fredag 30 december 2011

Året som gått i bilder!

Hej på er alla som kikar in här!

Året går mott sitt slut och jag tänker göra ett fint avslut med året som gått. Mycket har hunnit hända detta år! Idag visar jag er året som gått i bilder!

Kram M

Januari

Vi börjar lägga in golv och regla upp väggar på vår övervåning. Mycket arbete återstod innan vi kunde flytta upp - oändligt mycket ibland! Jag fyndar en del på loppisar, bland annat en söt barnpall och underbara silverbestick ur serien Fransk lilja.
Vackra ranunkler solar sig i januarisolen.
Jag lämnade föräldraledigheten och Thea skolades in på dagis.


Februari

Vi fortsätter byggandet av vår övervåning. Vi spikar in råspont som väggar och tak, kvistlackar allt två gånger och målar allt tre gånger! I hallen bygger jag en hatthylla och vi väljer tapeter till barnens rum. Jag plockar fram Pelargonerna från sin vintervila, bakar semlor och berättar för er att jag ska öppna butik!







Mars

Arbetet fortsätter, Albins rum börjar bli färdigt.
Vi sätter in innerdörrar. Jag packar upp och fotar varor i massor.
Den 11 mars inviger jag butiken!

April

Vi funderar på vilka socklar och lister vi ska ha uppe. Albins rum tapetseras och vi ställer in hans säng. Där turas vi om att sova, trötta efter att ha sovit i en smal, hård bäddsoffa sedan oktober...
Butiken fylls på med vacker keramik och vi firar tre födelsedagar här hemma.


Maj

Albins rum är äntligen inflyttningsbart, helt underbart roligt! Theas rum är på god väg med målning och tapet. Jag besöker en stor stadsdelsloppis i Falun där jag fyndar massor, bland annat ett blått bord. Jag lyckas "smita" från räkningen på bensinstationen. Vi äter våfflor och i trädgården blommor äppelträden ljuvligt!


Juni

Theas rum och vårt rum blir precis lagomt färdiga för inflytt till midsommar. Då har vi arbetad i stort sett nästan varje kväll och helg hela året, puh! Ingen el finns ännu men denna ljusa årstid behövs det inte. Vi slipper i alla fall bäddsoffan! I köket doftar pionerna underbart. Till midsommar har vi kafferep här hemma på gården med sju sorters kakor.


Juli

Vi njuter av sommaren. Arbetet inne får vänta till hösten. Nu bygger vi en större trapp och en torkställning ute istället. Vi får el uppe och alla fina eluttag och lysknappar kommer på plats (Renova). Vi plockar stora härliga hallon på egen täppa.


Augusti

Vi sätter vår fina trappräcke på plats och grind, så nu kan äntligen barnen springa fritt på övervåningen. Jag går på antikloppis och köper en söt liten barnpall. Vi plockar blåbär i skogen de sista dagarna av sommarlovet och bakar blåbärsmuffins med crumble. Jag börjar arbeta som lärare som lärare igen, en omställning efter 5 år hemma med barn.


September

I september får vi besök av tidningen Falu Kuriren. Jag plockar äpplen i trädgården och bakar äppelkaka. Ute höststädas det och pyntas. Jag hittar fina gamla böcker på loppis.


Oktober

Mörkret börjar falla tidigt på dagen och vi har riktigt höst nu. Jag plockar fram fårskinn och ljusluktor och myser om kvällen i schäslongerna på övervåningen. Albin firar fem år och vi ställer till med piratkalas för 17 femåringar! Vi firar att vi bott i huset i tre år och ser tillbaka på allt som hunnits med, det känns bra!


November

I november händer det mycket. Aftonbladet är här och gör reportage, barnens rum är med i nätmagazinet La petite magazine och bloggen är utsedd till en av tio av Hus & Hems favoritbloggar! Julen får komma tidigt till oss i år inför reportaget. Vår trappa är så gott som färdigmålad. Och jag slukar gamla Lantliv för inspiration!


December

December går i en rasande fart! Vi förbereder för julen i from av pynt, bakning, julklappar och julkort. Albin önskar sig en liten adventsgran, barnen får sina adventskalendrar. Vår arbetsplats uppe är så gott som färdig. I varje fönster lyser ljus.



10 kommentarer:

 1. Härliga bilder!
  Man ser verkligen årstidernas växlingar på ett bra sätt när du visar dina collage..

  Nog längtar man lite efter våren när man ser bilderna i mitten.. ;0)

  Gillar verkligen er torkställning. Har ni byggt den själva??

  Kramen Jenny

  SvaraRadera
 2. Har kollat alla fina bilder från ditt år..hoppas att kommande år blir lika bra för dig.
  Kram

  SvaraRadera
 3. Härliga bilder!
  Önskar dig ett Gott Nytt År!
  Kram Suzann

  SvaraRadera
 4. Vilken härlig årskrönika!!

  Önskar er en fin början på det nya året

  SvaraRadera
 5. Vilket jobb ni har lagt ner på ert hus under året, men det blir ju så fint!:)
  Gott Nytt År!
  Kram

  SvaraRadera
 6. Hej!

  Jaa ni har verkligen hunnit med massor med huset och med ett underbart slutresultat. De kommer ni kunna njuta av resten av livet!

  Varm kram och önskan om ett Gott Nytt År från mig!

  Jenni

  SvaraRadera
 7. Vilken fin sammanfattning av året som gått! Lycka till i fortsättningen med hus och familj! Gott nytt år!

  SvaraRadera
 8. Tittar in redan nu och önskar ett gott nytt år! (har hela huset fyllt med gäster så det lär inte bli mycket surfande i morgon kväll=)

  Ett riktigt riktigt Gott Nytt År!

  kram Jenny

  SvaraRadera
 9. Fina vännen,

  Vilken härlig årskrönika du bjuder oss på! Älskar dina bilder från ert magiskt vackra hem!

  GOTT NYTT ÅR!

  Kram Jes ♥

  SvaraRadera
 10. Som ni har slitit- och så fint resultatet har blivit!!! Önskar dig ett riktigt Gott Nytt År! Ser fram emot att kika in här under 2012. Kram Johanna

  SvaraRadera