onsdag 7 juli 2010

Byggdag 17

Hej vänner!

Här är minst sagt fullt upp! Vi försöker hinna med att njuta av sommaren samtidigt som vi har MASSOR att göra med huset plus ett bröllop att planera... Jag försöker fixa i ordning några av mina projekt, jag står just nu med att färdigställa de sex köksstolarna som vardera ska målas fyra gånger, sedan målar jag några däckstolar ute. Jag tänkte visa er lite vad jag handlat till bröllopet senare!

Det har hänt en hel del med vårt hus. Lerteglet har kommit på plats och vi har faktiskt ett riktigt tak! Idag påbörjades spikning av den nya panelen.Som ni kanske vet så ska vi ha stående/liggande panel. Det blir nog två vita midjelister också. Vad tycker ni? Blir två för mycket? Vi har tänkt att ha den andra under de smala liggande fönstren på ovanvåningen. Se ritning här!

Kram M


Stående panel på plats grundmålad med Falurödfärg. 
En midjelist med plåt ska på upptill.


Vårt nuvarande sovrumsfönster.
Baksidan av vårt hus.


Nytt tak med lertegel.

12 kommentarer:

 1. Oj, det måste vara full rulle där hos er med både husbyggnationer och bröllopsplanerande men oj så fint huset blir! Ritningen är superfin, med väldigt vackra proportioner. Gillar kombinationen av liggande och stående panel.

  Ha det så gott och lycka till med allt!

  Kram
  Katarina

  SvaraRadera
 2. Så roligt att se ert nya fina hus. Spännande!!

  Hoppas att du har det rikktigt bra och jag tittar gärna in här igen. Kram Anna

  SvaraRadera
 3. Kommer att bli sååå fint. Fin reklam för T-emballage som ligger här i Vetlanda. Där jobbar mina barns pappa;).

  Kramis/Heléne

  SvaraRadera
 4. Hej.

  Blir nog jättefint som ni tänkt det. Man skulle vilja se det färdigt och sen bestämma om det blev bra eller inte, det kan ju vara så svårt att föreställa sig ibland hur det kommer bli. Själv fick jag beslutsångest över precis allt när vi byggde, till och med färgen på fogen i klinkergolvet höll på att göra mig galen. Det bästa är ju om man hittar ett hus som gjort liknande så man ser hur det blir.

  Mia

  SvaraRadera
 5. Sååå fint det blir!! Kjempe-flott med en kombinasjon av liggende og stående panel - det har vi også;) Jeg synes det ser flott ut med to midjelister - ser helt "riktig" ut på tegningen i alle fall!!

  Masse lykke til videre!!

  Klem klem
  Anette:)

  SvaraRadera
 6. Oj, oj, många bollar i luften hos er! Spännande! Två midjelister tror jag blir superfint, det "bryter" lite mitt i det faluröda, underbart! Kramar Stina

  SvaraRadera
 7. Kommer att bli så fint!
  Förstår att det är fullt upp hos er!:)
  Kram

  SvaraRadera
 8. Ser framför mej att det kommer att bli jättefint! Vi har lämnat in bygglov för liknande, kul att se när allt är klart! :)
  Lycka till med planeringen inför bröllopet nu :)
  Kram/Anna

  SvaraRadera
 9. Ser framför mej att det kommer att bli jättefint! Vi har lämnat in bygglov för liknande, kul att se när allt är klart! :)
  Lycka till med planeringen inför bröllopet nu :)
  Kram/Anna

  SvaraRadera
 10. Jag bara undrar varför ni ska ha liggande panel på båda sidor om den övre vita listen - det kommer inte att se naturligt ut. Vi har också två midjor på vårt hus med liggande panel i mitten (husen är rätt lika) och vi har stående-liggande-stående. Det är skitsnyggt! :)

  SvaraRadera
 11. Det är SÅÅÅ spännande att få följa bygget. Jag är övertygad om att det kommer bli hur fint som helst =)

  Må så gott!
  Kram Malin

  SvaraRadera
 12. efter att ha kikat runt lite inser jag att det finns mycke fint hemma hos er ! ha en skön dag =)

  SvaraRadera