onsdag 27 januari 2010

KorgigtHej!

Vilket väder vi har! Blåsigt, mörk och trist. Är det lika hos er? På bilden jag tagit ser det verkligen mörkt och dystert ut ute. Gamla spånkorgar är användbara och oftast billiga på loppisar. Denna fyndade jag för några helger sedan, den har fått ett utspätt lager färg på sig, eventuellt får den ett till. Nu rymmer den Albins pysselsaker som målarböcker, lera och färg. I burken finns alla kritor och pennor. Enkelt att ha allt samlat och bara lyfta fram!

Vi sliter vårt hår just nu över våra utbyggnadsritningar. Det blev på tok för dyrt att bygga så som vi tänkt oss, tyvärr får nog den varmbonade glasverandan stryka på foten *snyft*. Den får ersättas av en kallveranda längre fram istället, för en glasveranda bara måste vi ha!!!

Kram M

20 kommentarer:

 1. Visst är det jobbigt när drömmar och verkligheten inte riktigt når varann, men som Du skriver får man göra det bästa av det hela, kanske mötas på halva vägen. Det enda viktiga är ju, egentligen, att man får vara frisk och ha möjlighet att vara tillsammans med de som betyder något för en, vare sig det är i drömmarnas varmbonade glasveranda eller, som i Ert fall, i ett fantastiskt fint hem med vackra omgivningar.

  Lycka till med fortsatt planering, ritningar och så småning om byggnationen! :)

  Snöig hälsning från Karin

  SvaraRadera
 2. Jaa det är så fint med såna korgar, så enkelt att bara tjoffa på ett lager färg, blir så snyggt och användbart!! Åh så synd med glasverandan, förstår att du gärna vill ha en sån... Men kallveranda blir bra det med. Ha det gott!! Kram, Anette

  SvaraRadera
 3. Bra idé med en pysselkorg! Här hemma ligger Noahs pysselgrejer huller om buller och lite här och där.

  Synd om glasverandan. Lycka till med byggandet! En kallveranda är inte så dumt det heller=) Skulle jag gärna vilja ha! Längtar efter vår nya altan som ska byggas i vår!

  Sköt om dig! Kram

  SvaraRadera
 4. Åh vilken fin korg! Trist att det inte blir riktigt som du tänkt med utbygget men ibland måste man prioritera lite....
  Ha en jättefin dag!
  Kramis/LenaS

  SvaraRadera
 5. Din blogg är UNDERBAR på alla sätt och vis! /Lillsnörpa

  SvaraRadera
 6. Vad skoj att ni oxå ska bygga en veranda. Vi är på planeringsstadiet men det lutar nog åt en kallveranda här också. Blir sjuuuukt dyrt med en varmbonad...
  Kram/ Anna

  SvaraRadera
 7. Det är toppen med korgar som förvaring! Trist det är när drömmar och ekonomi inte överenstämmer...men ni ska säkert bo där länge så ni hinner med en varmbonad glasveranda vartefter. Ha det gott i snöyran, här har det kommit 1½ dm på bara några timmar!

  SvaraRadera
 8. Hallojsan!
  Ja så är det, men jag förstår det för min glasveranda är husets pärla. Vi är så glada att vi har den. Mysig korg du hittade. Så fina bilder.
  Ha så gott Kram Anna

  SvaraRadera
 9. Fin korg, har också fyndat en sån för länge sen fast i mammas och pappas garage :-D

  Vad synd med den varmbonade verandan men det kommer bli jättefint med en kall också, ska bli spännande att följa!

  kram Mia

  SvaraRadera
 10. Hmm.. visst är det tråkigt att man inte har hur mycket pengar som helst ibland! Men det blir säkert bra ändå!
  Kram /Anna

  SvaraRadera
 11. Tråkigt när man inte har råd att förverkliga sin drömmar. Här ska vi renovera vårt kök i vår och jag har redan lite panik för hur vi ska har råd. Vill ju göra det som jag vill!:)
  Kram

  SvaraRadera
 12. Ja förvaring kan man aldrig få för mycket av =)

  SvaraRadera
 13. Jättevackra bilder!! Bra idé med en korg till pysslet. Bara det att vårt pyssel svämmar ut i såna mängder nu! :)
  Å, vad trist med verandan! Det är jobbigt att släppa en tanke som slagit rot i huvudet. Det är så dyrt att bygga!
  Lycka till!
  Kram Anna

  SvaraRadera
 14. Trist att ni inte kan göra riktigt som ni vill men ibland när man verkligen längtar efter något så blir det bättre när man får längta lite...

  SvaraRadera
 15. Du har så otroligt fint hem. Korgen är jätte fin, dom pryder sig så bra överallt. Jag känner igen mig i det du skriver. -ja, allt kostar men jag tror du är lika envis som alla som älskar att inreda så jag tror ni fixar det senare. Vårat intresse är så starkt. Det är fantastiskt vackert ute. Kram

  SvaraRadera
 16. Det är faktiskt väldigt praktiskt med korgar, bara att plocka i korgen och sätta undan, och plocka fram när det behövs igen. Allting på ett och samma ställe.
  Vad synd att det inte blev som ni tänkt er med utbyggnaden! Tyvärr är det oftast så att det blir mycket dyrare än man tänkt sig, allt kostar mer än man tror. Men det blir säkert jättebra ändå, och det går ju alltid att bygga ut ytterligare en gång längre fram om man får råd!
  Ha en fin fortsättning på veckan!

  SvaraRadera
 17. Rolig läsning som vanligt. Korgen var fin och praktisk!

  SvaraRadera
 18. Åh, precis en sån där korg hittade jag på svärmors lada! De visste inte att de hade den ens och precis när jag letat fram den och tänkt fråga lite försiktigt om den kanske kunde avvaras så skulle den såklart användas... :/ Typiskt :)

  Men fina är de...

  SvaraRadera
 19. Hej Miriam.

  Jag försår att du velat ha den där verandan.... Men en kallveranda är ju bättre än ingen veranda.

  Du förresten, har du sett att Panduro har kommit ut med en bröllopsbok som Marie Eriksson har fotat. Jag har bläddrat i den(eftersom vi oxå är lite giftassugna, dock inte den här sommaren) och den är så vacker med så mycket inspiration. Klicka hem den du.

  Kram på dig
  Marit

  SvaraRadera
 20. Hej igen,

  Nu läste jag precis att ni sitter med era utbyggnads ritningar. Jag vet hur det känns... Vi fick också välja bort en inglasad veranda, delvis pga av kostnaden.

  Men vi valde istället att bygga en veranda av typen "amerikansk veranda" och DET har vi inte ångrat en sekund... Den passar så fint med vårat (numera) renoverade och tillbyggda sekelskiftes hus.

  Det kanske kan vara en kompromiss för er också?!

  Mer om våran veranda kan du tex läsa i inlägget "Frågor med svar" http://smalltownstyle.blogg.se/2010/january/svar.html. Se fråga 6.

  Jag är SÅ nyfiken på att se en ritning, jag hoppas du publicerar en när ni känner er redo :-)

  Lycka till med era planer!

  /Sara Small Town

  SvaraRadera