måndag 30 april 2007

Skarp saker!

Som jag tidigare berättat om besökte jag och min syster Ylva Skarp i Tällberg för en tid sedan. Jag passade då på att köpa en välkommenskylt i zink, en ram med texten sötnos och så beställde jag en dopskylt, eller en födelseskylt som det blev för min del.





Jag ändrade dopdatum till födelsevikt och längd. Nu hänger den på min vardagsrumsvägg, så fin!


Själva inslagningen var också vacker tycker jag.



Även baksidan var fin, sånt gillar jag!



Hoppas ni alla får en trevlig valborg! Så ses vi snart igen!

söndag 22 april 2007

Spetsar och monogram

Kökssoffan med kuddar av gamla örngott


I mitt allra första inlägg skrev jag om hissgardinen som jag sytt av farmors gamla lakan. Jag är väldigt förtjust i den låda som jag fick av min farfar och som innehöll överlakan, örngott och handdukar med broderier, spetsar och monogram. Därför visar jag er lite fler bilder på dessa textilier!


Hissgardin

Närbild på monogrammet

I hallen hängde jag ett överlakan som draperi, det lakanet var så fint, farmor hade broderat både hennes och min farfars initialer, det är kärlek det! ♥

Draperi i hallen

Vår säng pryds av de fina örngotten, tycker de är så fina! Tanken är att jag ska sy påslakan av överlakanen, lägga ihop dem två och två, tror det kan bli bra.




Har ni fler tips och ideér om hur man kan använda överlakanen får ni gärna dela med er!

Ha en bra dag! Kram!

fredag 20 april 2007

Mina fina vita boksskåp!


Måste börja med att tacka er alla som lämnar så trevliga kommentarer! Blir så glad! Kul att jag kan inspirera er!

Idag tänkte jag visa mer av mina fina bokskåp som står i vardagsrummet. Många har hört av sig efter jag visat bilderna och undrat var de kommer ifrån. Det är faktiskt IKEA! Liatorp heter serien och vi köpte först två bokhyllor och kompletterade sen med dörrarna som är täckta nertill och har glas upptill.



Jag har satt ett tunt tyg på insidan på glaset för att dämpa böckernas färger, blev väldigt nöjd med det.


Hjärtat har jag sytt själv av fuskfårskinn och dekorerat med ett band och en liten blomma. Dessa har blivit så uppskattade att jag faktiskt fått beställningar på dem, kul!



Öppnar man dörrarna finner man min samling av Ostindia men även vackra fotografier, mormors kristallglas och så klart böcker!







Hoppas ni alla får en trevlig helg! Kram!