tisdag 7 februari 2012

Uthyres?

Hej!

En liten nyhet för er som lämnar frågor i kommentarerna är att jag numera kan svara direkt i anslutning till er fråga! Så det ska jag försöka med i fortsättningen, det går självklart jättebra att maila också!


Åh vad jag längtar efter vår och sommar, äppelblom och syrener!

Vi funderar på en sak. Varje år vecka 31 arrangeras Classic Car Week här där vi bor. Det är en stor träff för bilintresserade människor. Vi tillhör inte direkt dem så nu funderar vi på att hyra ut vår hus den veckan och åka till Astrid Lindgrens värld istället! Är det någon som har erfarenhet av detta? Vad ska man tänka på?

Jag är väldigt tacksam för svar! 

Kram M


14 kommentarer:

 1. Hej!

  Vi hyr ju ut våra tre sommarhus vid havet på Öland varje år så erfarenhet av uthyrning har jag ju.
  Men inte erfarenhet av att hyra ut sitt eget hem...
  Det är ju lite speciellt, kan jag ju tycka.
  Jag skulle nog kräva referenser av den familjen som ska hyra något så privat som ens egen bostad.
  Sedan skulle jag ju plocka bort massa privata saker och låsa in i någon avdelning i huset som de inte får tillgång till.
  Ni kanske kan "stänga av" en del av huset som de inte får vara i.
  Jag skulle nog kolla om de har Facebook för att få en uppfattning om vilka de är också...

  Sedan om man ska vara fördomsfull så brukar ju inte vi vilja hyra ut till storstadsbor typ Stockholmare (som jag själv är...hrmff) utan koncentrera oss på folk från typ Dalarna eller folk från landet.
  För i regel städar dessa personer bättre...hahaha.

  Den optimala hyresgästen att hyra ut till är ju ett par i 60-årsåldern som inte har en massa barn som kladdar ner.
  Ingen med husdjur heller, för den delen.
  Är man inte allergisk själv, har man ju vänner som är alllergiska och djurhåren sitter ju kvar i år efteråt...

  Annonsera på Blocket.
  Där ser flest folk din annons, såklart.

  Det var det jag kom på just nu.
  Men har du fler frågor får du gärna kontakta mig.

  Kram

  Fröken Vit.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Oj, det var lite fördomsfullt av dig. Vi är två Stockholmare som just nu letar stuga till uthyrning. Och Öland hade ju varit perfekt att åka till med vår färska dotter.

   Radera
  2. Stylerant!

   Ja, det kan man ju faktiskt tycka, men detta grundar sig på erfarenhet ifrån andra och även från oss. Man kan självklart inte dra alla över en kam, men iom att hon till råga på allt ska hyra ut sitt eget hem som även är ens "borg", ville jag delge alla våra och våra vänners erfarenheter kring detta.
   Eftersom jag själv är Stockholmare, tyckte jag ju inte att kommentaren var sååå farlig. ;-)

   Radera
  3. Jag mailade förresten till dig angående din stuga på Öland ;)

   Radera
 2. Har tyvärr inte någon erfarenhet av det men verkar ju va värt att fundera på!
  Själv bor jag ju i Vimmerby:)
  Inte långt från Astrid lindgtens värld!
  Vi är där flera gånger varje v:)
  Mina stora flickor har i år sökt jobb där i år!

  Vill passa på o tacka för att du svarade på mina frågor.
  Har försökt på en del andra bloggar att få svar , men varit svårt!

  Helt smeg kylskåp är tyvärr inte mycket större i liter volym tyvärr,
  Men är värt att kolla upp!
  Älskar utseendet på smeg. Men är ju inte gratis o då vill man ju att det ska va bra!
  Gorenje eller hur det stavas, finns ju oxå men inte riktigt lika snyggt!

  Tack för en härlig blogg!
  Kram Bonnie

  SvaraRadera
 3. Hej,

  ich würde liebend gerne Euer Haus mieten, leider haben wir keine Zeit für Urlaub - unser Garten! Wahnsinn, wir waren 2008 auf Hochzeitsreise in Smaland und auch in Rättvik wegen Dalhalla Besuch und haben in Molnbyggn Strand übernachtet - schade, dass ich Dich damals noch nicht gekannt habe...

