torsdag 12 januari 2012

Golvet

Hej!

Här kommer ett inlägg speciellt till dig "Happy Gunhild" och såklart till alla er andra som vill veta mer om vårt golv!

Om ni visste hur många frågor som jag får om just golvet!Golvet kommer från Alloc och just denna heter lutad furu. Golvet är gjort i laminat och mycket reptåligt. Det har "springor" och "fåror" som ett riktigt trägolv och känns och ser mycket naturtroget ut. Vi har haft vårt i tre år nu och det är lika fint trots hund, katt och barn som far fram på det. Och ett antal möbelflyttar fram och tillbaka. Det är lättstädat och ger en varm känsla mot allt det vita.

Visst hade vi helst önskat ett riktigt trägolv. Vi hade ett i lägenheten och det blev så slitet snabbt. Inte roligt alls! Nu har vi vita trägolv uppe i sovrummen, och ja de är mycket mycket känsligare. Det hade aldrig funkat hos oss, i alla fall inte i hall och kök!

Ja, det är mina tankar om golvet. Det enda negativa är att det är aningens kallt då vi inte har golvvärme. Men det beror nog mest på en dragig torpargrund.

Kram M

20 kommentarer:

 1. Hej Mirjam!

  Men att det finns så vackra golv i laminat! Wow!

  Min stora dröm är ju vita trägolv men min man vägrar...
  Vi har nämligen oljad stavlimmad ekparkett i hela huset och han vill inte måla det.
  Inte i en endaste liten skrubb får jag måla...

  Må så gott!
  Kram
  Fröken Vit.

  SvaraRadera
 2. Golvet deres er nydelig! Hadde nok valgt det hvis jeg skulle renovert min hall, kjøkken og stue :) Klem Anette

  SvaraRadera
 3. Vi valde samma golv efter tips från din blogg och vi är såååå nöjda, och alla som kommer kommenterar vårt "trä-golv" och blir imponerade att det ser så äkta ut trots att det är oäkta!

  SvaraRadera
 4. Vi har också det golvet i alla rum utom våtutrymme o hall! Superbra! Vi har vitt precis som ni överallt och det funkar jättebra tillsammans! Vi har även golvvärme och det är superskönt!

  Kram Anna

  SvaraRadera
 5. Mycket fint golv. Jag kunde inte tro att det var laminat :) Kramar Emilia

  SvaraRadera
 6. Hej! Jag har sedan tidigare skrivit upp vad ditt golv heter och det finns med i tankarna nu när vi ska renovera vårt kök. Jättefint är det!
  Kram Anna

  SvaraRadera
 7. Hej Miriam,

  i`m so touched that you wrote me a comment, because ì look so often to your blog and have the sense to live in your house too, because it`s totally my taste. Your german is very good - have you learned it in the school?

  Yes our house is in germany - we build a house with eksjöhus - i think you know the swedish company;-) We were on our wedding holiday in sweden and we both love the swedish art of living, but we also love our roots here - so we took the swedish feeling to us home...

  Our table is a long story: the rack is from our recycling yard, which my husband refined and build a drawer. The plate are very very old oak boards which my husband glued together and i oiled it with white oil, because my husban love this art of wood - i wanted to paint i totally white, because i love deko on white tables... But there must be one thing for him to decide;-)

  Hug

  Mareike

  SvaraRadera
 8. Hallo Kram M,

  I'm from Germany and I badly try to get this post box

  http://brukadesign.se/produkt/1845/postbox-vit-m-silver-text

  Unfortunatelly I cant's find any online shop which sells these wonderful post boxes.
  I found your nice blog and while watching your lovely pictures I saw the small post boxes in your kids rooms. I had the idea that you maybe could buy 2 (my sister also needs one) of the post boxes and send them to me?!

  Looking forward to your replay on (lykkeligmama[@]gmx.de)
  Love,
  Hanna

  SvaraRadera
 9. Det golvet lade vi in i sovrummet i höstas, så fint! :-)

  SvaraRadera
 10. Hej Miriam!!

  Jättefina golv, det ser ju nästan ut som trä!:)
  Men jag ser ju så fina kuddar i din soffa, speciellt den glittriga, vart har du shoppat?:) eller sytt??

  Kram!

  SvaraRadera
 11. LOve your blog and the name. I think I should have been Swedish. You all have THE BEST style.
  ~Cheryl

  SvaraRadera
 12. Hej vännen,

  Åh, golvet är jättefint!! Men jag undrar även över den jättefina småblommiga kudden - vart har du köpt den? Letar efter något småblommigt :)

  TACK än en gång för ditt jättefina mail - det gjorde mig mer än glad!!! Tur att det finns så fina bloggvänner!

  Stor kram från Jes ♥

  SvaraRadera
 13. Åh tusen tack att du tog dig tid! Jag blir så glad :) Nu är jag än mer övertygad och det blir detta golv även hemma hos oss. Vill ju få till det där naturtrogna precis som du skriver, men samtidigt ska det fungera för en modern familj. Så himla roligt! Tack igen! Önskar dig en toppendag!

  SvaraRadera
 14. Hej igen! En sista golvfråga bara :) När jag söker på Alloc lutad furu så kommer två alternativ upp. Dessa: http://www.pricerunner.se/sp/alloc-lutad-furu,-plank.html

  Jag gissar att ni har det golv som heter "original"? Och inte det som heter "domestic" eller har jag fel? Tack igen!

  SvaraRadera
 15. vi valde också det golvet när vi byggde nytt. tyckte att det var praktiskt! men jag tycker att det inte är rktigt lika stöt-tåligt som de påstår. nu hade vi varken hund eller möblerade ofta men jag tyckte de gärna gick flisor i hörnen. sen tykte jag att "brädorna" var lite korta. hade inte gjort ngt om de var två m istället för 1. men det är bara min åsikt. men helt klart både prisvärt och praktiskt. inte en fläck som inte försvann...
  ha en fin helg...

  SvaraRadera
 16. Vi har också det golvet i kök, matrum & köksingång. Vi har golvvärme under och det kan rekommenderas! Tycker att det är slittåligt i dessa rum, har haft vårt i drygt 4 år och det är fortfarande i nyckick.

  Önskar dig en skön helg! Kram!

  SvaraRadera
 17. Fiiint gulv og fiiiint kjøkken litt lenger under her. Koselig med åpne hyller over kjøkkenbenken.

  En fin lørdag kveld ønsker jeg deg.

  Liv

  SvaraRadera
 18. Wirklich ganz bezaubernde Bilder sind das.

  Liebe Grüße aus DRESDEN
  Rosalie

  SvaraRadera
 19. Hei.
  Elsker bloggen din.Har selv hund og lurer på å legge dette gulvet.Men er det lett å få bort smuss?tenker på våte hundelabber som har tørket må man gjerne skrubbe på mitt mattlakkede eikegulv.Helt håpløst!
  Mvh Mari

  SvaraRadera