måndag 22 mars 2010

Bricka


Före - röd

Hej!

Minns ni att jag nämnde ett fem-kronors fynd som jag gjort tidigare? Nu är det äntligen färdigmålat! En gammal röd bricka som jag köpte på loppis har fått ny vit färg. Jag målade med pensel men rekommenderar verkligen att spraya istället, det tog lång tid, många lager och var svårt att få fint. Men nu är den vit och fin och jag längtar efter att få servera sommarens fika på den! De vita kannorna kommer från ett nedlagt konditori.

Nu i dagarna har jag fullt upp med att fota och fixa (läs städa & plocka) här hemma. Vårt hem ska vara med i en bok som heter Lev Vackert och som kommer i butik till hösten. Det blir spännande! Tjejerna bakom boken heter Ingela Broling & Petra Eriksson.

Hoppas ni får en fin måndag, ikväll väntar ett nytt avsnitt av Saltön på SVT, det gillar jag skarpt! Kan verkligen rekommendera de böckerna, speciellt på CD-bok med Viveca Lärns härliga stämma!

Kram M

16 kommentarer:

  1. Vilka ljuvliga kannor! Brickan var också söt! Här har du ett annat STORT Saltö och Viveca Lährn fan! Har älskat hennes sätt att skriva ända sedan jag var liten och läste böcker som Dadlar och dromedarer och Roberta Karlsson och kungen:)

    Kram

    SvaraRadera
  2. Vad fin brickan blev i vitt!!

    Vad kul att ert vackra hem ska vara med i Ingelas och Petras bok:)

    Ha en trevlig vecka!

    kram Jenny

    SvaraRadera
  3. Det var sannerligen ett fynd! Så fin den blev efter några lager färg. Jag får nog ta och ge mig ut på jakt efter en loppisbricka. Bra att kunna måla om för då behöver man ju inte bry sig om vilken skick brickan är i. Passar bra nu när man snart kan bära med sig fikat ut i solen :)

    SvaraRadera
  4. Ja det blev ju jättefint!! Hihi en livmoder är kanske inte vad man sätter i köket kanske ;-D. Jag antar att du också fotar för fullt till boken just nu... Jättekul att ses på söndag!! Kram, Anette

    SvaraRadera
  5. Älskade dina vita kannor, föll mig verkligen i smaken... Och Saltön... Håller med dig hon är ljuvlig, och det blir ju inte mindre bra när det utspelar sig hemma... Jag älskar havet och den delen av Sverige!
    Kram på dig!
    Marielle

    SvaraRadera
  6. Oj vad spännande att ert vackra hem ska vara med i boken "Lev Vackert". Stort grattis! Vad fin brickan blev. /Sofia

    SvaraRadera
  7. Kult, jeg har en lignende selv. Den var gullfarget før, og ble sprayet hvit! Gøy med litt billige funn som man kan forandre til noe man liker:)

    SvaraRadera
  8. ..grille, det hørtes jo knallgodt ut!! Her er det så mye snø enda, at grilling blir det nok ikke HER på en stund...

    Så gøy med litt hjelp i butikken:)

    SvaraRadera
  9. Vad roligt att ert hem ska vara med i en bok! Visst är det smidigt att spraya istället för att måla med pensel.

    SvaraRadera
  10. Den ble utrolig flott i hvit :)

    SvaraRadera
  11. Åh vad fin brickan blev och så kul att ni ska få ha med ert hem i Petra och Ingelas nya bok!
    Ha en finfin kväll!
    Kramis/LenaS

    SvaraRadera
  12. Brickan blev jätte snygg! Synd penseldragen något??

    SvaraRadera
  13. Åh en sån bricka hade min mormor när jag var barn... Har fått många bullar o saft serverat på en liknande. Jätte fint du har det förresten : )
    Kram Mia

    SvaraRadera
  14. Hej!!!
    Vad glad jag blev av din kommentar =)
    Jo volangen var ett riktigt pillergöra. Först sydde jag volangen sen veckade jag i den mellan tyget för hand och sydde.
    Brickan blev verkligen jättefin!!!!
    Kram Fia

    SvaraRadera
  15. Ja, nu fotas det för fullt här med = )!

    Kram L-L

    SvaraRadera
  16. En sån bricka har ju jag med och den står långt in i skåpet eftersom den är röd. Använder den aldrig. Spraya den vit alltså. Det har jag inte ens tänkt på.

    SvaraRadera