tisdag 8 februari 2011

Vad tycker ni?

Hej på er!

Vi funderar på tapeter. Eller rättare sagt så gör JAG det! :) Barnens tapeter är helt färdiga men frågan är vad vi ska ha för tapet i lekrummet nere. Rummet är litet och ena väggen garderober. Så det blir ungefär två rullar därinne. Nu får ni vara smakråd, det finns fyra alternativ att rösta på (rösta högst upp till höger i bloggen). Motivera gärna här i kommentarerna, jag uppskattar verkligen era synpunkter. Här är en glimt av rummet i fråga, rummet ska rymma en barnsoffa med plats för läsning, en gammal skolbänk och diverse leksaker. Jag hade tänkt att ha några detaljer i rödrutigt, typ kuddar.

Kram M


Kaspar mörkgrå


Frank helt vit tapet


Elsa beige


Rut beige

Alla bilder lånade från Sandbergs tapeter.


31 kommentarer:

 1. Jag skulle valt "Kaspar mörkgrå", om det är så att bakrunden på tapeten är vit eller iaf nästan vit o motivet mörkgrått. Väggen är inte stor o motivet enkelt. Röda detaljer kommer att göra sig mycket bra till detta. Samtidigt som det är ett enkelt motiv är det ändå liv i den. Bättre än rutigt, iaf i en barnhörna, tycker jag :)

  SvaraRadera
 2. Hej Miriam! Jag tycker Kaspar, den är så söt tycker jag. Nackdelen kan vara - det hände hos en kompis till mig - att barnen tycker det är en målarbok på väggen och börjar fylla i alla hus etc... det är ju inte så kul! Mitt andrahandsval är Elsa beige, den är nog inte lika klottervänlig! :-)

  kram Kristin

  SvaraRadera
 3. Hej!
  Vi har Kasper i grönt och den är så uppskattad av oss och de som kommer på besök. Och är det bara två rullar så finns den ju i rosa botten också!

  Läser bloggen och blir inspirerad, du har ett vackert hem!

  SvaraRadera
 4. Hej!

  Jag rösta på Rut för den är klassisk och mjuk. Kaspar är ju hur fin som helst också och jag har själv Dino i lillprinsen rum som är mindre än fyra kvadratmeter, men bara på två väggar och den är jättefin, den svartvita, innan hade vi Kaspar i rosa och den är ju med så fin men jag tröttna på dom rätt snabbt. Fast då kan man ju byta...Ta den du känner mest för brukar bli bäst så. Kram å lycka till

  SvaraRadera
 5. Hej!
  Snygga tapeter allihop. Själv har jag Rut i beige i köket och jag älskar den.
  Röstar dock på Kaspar till lekrummet, snyggt med alla färger som ändå är på leksakerna.
  Roligt att ha lite att fundera på.
  Ha en fin dag!
  Kram Lotta

  SvaraRadera
 6. Hej! :)
  ... jag har röstat på tapeten Elsa!
  Vi har själv denna tapet i köket, men med den skillnaden att rutsystemet har en grå nyans! Helhetsintrycket blir emellertid att tapeten är vit och går lite åt det beiga hållet! Jag fullkomligt älskar denna tapet och har under de tre år som denna suttit uppe inte ångrat mig en sekund!!!

  Lycka till med ert val, hoppas att ni kommer fram till hur ni vill ha det!

  Ha det gott!
  Maria

  SvaraRadera
 7. Konfererade med min lillprins som är hemma och sjuk idag och han tyckte precis som jag - Kaspar.

  Gillade mönstret och det är ju lätt att byta när barnen blir lite större till något mer neutralt då det inte handlar om så stor yta.

  Kram Jeanette

  SvaraRadera
 8. Kaspar! För jag tycker själv så mycket om den :D Hade den svartvita dinon till Malte när vi bodde i stugan om du kommer ihåg? Gillade den massor med..

  Hoppas vi kan ses snart.

  Stor kram

  SvaraRadera
 9. Jeg likte Kaspar mørkegrå, men tror det er veldig fristende for barn å fargelegge! Men nydelige tapeter;-)

  SvaraRadera
 10. Kaspar var den roligaste av dina alternativ tycker jag, barnrum ska vara roliga inte "fina".

  SvaraRadera
 11. Kaspar passar bäst i ett lekrum tycker jag. Själv har jag Rut och Elsa i köket och skafferiet.

