måndag 19 december 2011

Pepparkakshus

Hej på er!

I år gjorde jag egen pepparkaksdeg, bakade ett eget pepparkakshus som vi sedan dekorerade igår! Nu doftar det jul i hela hallen! Mysigt! Nästa år ska jag nog försöka mig på att göra vårt eget hus! Det var riktigt roligt att pyssla med detta, trots att det blev en anings snett och vint!






Mina bästa tips för husbygget:

  1. Kavla ut degen direkt på bakplåtspappret och skär sedan ut bitarna.
  2. Låt degen vara rätt så tjock men jämn!
  3. Dekorera huset med kristyr INNAN du sätter ihop delarna så slipper det rinna.
  4. Och sist, ha inte för höga krav på dig själv ;-)
Receptet på degen hittade jag här och ritningarna hittade jag här!

Kram M

(Ni missar väl inte Jul med Ernst ikväll kl 20.00 på TV4?)

7 kommentarer:

  1. Läckert! Kan tänka mig att det doftar gott i hallen! Kul pyssel för alla åldrar.

    C

    SvaraRadera
  2. Hej på dig!

    Jag kanske borde också ha gett mig in på det att göra pepparkakshuset.
    Min dek har jag ju redan bakat ut men man kanske kan köpa det....;)

    Vilka härliga bilder och huset är ju jätte fint !:)

    Ha en fin måndag ! Kramar Sirpa

    jag väntar ivrigt på Tomten;)

    SvaraRadera
  3. Oj vilket fint hus. Sådär ser aldrig mina pepparkakshus ut kan jag lova (eftersom de är skeva och så) =D

    Trevlig vecka!

    SvaraRadera
  4. Sött hus! Och håller helt med om tipsen kan tillägga att ibland kantskär jag vissa kanter efter gräddning.
    Tycker att det svåraste momentet är att montera, men i år gick även det bra. Övning ger färdighet heter det ju, och efter fem års byggande fick jag till det :)
    Huvudsaken är att det är roligt och sprider juldoft.

    SvaraRadera
  5. Thank you for the tips! I am a rookie at this ginger biscuit house building and having seen your pretty house and comparing it to the one I made with my three year old I see I have a lot to learn!! But the main thing is it's lots of fun :)

    SvaraRadera
  6. Så fint huset blev!! Och vilka söta pappersgranar!

    Jul med Ernst var riktigt bra & inspirerande.. på honom blir man aldrig besviken ;) Mycket röda äpplen, det gillas :)

    Kram

    SvaraRadera