torsdag 26 januari 2012

Receptet + måtten!

Godkväll på er :-)

Kikar in en sväng innan Antikrundan! Jag tycker det är rätt spännande att se!

För er som undrat över måtten på skafferiet så kommer de här! Vi har anpassat efter köket såklart men även efter dörren som vi hade innan. Vi ville ha grundare hyllor för att lätt komma åt, därför går de som i en hästsko inuti skafferiet. Bredden är 120 cm, djupet 60 cm, hyllorna 20 cm och höjden 2,40 m. Jag hade gärna önskat tätare med hyllor, men han dessvärre inte med snickarna vid bygget!



Här kommer receptet på bullar från konditori Vetekatten. Som någon skrev så kan det hända att boken fortfarande går att få tag på hos konditoriet!

Raskdeg:

50 g jäst
250 g mjölk
50 g strösocker
350 g vetemjöl special

Bortgörning:

250 g mjölk
150 g strösocker
200 g smör, skuret i bitar
10 g salt
750 g vetemjöl special
1 ägg

Lös upp jästen i mjölken med en visp. Tillsätt sockret och mjölet och arbeta fram en elastisk deg,
5 minuter i matberedaren eller 10 minuter för hand.
Täck över raskdegen och låt jäsa till dubbel storlek på varm plats i ca 30 minuter.
Tillsätt ingredienserna till bortgörningen och arbeta degen elastisk, ca 15 minuter för hand eller 10 minuter i matberedare.
Täck degen med plastfolie och låt vila i 30 minuter.

Jag fyllde sedan mina bullar med en blandning av smör, ca 200 g och florsocker efter smak. Dela degen i två delar och kavla ut. Bred ut fyllningen och vik i hop i ett tre-slag. Skär längder som du snurrar och fäster undertill. Pensla med ägg och strö på pärlsocker. Låt jäsa 45 minuter och grädda sedan i 200 grader ca 10 minuter.

Fyllningen och formen kan man såklart variera, men grunddegen är riktigt bra! En hushållsvåg är nog väl värd sina slantar om man gillar att baka! Lycka till!

Kram Miriam

9 kommentarer:

  1. Go kvällen!

    Åh vilket fräckt skafferi, verkligen jätte fint!
    Hoppas bullarna blev goda, kul med lite annorlunda recept böcker!:)

    Kramiz Johanna på Tallbacka

    SvaraRadera
  2. Hej!

    Åhh, vad gott det ser ut, du!

    Ha nu en mysig fredagkväll!

    Kram
    Fröken Vit.

    SvaraRadera
  3. Oj! ser urläckra ut och säkert farligt goda! du visar alltid så mysiga saker duktig du är...

    Ha en mysig helg !
    kram wivi

    SvaraRadera
  4. Åh, bullar är min favorit så jag måste absolut testa receeptet, tack för att du delar med dig! Kram Jennifer

    SvaraRadera
  5. Tusen tack för måtten. Bullarna ser riktigt goda ut! Trevlig helg!
    Kram Anna

    SvaraRadera
  6. Mmm - kanske skulle man ta och baka bullar istället för pizza på jästen som väntar i kylen :P

    Jag älskar namnet på din blogg - den faller mig i smaken så bra och jag älskar att titta runt på dina sidor & bilder!!

    Massor av inspiration - det är bra det!

    SvaraRadera
  7. Tack för det fina receptet, måste absolut baka dessa.

    /L

    SvaraRadera