  Erfahrung mit der Vermietung des eigenen Hauses habe ich nicht - ich könnte es aber ehrlich gesagt auch nicht...

  Kram

  Mareike

  SvaraRadera
 4. Jag tycker inte det är värt besväret och risken att hyra ut sitt eget hem. Grannen gjorde detta några gånger men det betyder att man man måste rensa huset totalt från personliga och ömtåliga saker. Mer eller mindre som vid en flytt. Dessutom måste man räkna med att det kommer en massa klagomål bara för att de skall slippa betala det på förhand uppgjorda priset. Att hyra ut en sommarstuga är något annat än ett åretrunt boende.

  SvaraRadera
 5. Det är iofs många år sedan men vi hyrde ut vårt hus när jag var liten. Ingen hit, folk städade inte eller knappt alls och en gång minns jag att vi fick tapetsera om i ett rum för att de kladdat på väggarna.. Rekommenderar det inte tyvärr!

  kram Mia

  SvaraRadera
 6. Vår familj har i flera år tänkt åka upp till Rättvik under denna vecka. Gubben gillar amerikanare! Vi bor tyvärr ca 20 mil fr Astrid Lindgren värld, annars hade vi ju kunnat byta hus! Finns det ingen smålandsbloggare som vill åka upp?

  SvaraRadera
 7. Hej!
  Jag heter Gunilla och bor i Leksand. Varje sommar hyr jag ut mitt hus till turister och så åker jag själv bort på en "gratis" semester. För mig har det aldrig varit några problem. En gång gick ett glas från ikea sönder och då ersatte hyresgästerna med 100 kr. Många hyresgäster lämnar även presenter! Mitt hus är mycket mindre än ditt, men helt i samma stil! Jag har vanligtvis ganska lite "prylar" framme och när jag ska hyra ut så tar jag bort privata saker som pärmar med bankpapper mm. Annars får huset vara som det annars är. De flesta av mina hyresgäster är barnfamiljer från stockholm och de har städat jättefint och lämnat huset i samma skick som när de kom. Och som turister är de ju oftast inte hemma så mycket utan ute och ser sig omkring. Jag tycker absolut att ni ska hyra ut huset. Jag har bara positiva erfarenheter! Mvh Gunilla

  SvaraRadera
 8. Jag hyrde ut mitt tidigare boende i Mora under flera Vasaloppsveckor och hade aldirg några problem! Lycka till! :)

  SvaraRadera
 9. Vi hyr ut vårt hus tre veckor varje sommar. Olika varje vecka. Vi har bara haft problem en enda gång. Annars har alla varit jättemånga med städning och annat. Inte rensar jag ut allt vi äger och har heller. Vi har ju inte så mycket saker framme annars heller. Jag kan tillägga att vi har fyra egna barn, men vi har vita soffor och stolar ändå. I somras hyrde vi ut till en fembarns familj, med tvillingar på tre. Syntes inte att de varit i huset. Jag tycker att det verkar som att de som inte hyr ut, är de med alla fördommar.

  SvaraRadera
 10. Hej Miriam,

  Vi hyrde ut vårt hus förra sommaren vid två lika tillfällen. Vi fick väldigt bra betalat och hade väldigt tur med hyresgästerna.
  Vi låset in de mesta i låsta garderober/klädkammare. Skyddade sängar med bäddskydd och bytte ut alla kuddar o täcken till extratäcken.
  Hyresgästerna fick ta med sig egna laka och handdukar.

  Skulle absolut gör det igen. Vi fick så bra betalat så hela familjen kund åka utomlands en vecka och en weekend just till Astrid Lindgren.

  Kram Katarina / Videli

  SvaraRadera
 11. hejsan
  Vi hyr olika hus varje sommar när det är ccw.
  Det du ska tänka på är att skriva ett kontrakt om vad som gäller i fall något går sönder eller om det tex inte är städat när dom hyrt klart och om man ska hålla med egna sängkläder
  vart ligger erat hus vi kanske kan vara intreserade av det
  Mvh mia

  SvaraRadera