torsdag 7 april 2011

Renoveringsfunderingar


Renovering som livstil?

Godmorgon på er!

Brukar ni se på Arga snickaren? Det brukar vi. Jag blir alltid så förvånad över hur lite tid paren lägger på sina hem i veckan. Gårdagens par lade 4 timmar/veckan tillsammans. Det är vad vi lägger per kväll ungefär och på helgerna blir det ännu fler timmar. För oss har renoveringen blivit en livsstil och faktiskt något som vi gillar att hålla på med även om man önskar att det gick ännu snabbare. Självkklart finns det viktigare saker och vi prioriterar alltid barnen först såklart, vi arbetar när de somnat på kvällen och på helgerna brukar vi turas om men ändå försöka hitta på något tillsammans hela familjen. För oss funkar det bra på det sättet. Vad sjutton gjorde vi innan vi skaffade huset? Det minns jag knappt!

Hur tänker ni? Hur många timmar lägger ni per vecka på renoverig av era hem?

Kram M

20 kommentarer:

 1. Godmorgon!
  Här har du ett till par som lever med renovering som gemensamt intresse :) Vi älkar att ligga i sängen och planera innan vi somnar och bygger gör vi på helger och kvällar. Om vi bara lade 4 timmar i veckan skulle vi inte ha hunnit göra allt som vi faktiskt gjort under snart 3 år på vår gård. Renovering är en livsstil och vi undrar ibland vad folk gör som inte har hus, för de måste ju ha hav av tid över *skratt* Jag gillar verkligen er stil och din butik är fylld av fina saker, en order kommer inom kort! kram /emma

  SvaraRadera
 2. Hej!
  Har just sett 2 avsnitt på datorn nu,o tänkte samma sak. Mycket kan man ju göra när barnen är med.Själva har vi stora barn nu,men när dom var små la vi ner betydligt mer än 4 tim/veckan. Och vi hade ändå tid att göra andra saker roliga saker,men det handlar nog om intresse oxå. Gillar din blogg är inne varje dag :).Härliga vår kramar/EKÖ

  SvaraRadera
 3. Ja, man kan ju undra vad folk gör... men många ser man ju tvätta bilen i tid och otid och där måste jag erkänna - våra bilar är inte nyvaxade jämt precis! ;-)

  Vi jobbar också jättemycket på vårt hus. I och med att vi bor på en gård är det även underhåll av andra byggnader än bostadshuset. Vi har två småbarn och så har vi f n 3 hästar (ska bli 2 föl i maj) och en skock får, två katter, en nyinförskaffad hundvalp och en annan äldre hund... vi har inte sysselsättningsproblem! Man undrar verkligen vad man gjorde innan, typ när det bara var jag och S och vi bodde i lägenhet i Stockholm... vad mycket tid vi måste ha haft, och ändå minns jag inte vad vi gjorde eller om vi gjorde något speciellt? Men det är klart, då var man ju mer ute i svängen och vi umgicks nog flitigare med vänner och bekanta då.

  Vad fint barnrummen artar sig.

  Kram och fortsätt med ert slitgöra, det ger ju pay off!!!

  /Kristin

  SvaraRadera
 4. All ledig tid lägger vi på renovering! Läängtar så tills det är såpass färdigt att man kan använda alla rum...

  Jättemysig blogg du har :-)

  SvaraRadera
 5. Arga snickarn brukar jag titta på och blir alltid lika förvånad av hur folk verkligen blundar för hur de har det hemma.

  Tyvärr lägger inte vi så mycket tid hemma. Jag skulle vilja det men har man en sambo som är snickare så blir det inte så mycket snickrande hemma! Skomakarens barn går utan skor... det blir lite så.

  Ha en bra dag!
  / Kia

  SvaraRadera
 6. Hej!
  Vi brukar se på arga snickarn, i bland blir man jue helt paff? vad folk gör med sina hem? Jag håller med 4timmar i veckan? och ett stort barn som man inte behöver springa och passa? de borde kunnde lägga mera tid? men är man inte intresserad är det jue ett problem? älskar man sitt hem och inredning är man berädd att lägga sin tid på det, och det är jue sååå roligt när man slitit med ett projekt att se det färdigt, och man kan vara STOLT!
  Som här hemma är det renovering kvällar och helger. Har även två små barn som måste ha sin tid, och de går jue som du säger alltid först.
  Men visst i bland är det tufft, när bara mannen lr jag kan fixa, för en behöver ha barnen! Det blir lätt att man kanske blir irriterad och trött, men oftast löser det sig!!!!
  Lägger man tiden på hemmet även avbryter i bygget/projektet för att hitta på roliga saker!! DÅ klarar man av det!!!! Ni har ett jätte fint hem, och övervåningen kommer bli otrolig! KÄMPA PÅ TJEJEN!! Ni har snart nått era mål!! Vi finns här för att peppa, och följer er i erat arbete! Lycka till i framtiden!!! stor kram Eleonor

