måndag 14 september 2009

Helt opiffat...


...är detta inlägg! Usch vad jag hatar när det är rörigt hemma. Just nu är vårt vardagsrumsgolv fyllt med böcker, sladdar och åter sladdar, viktiga papper och annat man behöver ha men inte vill ha framme. Vi har fått ta över ett underbart skåp från min mamma! Det är gammalt, gediget och helt underbart! Det har stått på en järnvägsstation en gång i tiden. Frågan är bara ska det målas eller inte? Och hur i sådant fall? Det är nästan lite chockartat med ett sådant färgstarkt skåp i vårt vita hem! Men det kanske bryter av fint? Hjälp mig med råd, snälla!

Sedan vill jag skicka en stor kram till Julia idag, det är hennes födelsedag! Hoppas verkligen det löser sig med det stulna fotot, du vet att du har rätt tjejen!

Kram M

43 kommentarer:

  1. Vilket härligt skåp ni fått tag i! Är fint både som det är men jag hade nog målat det vitt eller nån ljus grå nyans, speciellt som ni har vitt överallt blir det nog lite "chockartat" som det är..=)

    SvaraRadera
  2. Vilket fint skåp ni fått tag på!

    Jag tycker det är fint som det är. Jag skulle nog låta det vara och skulle du varje gång när du ser det tänka "näe det skulle varit snyggare i vitt" så är det ju enkelt att måla det.

    Kram
    Malin

    SvaraRadera
  3. Måla det vitt och kanske någon annan snygg färg inuti! :)

    SvaraRadera
  4. Hei :-) Va fint et skap!! :-)
    Det må du ikke male ?!

    Ha en fin kveld!
    Klem Jorid

    SvaraRadera
  5. åå vilket fint skåp!!! ett liknande håller jag utkik efter på blocket för att ha som linneskåp! Jag tycker inte du ska måla det! det är vackers som det är och bryter fint mot det vita.

    SvaraRadera
  6. Hej hej! Ett otroligt fint skåp ni har fått. Jag tycker absolut inte att du ska måla det vitt. :-) Det är fint som det är, och det kan faktiskt bli för mycket av det (vita) goda också. ;-) Men vill du "tona ner" det lite tycker jag du ska prova att vitvaxa det lite. Då får det lite utav en "kritad" look. Lite dämpat liksom. Hoppas du fattar ha ha! Lycka till med skåpet hursomhelst... :-) /Elin

    SvaraRadera
  7. Verkligen vackert skåp ni har fått!
    svårt bara att veta hur ni ska göra med det.... Jag tycker nog att du ska avvakta med att måla det eftersom du känner dig osäker. Ha det som det är ett tag och känn efter. Vill ni måla det sen så är det bara att göra det då ju :)
    Kram!

    SvaraRadera
  8. Vilket underbart skåp!! Har också ett liknande som jag inte målat eftersom jag tvekar, och min åsikt är att inte förhasta sig och måla, utan vänta en stund och se om man trivs med det.

    SvaraRadera
  9. Hallå där, vilket fantastiskt skåp...jag tycker absolut att du ska måla det...kanske inte vitt men någon annan pastellig nyans. Kolla hos mig, jag har målat ett gammalt skåp ljusblått och så nöjd med slutresultatet! man kan ju alltid ta fram träfärgen om man skulle ångra. men jag tycker att det skulle smälta bättre i din inredning om du målar det.
    Ha en bra vecka,
    Kram Lotta

    SvaraRadera
  10. Jättefint! Måla inte, skulle tappa sitt "liv" hellre "krita" det som föregående föreslog!

    Kram Anki

    SvaraRadera
  11. Tror jag skulle måla det, trots att det är fint som det är också.

    Kanske bara lasera vitt. Eller kanske måla det i en vit grundfärg med ett lager vacker gråblå färg, (duckegg) och slipa ner den övre färgen så det ser nött ut?

    Susanne

    SvaraRadera
  12. Hejhallå

    Oj, vad fint! Svårt med färgval... jättefint som det är, även fint lite vitare. Delar gärna med mig av fler bra tips :)

    kram

    SvaraRadera
  13. Det var ett nydelig skap!! Jeg tror nok jeg ville malt det hvitt:)

    SvaraRadera
  14. Jag skulle noh måla det vitt..men det känner du bäst. Du är ett proffs på inredning. Så kul att du visar en sådan bild och kanske en bild när det sedan är klart. Ditt hem är underbart.
    Kram Lotta

    SvaraRadera
  15. Jag röstar på att måla de!
    Eller som någon annan skrev.."tona ner färgen på de lite"...

    Ha en fin kväll!

    SvaraRadera
  16. Jag skulle nog ha målat det, vitt eller grått(som om vi har något annat här hemma:)). Men som någon annan skrev kanske lite ljust grått, ja eller lasera vitt eller grått. Spännande att höra fortsättningen./sanna
    JO! Jag glömde säga -Vad fint det är! :)

    SvaraRadera
  17. Jättefint skåp och jag hade nog också målat det.....
    Ha en fin dag!
    kramis/LenaS

    SvaraRadera
  18. Hade målat det. Någonsatns mellan vitt och beige/grå.
    lycka till för det var fint.
    kram sara

    SvaraRadera
  19. Jag skulle behålla det som det är. Tror det blir fin kontrast mot allt det vita. Om du stör dig på färgen om 6 månader kan du ju måla det vitt.

    SvaraRadera
  20. Lämna det som det är tror du ångrar dig annars, fint är det i alla fall:-)

    SvaraRadera
  21. Jag tycker det är vackert som det är när det bryter lite mot det vita. Gör allt det vita lite extra vitt också :) Alternativet tycker jag är att luta det lite, lite grann.

