fram och testa. Blir det inte bra, får man flytta på blommorna eller dra upp dem... Jag kan dock också rekommendera "Vår trädgårdsbok".

  Kram D

  SvaraRadera
 7. En gammeldags trädgård??? Ja det blir den väl till slut =) Håller med om att det är svårt att välja vad och hur man ska ha. Kram

  SvaraRadera
 8. Jättefina byxor! Så´na skulle man kanske ta och skaffa sig?
  Ja, trädgårdsdrömmar har man ju en hel del. Men fel trädgård känns det som... God idé att börja samla idéer i en pärm. Det är nog väldigt inspirerande.
  Ha en skön vecka!
  Kram!

  SvaraRadera
 9. Så fina! Såna vill jag också ha när jag skaffar trädgård! Kram

  SvaraRadera
 10. Fina byxor för trädgårdsjobb!Här finns det ideér i mängd och massor för trädgården men tiden räcker inte riktigt till :)

  SvaraRadera
 11. Här flödar drömmarna med. Men det blev verklighet nu med köksträdgården iaf och nu njuter jag verkligen av den. Ska även påbörja nästa projekt och det är bäst att passa på medans man är ledig.

  Kram Teres

  SvaraRadera
 12. Jätte snygga byxor, med de blir nog trädgårdsarbetet roligare ;-)
  Jag håller också på att planera min trädgård, då vi grävde upp hela vår mark ifjol vår och får nu chansen att börja på nytt. Jag satsar på gammaldags mormors blommor, som syrénen, pioner, kärleksört och rosor.

  Lycka till!

  SvaraRadera
 13. God kväll!

  Jag har nog också såna drömmar. Vill så mycket men vägen tid är nog ganska så lång.
  Jag vill ock¨så ha en gammaldags trädgård. Och inte för mycket växter men...
  Dina byxor var ju jätte fina en bra början till rosenträdgården!

  Ha en fin kommande vecka!

  Kram Sirpa

  SvaraRadera
 14. Lite att sköta, ja du ska naturligtvis göra nåt med barnen. Får dom vara med att lära sig från början kommer det alltid att sitta i ryggmärgen . En liten varsin rabatt . Låt de välja vad de tycker om med sina ögon till rabatten.Du kommer att få igen så mycket av hjälp när de växer upp.
  Perenner är roligt att ha i trädgården och tänk så här någon perenn som blommar från vår till höst.Då kommer du att få en härlig rabatt.Lena

  SvaraRadera
 15. jätte snygga byxor!
  Mitt bästa tips är att plantera gamla och lite vilda blommor i trädgården, perenner som kommer år efter år. Är de vilda sorter gör det inte lika mycket, tycker jag, om ogräsrensningen inte är så noggrann! Och att ta en bit i trädgården i taget, då är det lättare att hinna känna efter hur mycket rabatter och stor köksträdgård man orkar sköta, man måste ju hinna njuta också!
  Ha en fin dag!
  Ullis

  SvaraRadera
 16. "Bevara och sköta en gammal trädgård" av Christina Ilminge är toppen! Den ger massor med tips på vilka växter och vilken stil som passar i en äldre trädgård/till ett äldre hus. Lycka till med trädgårdsplanerna!

  SvaraRadera
 17. Å jag älskar dom byxorna! I en gammeldags trädgård för mig måste det finnas pioner, riddarsporrar, fingerborgsblomma, syrener, fruktträd och rosor mm..mm.. jag kan hålla på en evighet! Ett hett tips är iaf. att kolla vid gamla ödetorp eller ödetomter (om man hittar nåt). En gång hittade jag ett torp med hela trädgården FULL av stormhatt UNDERBAR syn!lycka till! /Amanda

  SvaraRadera