torsdag 18 november 2010

Svar del 2

Hej!

Dagarna rusar fram just nu tycker jag! Jag har fullt upp med att tillverka och skicka beställningar, vilket är så roligt! Nästa vecka kommer en lokal dagstidning hit för att göra reportage, så då ska huset vara fint och adventspyntat! Nu kommer svaren på era frågor del 2, varsågoda!


Vacker ljusslinga

Din blogg er så fantastisk fin! Jeg älskar hver gång du har ett nyt bloggindläg:-) Jeg måste fråga: Den fina ljusslingan med stora blommor du har på spegeln i Hall`en - vilkat märke er det - evt. hvor kan man köpe den?

Just den ljusslingan köpte jag för ett par år sedan hos Uthuset i Gävle. Dessvärre verkar den inte längre finnas att få tag på! Jag har på senare tid köpt en likadan med mindre blommor, den finner du hos Biskopsgården.


 Trästickor

Hej! Jag undrar vart du har köpt dina fina trästickor?

Stickorna är köpta hos en lokal garnbutik, Garnkällaren i Rättvik. Jag tycker det är mysigare att sticka med trä!


Bilder från vårt förra kök

Hej, kul med frågestund! Första gången jag kommenterar din blogg, men har läst den flitigt och får mycket inspiration av dig, dina texter och bilder, tusen tack!
Nu till min fråga, har du alltid varit förtjust i det vita, romantiska och lantliga eller har du velat runt bland lite olika? Var det just ert "nya" fantastiska hus som gjorde att du började inreda på det här sättet, eller hade du samma inredningssmak redan innan? 


Redan hemma i mitt flickrum gillade jag att möblera med gamla möbler och trasmattor. Jag har nog länge gillat den lantliga äldre stilen. När vi köpte vår gemensamma lägenhet så valde i gammaldags tapeter och ljusa färger i den lantliga stilen. Folk tyckte då att vi var tokiga som tapetserade hela vardagsrummet vitt! När vi flyttade till huset valde vi att bara ha vita väggar, knappt några tavlor har vi heller. Men eftersom vi har pärlspont i flera rum så ger det liv ändå! Jag har aldrig varit direkt färgstark av mig, men i första lägenheten ar tapeten blå och jag tyckte det var sååå snyggt då! Så här såg köket ut i lägenheten. Köket innan renovering


 Köket under byggnad


Färdigt kök

Jag skulle vilja veta om du är nöjd med ditt kök eller om du skulle vilja ändra på något. Luckor, golv, handtag, bänkskiva mm Tycker du har ett underbart fint kök! :-)

Funderar du på att starta en inredningsbutik? Tror många skulle handla av dig om du gjorde det för du har en väldigt fin inredningsstil.

En sista fråga: Var finner du din inspiration?


I stort sett är vi nöjda med köket! Jag hade kunnat önska mer förvaring i form av lådor och en bredare arbetsbänk. Vi valde istället att ha kvar vedspisen, och det är oslagbart! Vi har kört på den vita linjen, och det tröttnar man inte på i första taget.

Jag har planer på en egen nätbutik & gårdsbutik nu nästa år. Jag har blivit arbetslös under min föräldraledighet (är utbildad 4-9 lärare svenska/tyska) och känner att nu är min chans att få prova något annat! Thea ska skolas in i januari, så vi får se vad som händer framöver!

Inspiration finner jag lite varsom. Jag älskar att åka omkring i byarna och spana på hus, jag läser massor med inredningstidningar, läser urklipp från flera år tillbaka som jag river ur tidningar, kollar olika bloggar och några inredningsprogram på TVn!

Hej, tack för en fin inspirerande blogg! Jag har precis flyttat in i mitt egna hus och har en mängd renovering framför mig. ditt kök är underbart, men om du hade gjort om det hade du ändrat på något. Saknar du något?

Se svaret ovan!


Jag tror det får bli en del tre också!

Kram M

4 kommentarer:

 1. Sa snyggt kok! Vilken skillnad...det ar sa kul att se fore och efter. Skulle ocksa vilja ha ett hur att renovera!!! Sakert jobbigt men ah sa KUL! Du bor som i en idyll :)

  SvaraRadera
 2. Vad roligt och intressant att läsa dina svar på frågorna!

  Spännande med dina framtida butiksplaner också :)

  SvaraRadera
 3. Så fint ni gör det hemma. Har en fråga kring ert laminatgolv som jag tycker är väldigt fint. Upplever ni det som kallt?

  SvaraRadera
 4. Vilka fina bilder ! :-)

  Önskar en trevlig fortsatt Lördag

  / Jenny

  http://pernillawahlgren.se/bloggar/jennys-matblogg

  SvaraRadera