    Kram!

    SvaraRadera
  22. Vilket underbart skåp!!! De där är inte lätta att få tag i! Jag skulle ha målat det vitt. jag har själv bara vitt hemma och jag vet hur det bryter av rejält med träfärg. Svart är oxå snyggt, men jag är så feg så det skulle nog blivit vitt här och till allt ditt vita så skulle det blir SUPERFINT, men det är det ju i och för sig redan. Du har otroligt bra smak så vad du än gör så kommer det att bli FINT!!!

    Kram L-L

    SvaraRadera
  23. Åå vilket vackert skåp! Vad snäll mamma du har som delade med sej av ett sånt guldkorn :) Jag tycker att du ska luta av det, så det blir en liten brytning i allt det vita :) Kram Anna

    SvaraRadera
  24. Vilket underbart skåp! Jag tycker det är superfint precis som det är.. det bryter av jättefint!
    Kram /Anna

    SvaraRadera
  25. Vilket snyggt skåp du har fått. Jag skulle inte ha för bråttom att måla det, men om det inte alls passar in med ert övriga hem så skulle jag vitlasera det.

    SvaraRadera
  26. De där problemen man får när man tar över något fint...måla eller inte... Spontant när jag ser det så tycker jag måla, men kanske bäst att avvakta eftersom det är svårt att göra det ogjort!

    Ska bli intressant att se vad det blir!

    Kram Mariette

    SvaraRadera
  27. HEJ!
    Läser ofta, kommenterar sällan. Men du har en så fin blogg. Länkar gärna. Snyggt skåp, oj vad tips du fått. Här kommer ett till: Äggoljetempera ger en helmatt yta som ser lite ut som gammaldags limfärg. Mörggrått kanske? Hur du än gör, blir det bra. Fint uthus ni har! MVH Värmländska Mitt Egnahem

    SvaraRadera
  28. Det vackra skåpet bryter av fint i ert hem! Det är helt bedårande vackert. Jag älskar saker med en historia bakom!

    Trevlig kväll!

    SvaraRadera
  29. Jag brukar kolla din blogg men har nog aldrig lämnat någon kommentar här. Ditt hem är jättefint. Jag tycker att du ska måla skåpet.

    Hälsningar
    Charlotte i Borlänge

    SvaraRadera
  30. Jag tycker du ska måla det brunt. Ganska mörkt brunt. Det bryter fint mot allt vitt. Vita och bruna möbler är jättefint ihop. Då får man liksom en bas mot allt vitt som "flyter". Och brunt ser ju också gammaldags ut.

    SvaraRadera
  31. Jättefint skåp!!
    Svårt val... måla eller ej...?
    Kanske lasera för att låta träet lysa igenom lite?
    Ha det så bra! /Sari

    SvaraRadera
  32. Vilket vackert skåp. Nästan synd att dölja det vackra träet under ett lager färg. Kanske en vitlasyr?

    SvaraRadera
  33. Snyggt skåp, jag tycker att du ska avvakta lite och "känna in" hur det känns.

    Sen tror jag att du kommer att vilja måla det, vitt eller ljust grått är snyggt. Men fundera lite mer över det först. Jag brukar göra så och till slut känner jag exakt hur jag ska göra. Det kan ta någon dag, men det kan ta veckor också, iaf för mig.

    SvaraRadera
  34. I vårt senaste bostadsbrev kan du läsa om just äggoljetempera som jag såg att du hade fått kommentarer om. Det hade kanske kunnat passa?

    http://tinyurl.com/looa4s


    /Maria
    SkandiaMäklarna

    SvaraRadera
  35. Varför inte "Pippigrönt"!?
    Kolla det fina skåpet på bilden hos Biskopsgården (biskopsgarden.com)

    Kramis:
    Annette

    SvaraRadera
  36. Hej Mimmi!

    Jättehärligt skåp, såg dina andra på blocket! Tycker nog inte du ska måla, jag gillar skarpt att jag tog in ett mörkt skåp här hemma!

    Stor kram madde!

    SvaraRadera
  37. Super fint skåp! jag hade nog målat de, fick ett bra tips om att mna tar en tjock fasad pensel och doppar toppen lite lätt i snickerifärgen och drar hårt så de de gamalt ut i målningen! ANtik vitt hade hon!


    kram Jennifers drömmar

    SvaraRadera
  38. Vad svårt! Det är fint som det är, samtidigt som det säkert skulle vara fint som vitt. Du kanske bara kan vitlasera det?

    Kram
    Beatrice

    SvaraRadera
  39. Hej,

    Hittade ingen mail till dig, men vill gärna att du kontaktar mig ang. ev. samarbete.

    Mvh
    Åsa, O-Råsa
    info@o-rasa.se
    www.o-rasa.se

    SvaraRadera
  40. Tror du hade gillat min tävling jag har nu!

    http://linasvilladesign.blogg.se/2009/september/tavling-gristavla.html#comment

    Skåpet ska vara vitt!

    / Lina

    SvaraRadera
  41. jättefint skåp som säkert skulle bli minst lika fint i vitt. Men det är lite synd nästan... Särskilt som det faktiskt är en gammal möbel med historia...

    SvaraRadera
  42. Härligt skåp! Jag skulle låta det vara som det är, tror det kan bli en snygg kontrast till det övriga vita!

    SvaraRadera
  43. Svart ,pårlgrått eller någon av alckros nya pasteller lagerblad, silver... Absolut inte vitt, Snyggt med tapet på insidan.

    SvaraRadera