söndag 15 januari 2012

Årets första

Hej!

Kul att så många tyckte till om golvet i förra inlägget! Om ni vill ha exakt samma som oss är det den något dyrare varianten av lutad furu, det finns en billigare som känns mer som laminat gör, helt plan glatt yta. Inte alls lika fin i mitt tycke! Kul att ni gillar kuddarna, den blommiga har jag sytt själv med tyg från IKEA (för några år sedan), den med silvriga kommer från House Doctor (också några år gammal).


Årets första pärlhyacint!

Nu har jag ställt till det här hemma! Jag hade turen att hitta en klämlampa (såldes tidigare på IKEA) på loppisen vi var på. Några gamla ramar hängde också med hem annars var det ont om fynd. I alla fall, jag ville ha lampan i köket och det enda ledde till det andra. Kvällen vigdes åt ommöblering, omflyttning m.m i köket. Årets första pärlhyacint fick skapa känslan av enkelhet och ljus. Jag sprang omkring i hela huset, bytte lampfötter och lampskärmar, flyttade ljuslyktor och blommor. Idag känns köket jättebra men övriga rum är, hmmm, en aning röriga. Just nu tar jag tag i vardagsrummet och det blir inte bra alls. Nu tar jag en funderarpaus.



Annars fortsätter arbetet i lekrummet, det är färdiggipsat och spacklingsarbetet ska påbörjas! Det ska bli så skönt att få lite ordning här hemma igen. Ni vet var sak på sin plats, så är det inte just nu!

Hoppas att ni har en skön söndag!



Kram M

13 kommentarer:

  1. Jag är precis likadan! Man kan ju inte bara flytta in en lampa bara sådär. ;) Det är bara att börja rotera resten av prylarna också, så blir plötsligt allt lite "nyare". Men som sagt, rummet som blir sist får ju lite av barskrapet, och då vill man ju gärna ha något nytt dit och roterandet sätter fart igen ;)

    By the way, årets första lökar har fått flytta in här också, i en betongkruka med ikea-ljuslyktor (ser ut att vara sådana du har också) bredvid. Kom på mig själv med att sitta och le när jag såg att vi hade tänkt liknande tanke!

    SvaraRadera
  2. Visst är det hur kul som helst att få in nya saker och så är man igång och gör om överallt:)
    Jag är också sugen på lite nya lampor ... får nog surfa runt lite mer.
    Härligt att få in vår, för det lär väl ändå dröja lite till utomhus. I natt har vi haft minusgrader i Skåne, men annars är det lite galet nu med temperaturer på uppåt 10 grader vissa dagar och så några minus helt plötsligt. Stackars små växter - hur ska de veta varken ut eller in?
    Ha en fortsatt skön söndag!
    Kram Suz

    SvaraRadera
  3. Hej!

    Härligt!
    Med både att gå runt och fixa och med dom första pärlhyacinterna.
    Så fina bilder

    fint med ert golv. vi har likadant hemma.
    Dom som bodde innan har lagt det.
    Håller med dig att den är fin och hållbar.
    Vilken slag har ni pånera trägolv?

    Ha en fin söndag!

    Kramar Sirpa

    SvaraRadera
  4. Snyggt! Vissa saker blir som nya när de får byta plats, samtidigt så finns det saker som bara passar på ett ställe..tror att din förändring blir bra!

    Ha en ny fin vecka! Kramar!

    SvaraRadera
  5. Blev ju jättefint ju!! :))

    hihi.. jag känner igen det där när man kutar runt som en galning och till slut står absolut ingenting där det stod innan man började..

    men oj så härligt det är att ändra om och mublera lite!! Förändringar ger gott med sig tycker jag :)

    ha en fortsatt mysig söndag!
    Kramar Sofia

    SvaraRadera
  6. Hej! hittade din blogg genom någon annans. Och nu är jag fast! Vilken underbar blogg. BIG LIKE!

    SvaraRadera
  7. Brukar inte köpa pärlhyacinter, men nu vill jag helt klart ha det..jättefint:)
    Kram Emma

    SvaraRadera
  8. Underbart med blåa pärlhyacinter! Längtar också till första köpet=)

    SvaraRadera
  9. Så vackert med pärlhyacinter, jag måst bara få ordning på röran som vi också har här hemma, sen ska det inhandlas nya fina vårblommor.

    Ha en fin start på den nya veckan. Kram Therese

    SvaraRadera
  10. Åh vad jag känner igen mig! Har en målbild men när jag börjat blir det alltid rörigare än nånsin.. :) kram Anna

    SvaraRadera
  11. Härlig bild på pärlhyacinterna, de är så jättefina kram

    SvaraRadera
  12. Jättesnygg lampa! Det är lätt att en liten, liten sak leder till ett stort projekt :) Jag kommer inte rätt i vårt sovrum, men tror jag har löst det nu genom att flytta runt lite - hoppas! Medan jag klurat på lösningen där fortsatte jag i dotterns rum som var lättare =) Ha en fin vecka! Kram Annelie

    SvaraRadera
  13. Åh, det är ju så himla fint med de första pärlhyacinterna, måste köpa hem en snarast! :-)

    SvaraRadera