fredag 13 april 2012

Färdigt trappräcke

Hej!

Ni som renoverar vet säkert hur det är. Vissa saker har liksom en förmåga att dra ut på tiden. Sådant där tråkigt arbete som egentligen inte tar alltför långt tid men som inte heller är direkt livsnödvändigt. Sådant som målning av vårt trappräcke. Men nu äntligen är alla strykningar gjorda och det blev verkligen så fint som vi hoppats (om inte ännu bättre!). Nu undrar man såklart varför vi låtit det dröja så länge!


Eftersom jag får många frågor just angående trappen och trappräcket så får ni lite fakta. Själva måtten är högst individuellt och anpassas efter huset. Vi valde en furutrappa med täckta trappsteg, nedersta trappsteget är lite rundat. Trappräcket har vi utformat själva och tagit fram en ritning på tillsammans med fabriken. Vi köpte alla delar obehandlade och omonterade. Trappen kom i två delar, och sattes på plats av oss själva. Mer om trappen här. Vi köpte allt från Trappfabriken i Rättvik.

Ha en fin fredag!

Kram M

6 kommentarer:

 1. Oh va fint det blev, snyggt med ett annorlunda trappräcke!

  Lena

  SvaraRadera
 2. Visst är det skönt att göra sådana saker som man skjutit på, att avsluta det hela och få njuta av resultatet. Himla fint blev det!

  SvaraRadera
 3. Väldigt lyckat!! Vi ska ha ett liknande mönster på vårat balkongräcke, ångrar att vi inte gjorde detta mönster även på vårt trappräcke..

  Trevlig helg / malin

  SvaraRadera
 4. Jag vet precis hur det är...=) Till slut ser man nästan inte det som behöver åtgärdas, ögat blir van att det skall se ut så där...
  Men desto skönare när det är klart! Och ert trappräcke blev riktigt fint!

  SvaraRadera