  SvaraRadera
 7. JAg håller med dig! All tid som finnns över går till renovering. Vi gjorde vi vårt sovrum på en vecka. OCh då ska jag tillägga att vi jobbar från 8-17 varje dag. Och ändå höll vi inte på än längre till åtta på kvällen. Avsnittet igår var ju helt galet. Såna mnänniskor ska ju bo i lägenhet icke i hus. Och vilken röra. Kröp i hela kroppen på mig när jag såg det... Hua!

  Puss!

  SvaraRadera
 8. När vi bodde i huset la vi ner mycket tid på huset, självklart eftersom vi vill ha det fint omkring oss. Nu bor vi i bostadsrätt och lägger inte ner så hemskt mycket tid på renovering längre (det går i vågor). Men vi lägger fortfarande ner mycket tid på hemmet i stort, särskilt jag som älskar att hålla på med inredning.
  På sommarstugan lägger vi ner mycket mer än 4timmar/vecka på att renovera och bygga... det är KUL!
  Har vuxna barn nu, men när de var små gjorde vi som er, höll på när de hade somnat om de inte kunde vara med..
  Jag tycker att ni gör ett fantastiskt jobb med att skapa ert drömhem!
  Kramar!
  liza

  SvaraRadera
 9. Ser alltid på det programmet och blir lika förvånad varje gång när de säger att de bara kan lägga 4 tim/v på renovering. Frågan är om man ska köpa ett renoveringsobjekt då?!?
  Vi lägger inte mycket tid på renovering då vi bor i ett radhus från början av 60-talet. Periodvis blir det många timmar, men nu har vi gjort de stora renoveringarna som kök och badrum. Nu handlar det mer om målning o dyl.
  Kram

  SvaraRadera
 10. Å vi körde 100% dygnet runt nästan under ett halvår..så allt (nästan) blev klart..Men inte att rekommendera, tog ett halvår för sambon att bli normal efteråt :-))

  SvaraRadera
 11. Jag tänker som så att för vissa finns säkert inte orken av olika anledningar och det är ju till största delen en ekonomifråga. Man har heltidsjobb och den tiden som finns över vill man bara vara. Det man har råd att göra när räkningarna är betalda är en del småjobb som måste göras på huset som inte alltid är lika roliga. Jag kan ärligt säga att vi lägger inte ens en timma på renovering i veckan just nu.

  Terese

  SvaraRadera
 12. Oj, vilket fördömande inlägg. Det handlar ju om prioriteringar och ekonomi. I Dalarna är det ju "snäppet" billigare" att köpa sig ett hus än i storstäderna (= mer pengar för att leja bort en hel del av arbetet som ni har gjort.
  Jobbet (många gånger 8 timmars arbetsdagar och mer om man driver ett eget företag som ju även du gör), älskade barn, en man, vänner och familj är ju oerhört viktigt och hur ska man hinna med det om man renoverar varje ledig minut?
  Att alla inte heller är två om en renovering är ju även en sak att tänka på innan man skriver ner det första man kommer att tänka på efter ett TV-program som förmodligen visar det värsta tänkbara...
  Livsstil ja visst! Men att på ett lätt (mycket) nervärderande sätt fördöma människor som förmodligen prioriterar annat än vad du gör, eller inte har samma möjligheter känns inte trevligt alls, snarare elakt.

  /C

  SvaraRadera
 13. Terese, tyckte det var skönt att läsa din kommentar!

  Visst, har man ett "arga snickarn" hus med lite mer akuta renoveringar så kanske man bör lägga mer än två timmar, men här påstår i alla fall de flesta att de lägger i stort sett all sin vakna tid på renovering. Skulle aldrig orka ha det så, jämt! Då hinner man ju inte njuta av det man åstadkommit, bara direkt på nästa, och nästa...

  Vi gör inte så, av olika själ. Både för att vi inte har ekonomi att renovera i den takten. Visst, allting kostar inte mycket men skulle vi renovera i 4 timmar per dag så skulle vi ganska snabbt och ofta komma till kostsamma delar.

  Vi resonerar så att vi renoverar ett rum/ställe i taget. Varken snabbt eller långsamt.
  Lusten för renovering ska ju ändå hålla så länge man har hus och då gäller det att även unna sig att njuta av andra saker och det man åstadkommit.

