tisdag 22 maj 2012

Hönsgård & plank

Hej!

Vilka härliga dagar vi har haft! Man är mer än gärna utomhus och pysslar med några projekt. Medan jag fortsätter med projekt köksland så arbetar Robert med en blivande hönsgård och ett plank/insynsskydd. Det är så roligt när man ser hur saker växer fram och hur bra det faktiskt kan bli!

Hönsgården ligger i anknytning till uthuset, och passande nog finns där redan en lucka i väggen, jag tror att min farfar har berättat att det tidigare fanns en gris på gården. Men nu blir det höns istället. Jag ska berätta mer om den ras vi valt senare.


 Blivande hönsgårdFramför köksfönstret har vi flyttat bort vinbärsbusken och kommer fortsätta med staket och sedan insynsskydd. Insynsskyddet kommer att se ut som staket fast högre. Jag tror det kan bli vackert med någon slingrande ros klättrande!Kram M

8 kommentarer:

 1. Så mysigt med höns! Vi har också haft höns men blev tyvärr tvingade att avliva alla i oktober pga av att de blev sjuka. Men gudskelov hämtar vi nya strax :) Höns är mer än bara höns liksom ;))

  Kram Ann-Louise

  SvaraRadera
 2. Åh så mysigt med höns! Det vill jag också ha någon gång i framtiden.

  SvaraRadera
 3. what good shots :)

  SvaraRadera
 4. Kommer att bli finfint det där! Mysigt med egna höns. Jag kan inte ha några där vi bor, och med tanke på att jag har lite dåliga upplevelser med en tupp så kanske det inte skulle bli några heller.
  Lycka till!
  Kram Annica

  SvaraRadera
 5. Överkalixtösen23 maj 2012 14:08

  Oj, vad roligt med höns! Fantastiskt sociala och trevliga djur. Lättskötta och nyfikna. Barnan kommer älska dem! Vill passa på och dela med mig av mina mindre trevliga erfarenheter när det gäller hönshållning. Staketet i hönsburen bör grävas ner en bit ner i backen, om det är möjligt. Alternativt att ni slår ner en plåt i nedre kant.Anledningen till detta är att räven gärna gräver sig in i hönsgården om den inte kan hoppa/klättra över.... Sedan är det extremt viktigt att även näta taket på hönsgården. Ett tunt bärnät eller liknande räcker inte för rovfåglar och rävar, utan ett ordentligt hänsnät som klarar lite tyngd. Har genom åren blivit utsatt av räv och sparvhök och det är inte roligt. De höns som klarar sig blir också väldigt uppskrämda av dessa oinbjudna gäster, så...förebygg om ni har möjlighet! Lycka till!!!

  SvaraRadera
 6. Ååå, vad kul med höns. Har funderat på det länge och ska med spänning följa fixandet med er hönsgård.

  Kram Ellinor

  SvaraRadera
 7. Visst är det härligt när man kan vara ute och greja! Fint ni har!!
  Kram Anna

  SvaraRadera
 8. Det ser jättefint ut! Jag gillar ert röda staket också. Lycka till med allt fixande!

  SvaraRadera