lördag 10 april 2010

Lekstugeplaner

För att vi inte ska ha för lite att göra på kvällarna *ironisk* så planerar vi även ett lekstugebygge till barnen. Tanken är att lekstugan ska bli en liten avbild av vårt hus, dvs med liggande/stående faluröd panel, snickarglädje, en liten brokvist och fönster med samma spröjsning. Vi kommer att bygga samma modell som min vän Lena har, den lekstugan är så söt så man svimmar nästan när man ser den. Klicka här! Jag har för övrigt köpt en söt liten barnsoffa av Lena, den ska få stå i lekstugan tror jag. Just nu står den i uthuset med mina andra projekt.

Jag hittade två så fina bilder av Elsa Beskow på loppis och dessa kommer att få utgöra inspirationsgrunden till inredningen. Jag gillar verkligen 1950 talet stilmässigt.


Ni kanske även minns sommaren 2007 när jag och min syster inredde deras lekstuga? Om inte klicka här! Det var verkligen ett nöje! Jag skulle bli så lycklig om jag hade samma tur som henne som hittade den lilla söta spisen på loppis!

Kram M

10 kommentarer:

 1. Jag är också dökär i Lenas lekstuga.

  Undrar om jag såg den där soffan hemma hos henne förra sommaren. Stod den i lekstugan?

  Det kommer att bli hur fint som helst.

  Kram kram
  Marit

  SvaraRadera
 2. vi ska också fixa våran lilla lekstuga i sommar! Tyvärr så är det väldigt liten, så jag kommer att få trolla lite för att få plats med allt jag vill i den :)

  SvaraRadera
 3. Åh jag måste få tipsa om en sak som jag sett och ska göra med vår lekstuga!!! (när den byggs om 100 år...)

  Palla upp lekstugan med vad som helst för stenar en bit in under stugan (dom jag såg hade vanliga betongplattor i hög) och lägg/stapla vanliga mellanstora stenar två rader högt runt sen som blir själva "grunden". Det ser ut som en superfin och härlig sån kallmur då, fast man inte behöver bygga den på "riktigt" med bärigheter och sånt lurigt utan huset står ju på vanliga plintar innanför liksom.
  Hoppas du förstår =) Tror inte det är så svårt med såg riktigt gammlat och mysigt ut!

  SvaraRadera
 4. Hej

  Mina killar ville inte ha någon lekstuga så här får man inte inreda nån.
  Vilka snygga bilder.
  Ha en fortsatt trevlig helg.
  Kram

  SvaraRadera
 5. Åh vilka fina lekstugan,så kul att få inreda en lekarstuga!
  Ha en finfin söndag!
  Kramis/LenaS

  SvaraRadera
 6. Åå det är ju så kul att pyssla i lekstuga! Jag började göra om Malte utvändigt förra året men han inte klart!

  Eran kommer bli en dröm!

  Kram madde

  SvaraRadera
 7. Det skal bli spennende å følge mde på lekestue-prosjektet deres!! Jeg er nemlig helt sikker på at det kommer til å bli superfint!!

  SvaraRadera
 8. Minns fortfarande vad härligt det var när jag var 7 år, flyttade till landet och där fanns en lekstuga.....nu pratar vi om minst 40 år tillbaka i tiden :)
  Såå fina bilder du visar!
  Ha en fin kväll!
  Kramar/Carina

  SvaraRadera
 9. Å lyckliga du, jag önskar att jag hade fått skriva det. Själva gav vi upp tillslut. Lycka till med ert projekt! Det kommer bli kalas.

  Anna

  SvaraRadera