onsdag 30 mars 2011

Vårens första



Hej!


Idag inhandlades vårens första uteblommor! Tänk vad lycklig man kan bli av lite blomster! Den gamla loppisfyndade soppskålen passade fint som kruka. Tänk att vi nu har en stor brokvist att pryda. Mycket blommor vill jag ha! Jag hoppas att solen lyst på er idag med sina värmande strålar! Man blir ju faktiskt en smula gladare av det :-) Annars befinner jag mig lite i en svacka, vi är så nära nu med renoveringen men ändå inte, så mycket faller i varandra. Det handlar om månader tills vi kan bo på vår övervåning och jag vet att det bara är att arbeta på! Någon kanske känner igen sig i detta renoveringsliv?!

Kram Miriam

21 kommentarer:

  1. Underbar brokvist/veranda med snygg panel vitmålad! Fotatade min veranda idag och konstaterade än en gång hur mycket jag vill sätta stående panel och målas vitt som på din veranda. Huset är gult men vill ha hela verandan vit...är ju så snyggt! Jättefint har du där och fina blommor. Ska till granngården och köpa plantjord så att jag kan sätt fröer som jag köpte med mig från trädgårdsmässan...får bli någon ny blomma till verandan med nu när jag inspirerats hos dig.

    Kram Marina

    SvaraRadera
  2. Såå fint! :-)
    Här har vi också planterat lite vårväxter idag.

    Fortsatt trevlig Onsdag

    / Jenny


    http://pernillawahlgren.se/bloggar/jennys-matblogg

    SvaraRadera
  3. Så fint på din veranda!

    Jo visst känner jag igen mig, vill ju bara att det ska bli klart men allt tar sån tid...!

    Kram Liza

    SvaraRadera
  4. Jag har (tyvärr!) ingen renoveringserfarenhet. Jag vill bara kommentera ditt ljuvliga lilla vårpynt. Jag har också planterat lite vårblommor ute på trappen nu och det är ju så härligt! Man blir lite gladare varje gång man går förbi. Och soppskålen var ju perfekt, kanonfint!

    SvaraRadera
  5. När man kommer till det där sista i renoveringen så vill man att det ska bli klart. Det är då allt pilljobb börjar, det som tar sån tid. Drygt som bara den är det iallafall.

    Fin farstukvist ni har :)
    Ha en skön kväll
    Kram Maria

    SvaraRadera
  6. Vet precis! Har renoverat konstant sedan vi flyttade in, men de senaste två åren mer frekvent. Just nu är det tvättstugan, sedan ska vi göra klart utsidan, panel på två sidor, taket ska bytas och till vintern blir det bastu i källare och så ska vi börja på övervåningen. Det är roligt med krävande och kostar en hel del... Men slutresultatet är värt allt! Piffa och fixa, drömma och planera... Ha en fortsatt bra vecka - kram Ewa

    SvaraRadera
  7. Hejsan!

    först vill jag tacka för all inspiration du ger genom din fina blogg!

    Åh ja vad jag kan känna igen mig! Det var som när vi hade blåst ut hela köket, tagit ner en stor timmervägg, så att vi kunde få ett större kök och jag var gravid.. Vi tänkte att det här hinner vi ju innan bebisen kommer.. Men bebisen kom 10 v tidigare än planerat så det tog istället nästan ett år, för oss att få färdigt det..så då kände jag verkligen dessa känslor! Men vilken lycka det är när man är klar och allt slit har lönat sig!
    Kram Jennie

    SvaraRadera
  8. Vad härligt med en sådan farstubro!:)
    Renoveringslivet är inte alltid kul. Vi har inte gjort om ett helt hus med så stora renoveringar som ni gjort, men vår köksrenovering var inte kul. Håll ut och försök se det härliga slutmålet!:)
    Kram

    SvaraRadera
  9. Trevligt med lite blommor på farstukvisten som man ser morgon och kväll. :)) Ha en skön kväll.

    SvaraRadera
  10. Så fint! Jag förstår precis hur du känner!!! Vi närmar oss också slutet på vår renovering/utbyggnad, och jag vill bara flytta "in", pynta och göra fint! Tyvärr dröjer det nog ett tag till innan vi är klara...
    Kram, Linda

    SvaraRadera
  11. Åh vad vårfint du har gjort. Älskar dina utemöbler. Vart har du inhandlat dem?