  SvaraRadera
 14. När jag köpte mitt hus för snart 6 år sen så var kravet att det skulle vara i bra skick, då jag inte kan eller vill hålla på att renovera. Visst vill jag ha ett fint och schysst boende och det har jag. Men det räcker gott och väl med att byta tapeter, måla lite och få inreda. Jag trivs med mitt hem och mitt liv ändå, utan att ha det tipp topp. :)) Hoppas ni snart är klara, så ni kan få njuta av allt jobb ni har lagt ner. :)) Ha en skön kväll. Kram

  SvaraRadera
 15. Hej!
  Måste säga att jag älskar din blogg! Och ni gör det verkligen underbart fint hemma!

  Men, vad är detta? Som om att renovera borde vara vad ALLA måste göra??? Knäppt!

  Alla har olika prioriteringar och jag tycker ibland lite synd om de som faktiskt prioriterar saker som är (för många) mycket viktigare... Barnen och deras aktiviteter tex! Jag undrar ibland hur alla får runt det ändå?!...

  Man ska jobba, tvätta, städa, ta hand om barnen och nära och kära, fixa ute, fixa inne, fixa allt vad barnen ska ha med sig till dagis/skola, skjutsa till aktiviteter, inhandla mat och kläder, umgås med nära och kära....ja listan på sysslor i vardagen kan göras oändlig!..

  Ja, sen ska man ju RENOVERA också!!!

  Och har du inte en snickare i familjen kan det ta en oerhörd tid och kosta mycket pengar! Akta er för att döma andra!!!!!!

  Nu tror ni säkert att just jag är bitter för inte jag renoverar hemma...Men det är just vad jag gör...Men jag längtar också tills jag bara får njuta av det, och få MER tid till allt det viktiga i livet!!

  Och om man lägger flera timmar varje kväll hela tiden, då tror jag faktiskt att något av det verkligen viktiga i livet tar skada!

  Tycke det behövdes en sådan åsikt bland alla de andra präktiga... HAHA!

  SvaraRadera
 16. Tja..hos oss varierer det litt. Nå om våren jobber vi hels tute når det er ok vær, vi har jo en kjempehage (villniss) som skal opparbeides fra bunnen, type lage vei, trapper, bed...om vinteren er vi ofte litt trøttere etter jobb, så da blir det gjerne kun i helgene..andre dager blir det raskt flere timer...avhengig av prosjektene.

  Jo, vi har nok renovering / oppussing som ivsstil vi ogsåå, men vi e rlitt late, hihi, så det går nok saktere hos oss ;)

  SvaraRadera
 17. Intressanta kommentarer, jag gillar när det blir lite debatt! Just nu händer inte jätte mycket här hemma... Försäker få klart lite smågrejer. Sen ska vi fortsätta med en högre växel. Men... Jag fattar inte heller. Hur alla hinner!? Min man jobbar heltid, dagar, kvällar, helger nätter. Jag pluggar hemma, heltid. Jobbar extra. Vi har två barn och en hund. Nu talar jag inte bara om renovering men även typ städning. Så ni får gärna tipsa, hur ni hinner!? :) Eller har ni fler timmar på dygnet än vad jag har? Kramar! (jätte mysig nätbutik M!!)

  SvaraRadera
 18. Hej hej! För mig har renovering blivit en livstil och det blir bra mycket mer än fyra timmar per vecka som läggs på detta. Nu har vi dessutom köpt ett renoveringsobjekt vid sidan om det vanliga huset. Jag älskar kicken man får av att åstadkomma förändring till det bättre på egen hand. Att få omvandla bilden man har i huvudet till verklighet är fantastiskt. Man är ändå lyckligt lottad som inte är född med tummen mitt i handen, för oj vad dyrt detär att anlita hjälp. Men sen tiden...pust. Jag gångar alltid tiden jag tror att det tar med två eller tre:P Haha. Trevlig helg!

  SvaraRadera
 19. Vi gjorde så att vi köpte hus innan vi skaffade barn, helrenoverade husets in och utsida på ett år, och nu njuter vi av det vi åstadkommit med vår lilla nyfödda dotter. Visst kommer det att komma saker vi ska göra med huset, men känns skönt att vi hade ett färdigt hem tills att vår lilla skatt kom! Nu vill vi njuta av småbarnstiden inte renovera. Men jag antar att för vissa är renovering en stor hobby och då förstår jag att man vill hålla på. Jag tyckte det var kul att se vårat drömhus växa fram, men jag tycker det är skönt att inte leva i renoveringskaos längre! :) Vad fint erat hus blir! :)

  SvaraRadera