måndag 8 oktober 2012

Liten blir stor!

Den bästa terapin just nu är att titta på våra höns när de pickar omkring fria på gården. De ger mig sådan ro! Det har visat sig att vi har, hitills, inte mindre än tre tuppar som gal så vacker på morgonen så ;) Lär nog inte bli alltför mycket ägg denna höst tyvärr. Men fina är de!

 Albin & Gullan

"Gullan" har verkligen växt till sig. Vi fick den kycklingen som bara några timmar gammal. Så här såg hon ut i somras och nu, lite större! Vad tror ni, höna eller tupp? En riktigt tuffing är det! Alltid först fram till maten eller ut ur hönsgården, idag fick jag schasa hem henne från grangården.


Full fart mot hönsgården!


Matpaus.


Sista kycklingen in! (Denna trooor jag är en höna!)

Kram M

8 kommentarer:

 1. Hej Mimmi, jag hoppas att hon är en höna! Vad bra hon fick det hos er. Kram Malla

  SvaraRadera
 2. Men så söta! Tror aldrig att jag sett så söta höns innan:))

  Kram Johanna

  SvaraRadera
 3. Åh så fina! Så ulliga och söta=)

  SvaraRadera
 4. Såå mysigt med höns! Mamma hade det när vi va små. Kram Lotta

  SvaraRadera
 5. Hönor är häftiga djur, och fina, speciellt lurviga/fjuniga eller vad man ska säga, som era :)

  När min pappa levde hade han hönor, och han fick några stycken av en arbetskamrat, och han gav bort de som hade minst kam, då de borde vara hönor, men det visade sig att endast en var höna *ler* och resten tuppar, och de blir ju inte så bra. Men stora och fina blev de :)

  En annan lustig sak, var att vår släkting ( hon var inte så gammal, kanske tre eller så...) vid vår sommar stuga ( hönor fick nämligen följa med upp dit på semester) och hon sa hela tiden tupparna, men vi till rättavisade henne. Men vem hade rätt? Jo hon :)

  Kram Mia

  SvaraRadera
 6. Vilka fina hönor =) Så fluffiga och söta liksom *hihi* Ha en toppen dag!

  SvaraRadera
 7. Den vita silkeskorsningen är en tupp super söt. Den svarta tror jag ganska säkert att det är en höna jag har alltid så svårt med silkes pga deras vackra hättor. Super mysiga kort!

  SvaraRadera
 8. Söta;) Hoppas verkligen på en höna så ni får lite ägg :) Kram Jenny

  SvaraRadera