Langos, denna gång gjorde vi ganska små för barnens skull.
Porslin från Mikaela Willers.
Jag äter helst min Langos med cremefraiche, svart eller röd rom och rödlök. Man kan även ha räkor men jag gillar den bättre utan! Supersmask!
Langos
25 g jäst
3 dl ljummet vatten
1 stor kokt potatis
1 tsk salt
ca 7 dl vetemjöl special
mjöl till utbakning
olja till fritering
Rör ut jästen med ljummet vatten. Blanda riven potatis, salt och mjöl till en slät lös deg. Låt jäsa ca 40 minuter. Dela degen i valfritt stora bitar som plattas till, låt jäsa 10 minuter och fritera dem en åt gången tills de är gyllenbruna.
Kram M
Oj på hur många festivaler har man inte överlevt på langos :) Det är ju helt fantastiskt gott också!
SvaraRaderaSå nu när jag har ett recept måste jag absolut passa på och testa att laga det här hemma.
Tusen tack!
Men du så gott!! Marknadsmys tänker jag!! Kram!
SvaraRaderaMen åh så gott, oj vad sugen jag blev på det!
SvaraRaderaDet är härligt att komma in till dig titt som tätt och njuta av ditt fina hem och dina ideér!
Kram
Mumselimums så gott det är!!! Måste snart göra det känner jag nu;)
SvaraRaderaKram Anna
Nu fick jag riktiga barndomsminnen! Fick detta hos en kompis när jag va liten och kommer ihåg hur mkt jag gillade de. Detta måste jag ju verkligen göra nu när jag fick recept och allt. Tack för receptet!
SvaraRaderakram Johanna
Åh va glad jag blev ,nu ska här göras langos,tack för receptet, och tack för en härlig blogg.
SvaraRaderaLisa