    Känner inte igen det här med renovering, men i alla fall hur det är att längta efter något som ska bli klart så småningom som man sedan ska få använda. Känns helt overkligt just nu. Fast vi arbetar inte så hårt fysiskt för att få till det då vi har andra som gör det åt oss. Det är ju en stor skillnad, men längtan är nog densamma...

    Lycka till med er renovering. Det blir SÅ fint och vad duktiga ni är. Huset är underbart!

    Kram Josefin

    SvaraRadera
  12. Hej! Tror inte jag kommenterat här förr men har läst din blogg länge nu ;) såå fint på er brokvist! Har liknande tankar för inredningen av vår men då måste jag ta mig i kragen o måla dom först. Är i dagsläget brunfula... Fick lite inspiration nu i alla fall :)
    Ha det bra
    Sandra i örebro

    SvaraRadera
  13. Hej
    Vilken underbar veranda, så fina möbler och pricken över i´t´, de vackra blommorna i den fina skålen..
    Som taget ue en inredningstidning.
    Ha en fin dag.
    Kram
    Jessica

    SvaraRadera
  14. Hej Miriam :)
    Jag tänkte bara berättat att jag och Robert har flyttat till Rättvik igen. Och vi har också börjat "renovera" lite smått :)
    Vi ska tapetsera om hela lägenheten, och igår fick vi en ny tvättmaskin och en ny spis/ugn. Vore jätte kul att träffa dig någon dag, jag saknar dig! Kul allt som du gör, verkligen! Följer dig genom bloggen och är verkligen super glad för din skull. Träffade din syster på högskolan för någon vecka sen. Sköt om dig.

    Kram Johanna L

    SvaraRadera
  15. Åå vilken vacker brokvist ni har och vad kul att få piffa med blommor! :)
    Förstår dej precis det här med renoveringar...utbyggnaden är klar här hos oss med, men det känns som ÅR innan vi kan flytta upp på övervåningen. Försöker se EN sak i taget men det här med tålamod och inredning...ojoj! Tror det kan vara kvinnligt? ;)
    Är iaf jättenyfiken på hur det ska se ut hos er sen!
    Kram Anna

    SvaraRadera
  16. Härligt med solsken och lite blommor!!
    Jag vet hur det är det där med att renovera. Idag ska vi värdera vårat hus efter all renovering som vi har gjort under två år och ändå har vi hur mycket kvar som helst att göra.. Däribland en utbyggnad, så vi räknar med två-tre år till innan man kan sluta säga att vi bor i ett renoveringsobjekt:) Man får väl helt enkelt se det roliga i att man gör allt till sig själv och att det förhoppningsvis blir som man själv vill..

    Må så gott...
    Mvh Lina

    SvaraRadera
  17. Hej!

    Jag läser din blogg så gott som varje dag. Hittar inspiration här och känner igen mig i din stil.

    Jag och min man har köpt en gård som vi renoverar. Vi har fått göra precis allt och mer därtill. Riva innerväggar, golv, gräva ur hela grunden och ska nu snart gjuta ny grund inifrån. Just nu har vi sandlåda inen och kan inte bo där :) Huset är ett skal och pifferiet känns långt borta.

    Jag brukar kika in här för att få lite näring till mina drömmar, för att se hur det kan se ut när det är fint :)

    Kanske kan det muntra upp dig lite i alla fall :)

    Kram

    Lena

    SvaraRadera
  18. Så avundsjuk på sin fina veranda, önskade jag hade en lika dan!

    SvaraRadera
  19. Oj så jag väntar på att få börja sätta blommor på vår nya veranda! Jättefint med de första vårblommorna.
    Kram Kicki

    SvaraRadera
  20. Hej,

    Vill först bara tacka för all fin inspiration du ger med dina fina bilder!

    Jag och min man är i planerartagen för att bygga en ny fursrukvist på vårt äldre hus. Undrar därför vilket träslag ni använt till golvet på er furstukvist? Det var väldigt snyggt.

    Mvh, Kristin

    SvaraRadera