  Ha en bra dag.
  AC

  SvaraRadera
 12. Hej Miriam , jag har precis lagt in bilder på vägen upp till dig genom byn ifall nån vill kika och få känna bykänsla med röda stugor och lador .
  Lena

  SvaraRadera
 13. Jag valde Rut, bara för att det är min absoluta favorit tapet, har den i min halla nu och hade den i mitt kök när jag bodde i lägenhetan. De andra är oxå mycket fina. men rut är en storfavvo och den lessnar man ALDRIG på :). men jag vet att vad du en väljer så blir det superbra!!

  SvaraRadera
 14. Å va kul med nya tapeter, jag gillar Elsa beige bäst!!! Rummet kommer bli så fint, lycka tillmed det, och vilket dösnyggt kök du har, trasmattan blev jag helt galen i!!! Mari.

  SvaraRadera
 15. Har själv rut beige i köket, hade den i rosa i en av tjejernas rum, och har nu tapetserat över den rosa till rut grå... Älskar den tapeten. ; )

  Lycka till med val av tapet! Såg att Kaspar ligger bäst till!

  Kram Lizette

  SvaraRadera
 16. Jag skulle välja Kasper, helt klart. I mitt slutarbete förra våren valde jag den gröna åt mina kunder till pojkens lekrum. Och de blev rikti fint, om man själv får säga.
  Mönstret är jättefint på en stor yta och är inte för rörig.
  Tycker själv att i lekrum får man leka med färger och mönster och tapeter. De är trots allt ett lekrum.

  SvaraRadera
 17. Hej!

  Jag lade min röst på Kaspar! Den är så fin helt enkelt och så kan detaljerna stå för milda färginslag. Men de är förstås fina allihopa på sitt vis. Det är ju det som gör det så svårt att välja!

  Hoppas du får en fin kväll och lycka till med tapetvalet!

  Kram Jenny

  SvaraRadera
 18. Fina allihop (ja den vita var ju svår att se) :)
  Men jag hade valt Rut eller Kaspar!
  Kul att följa bygget, se hur ni har gjort och gör!

  SvaraRadera
 19. Hej
  Jag gillar kaspar så fin
  Fast alla har sin charm
  Må så gott kram Tina

  SvaraRadera
 20. Lite sago-känsla över den vit/grå tapeten. Fast jag har själv tapetprov hemma på alla dina andra tre alternativ...hade valt den översta till lekrum:)

  SvaraRadera
 21. Jag gjorde som du tipsade , beställde tapetprover och 48 timmar senare så var rullen i postlådan.Kolla in bilderna jag lagt in så ser du . Lena

  SvaraRadera
 22. Jag röstar på den översta:)

  Annars tycker jag du ska kolla in den här sidan som har super många fina barntapeter.

  http://www.mrperswall.se/sortiment/stilart/hideandseek

  Kram på dig
  Marit

  SvaraRadera
 23. Röstade klart på Kaspar - den tapeten ligger i min garderob och väntar på vår husflytt och ska sedan upp i sonens rum!

  SvaraRadera
 24. De var snygga allihop. Fast jag röstar nog på Rut. Tror kaspar kan vara lockande till att ta fram kritor och pennor för de små.
  Kram Maria

  SvaraRadera
 25. Alla var fina men om jag måste välja så får det bli Kaspar! :-)

  SvaraRadera
 26. Alla var fina men om jag måste välja så blir det Kaspar! :-)

  SvaraRadera
 27. Om du tänkt ha detaljer i rött, så tycker jag Kaspar, den är fin.

  Kram!

  SvaraRadera
 28. Jag röstar absolut på RUT, har den i rosa som fondvägg i lillans rum, gå gärna in på min blogg och titta om du vill!

  Kram Åse

  SvaraRadera
 29. Rut eller Elsa. Jag tycker att de bäst harmonierar med stilen i övriga huset. I övrigt verkar ni ha så mycket andra fina detaljer som kommer att göra rummet mer barnsligt. Lycka till med det vackra huset!

  SvaraRadera
 30. jag tycker nog första, men inte på alla väggar utan bara på en, annars kanske de blir "plottrigt" när rummet är så litet :)

  Lycka till! :D
  Kram

  SvaraRadera
 31. Hej, jag tycker Rut är väldigt fin, men i barnrummet skulle jag rösta på Kaspar. Jag tycker nog utan att ha tänkt igenom saken speciellt, att det skulle vara fint och personligt om barnen färglade tapeten efter eget huvud. Ni kommer säkert ändå att tapetsera om när de blir äldre. Det gäller bara att de förstår att det bara är den väggen som är fri för färgläggning:-)

  /Brita

  SvaraRadera