onsdag 25 november 2009

Röd jul och baktips!



Ett litet tips till alla baksugna! Jag har köpt färdiga bakmixer från Kungsörnen i år med Lussebullar och Saffranskaka. Ett paket kostade 27 kr, det kan jämföras med ett paket saffran som i år kostar runt 40 kr! Det är i alla fall värt ett försök!

Nu är det nog med rött i vårt hus! Det röda är koncentrerat till köket i form av en ljuvlig matta som ni sett tidigare, rutiga kökshandukar (både nya och ärvda), juliga kuddar och en lånad gammal plåtburk! Burken kommer från min mamma. Min mormor arbetade på karamellfabriken när min mamma var liten. Jag kan tänka mig att mamma fått chansen att mumsa i sig både polkagrisar och annat gott i sina dagar :)

Kram M

16 kommentarer:

  1. Hej!
    Jag gjorde saffranskakan förra veckan och den var kanongod!!!!
    Ha en mysig dag!

    Åsa i Jönköping

    SvaraRadera
  2. Kan du inte berätta sen hur bakningen gick?

    Ha en fin dag!

    SvaraRadera
  3. Vilket bra tips, tusen tack för det! Ja saffran är dyrt, lite för dyrt!! Skall prova på lussekatterna, eftersom jag aldrig lyckas med egen deg!!!!!
    Hoppas detta går bättre!!!

    SvaraRadera
  4. Inspirerande bilder! Svårt att låta bli att julbaka när man ser dem.

    Vad heter det fina typsnittet du har i rubriken "Jordgubbar med mjölk" på din blogg?

    SvaraRadera
  5. Du har ett sånt bedårande hem. Jag blir så lycklig och inspirerad varje gång jag kikar in här. Och det gör jag OFTA trots att jag inte alltid skriver nåt.

    Vad fiffigt med färdig saffransmix. Bra mycket billigare än saffran ja. Helt otroligt vad dyrt det är nu. Du får berätta sen hur de blev! Kram Josefin

    SvaraRadera
  6. oooh, nu blev jag allt lite besviken...hade verkligen föreställt mig dig bakandes "från scratch". Det hör lixom lite ihop med ditt fina hem där allt känns så genuint och genomtänkt...men nu är jag kanske lite väl fördomsfull! ;-) Jag själv är bakfreak och totalt allergisk mot bakmixer och är dessutom relativt övertygad om att det inte är många mikrogram riktigt saffran i bakmixen, men alla gillar ju inte det så det blir säkert gott ändå-

    TACK annars för en inspirerande och vacker blogg!

    SvaraRadera
  7. Oj, jag har hört att saffran är dyrt i år min inte att det är så dyrt, men ett paket eller två unnar jag mig nog:)

    Så fint med de röda detaljerna tillsammans med allt det vita, och vilken underbar burk!

    Hoppas du har en fin dag! Kram!

    SvaraRadera
  8. Saffranskakan åt jag i fredags och den var jätte god!
    Fick lite panik när jag hörde priset på saffran, jag älskar ju saffransbiscotti!:) Får nog unna mig några påsar i alla fall.
    Kram

    SvaraRadera
  9. Ser jättefint ut! :)
    Färdiga bakmixer kan ge riktigt goda bakverk faktiskt! Hur blev dina bullar och kaka? Det är ju rena lyxen med saffran när priset gått upp så...

    SvaraRadera
  10. Den där kakmixen står och väntar på bänken, tänkte som du ang. saffran och den ser ju jättegod ut dessutom.
    Jag har gjort pepparkakan och morotskakan innan. Tycker det är perfekt att ha hemma om det kommer oväntat besök. Det ena behöver inte utesluta det andra, baka från scratch kan man göra när man har tid med det! Gissar att du har några pållar att leverera...
    Kram Jea

    SvaraRadera
  11. gillade verkligen de rutiga kuddarna, mi smak.
    Är saffran så dyr i år, hjälp.
    kram sara

    SvaraRadera
  12. Jättebra tips! Det ska jag allt testa imorgon.Ha en bra dag/ Sari

    SvaraRadera
  13. Tack för tipset!! du ser ut att ha fått riktig julstämning hemma!

    SvaraRadera
  14. Hej

    jättebra tips för stressade småbarnföräldrar i juletid =)
    (speciellt när båda ens barn även fyller år i december !!)

    Julkänslan kommer ju verkligen fram i köket med dem röda accenterna.

    /Jenny

    SvaraRadera
  15. Hej!
    Jag undrar vart du köpt lussebullspaketet nånstans??? letat men ej funnit.
    tacksam för svar, svara gärna på min blogg.

    SvaraRadera
  16. Hmmm:
    "Vetemjöl, socker, veg. fett, heläggspulver, skummjölkspulver, stärkelse (vete, majs), bakpulver (E 500, E 341, E 450), förtjockningsmedel (E 471), salt, saffran (0.05%)."

    Nja... Liiite för många E:n för mig.

    SvaraRadera