tisdag 11 januari 2011

Väggar


Väggarna i barnens rum är på gång!
De ska kläs med mer råspont och väggen vid fönstren ska gipsas och tapetseras.


Utanför det högra rummet kommer jag att ha plats för min symaskin!


Taget från Theas blivande rum

Hej på er!

Har ni kommit in i vardagen igen? Jag håller på att skola i min Thea, min lilla bebis som blivit stor flicka! Vi tar det varsamt, ett steg i taget. Storebror går på samma avdelning vilket känns tryggt.

Idag bjuder jag på lite byggbilder. Trägolvet är helt färdiglagt där uppe och övertäckt med papp för att inte bli fult. Vi funderar lite på att vitmåla det med linoljefärg, någon som har erfarenhet? Barnrummens väggar är uppreglade, som jag har längtat och väntat på detta! Nu kan man verkligen se hur det kommer att bli! Rummen känns stora, jag tror de är ca 12 kvadrat. Det är tur att jag har några målningsprojekt där uppe så jag kan provmöblera lite :)

Kram M

9 kommentarer:

 1. Det kommer att blir superfint hos er. Helt säkert! Kram Stina

  SvaraRadera
 2. Hej!

  Det kommer att bli sååå fint hos er! Det ska bli spännande att se det färdiga resultatet sedan. Visst går tiden fort, jag ska börja skola in min Lova på måndag. Jag kan inte fatta att hon är 21 månader gammal redan!

  Ha det fint!

  Kram Jenny

  SvaraRadera
 3. Åå, det kommer att bli så fint! Längtar efter att få se bilder på när det är klart! Ha det gott! Martina (Halland)

  SvaraRadera
 4. Hej,

  Åh så roligt att ni kommit så här långt i erat bygge! Exteriört blev ju huset så HIMLA FINT! Det ska bli spännande att följa det invändiga också :-)

  Måla golv med linolja valde vi bort i barnens rum, del pågrund av den lukten (svårt att vädra bort den kraftiga terpentin lukten på vintern + att barnen lite problem med astma). Lacka gick bort av samma anledning.

  Vi valde till slut att luta och sedan såpa med vitpigment, JÄTTE VACKERT! Golvet ser likadant ut som det var när det var nylagt, så här 2 år senare.

  Men att måla linoljemåla golv är så vackert! Visst nöts färgen bort, men det är ju bara charmigt!

  Lycka till!

  /Sara Small Town

  Hus & hem bloggen http://smalltownstyle.blogg.se

  (-Läs mer om linoljade golv här: http://smalltownstyle.blogg.se/2008/september/linoljemalade-golv.html

  -Läs mer om vår golvläggning här: http://smalltownstyle.blogg.se/2009/january/golvlaggning.html)

  SvaraRadera
 5. Det är så roligt att se hur ert hus växer till sig, nu när man har gått igenom samma sak. Fast det har man nästan glömt hur det var. Påminns när jag ser dina bilder.

  /Kia

  SvaraRadera
 6. Det ser verkligen härligt ut och det är så spännande att få följa bygget.

  Kram Teres

  SvaraRadera
 7. Kul det måste kännas när man ser hur det kommer att bli. Kul för dem med egna rum och roligt för dig att inreda :-)

  Kram
  Johanna

  SvaraRadera
 8. Vad fint det kommer bli :) Ska själv flytta till hus snart och börja renovera så snart sitter jag där själv med reglar och lägga golv osv. Ska bli så spännande :)

  SvaraRadera
 9. Hej! Akta dig för lut, det bryter ner trät (man har ju lut när man gör pappersmassa!) golvet är fint några år men börjar senare flisa sig och blir stickigt.

  Linoljefärg luktar INTE, för du behöver inte späda med terpentin! (vi späder aldrig) Vi har målat alla våra golv och det håller superbra! Det som på sikt nöts lossnar inte i flagor utan slits ut tunnt (efter kanske 10-15 år), att behålla om man tycker det är fin patina eller måla om bara där det är slitet.

  MEN om du ska linoljemåla, sök efter de riktiga tillverkarna, gysinge.nu eller ottossons mfl på nätet, köp inte på bygghandeln! De kan även berätta hur du ska göra för att få vackra levande golv som håller länge. Lycka till!

  SvaraRadera